G4Media.ro

Romaşcanu (PSD): Nu putem ieşi în faţa românilor cu o negociere doar…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Romaşcanu (PSD): Nu putem ieşi în faţa românilor cu o negociere doar pentru un rând de alegeri / Avem obligația de a ieși cu un calendar întreg pentru 2024

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a declarat marţi, pentru Agerpres, că ultimele negocieri între PNL şi PSD nu au condus la o decizie asupra unui calendar întreg al alegerilor pentru anul 2024, el arătând că discuţiile vor continua pentru că nu se poate „ieşi în faţa românilor cu o negociere doar pentru un rând de alegeri”, transmite Agerpres.

„S-a discutat despre oportunitatea comasării alegerilor şi despre un calendar pe tot anul 2024. Din păcate, colegii de la PNL nu au mandat să discute decât de alegerile europarlamentare şi cuplarea lor cu cele locale, ceea ce face imposibilă ajungerea la o înţelegere. Nu putem ieşi în faţa românilor cu o negociere doar pentru un rând de alegeri, lucru care ar arăta un pic de neseriozitate. Avem obligaţia de a veni cu un calendar întreg pentru 2024 şi dacă acest lucru se va întâmpla, împreună cu colegii liberali vom avea şi un anunţ despre comasarea alegerilor. Înţeleg că astăzi se vor întâlni într-un for de conducere, vor fi probabil alte dialoguri pe temă ale coaliţiei, numai că este imperios necesară grăbirea procesului pentru că intrăm în criză de timp dacă vom avea comasate localele cu europarlamentarele”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Senatorul Romaşcanu a adăugat că este nevoie de o asumare a unui calendar al alegerilor pentru întregul an şi care să ofere o predictibilitate.

„Ne interesează foarte tare să avem datele fixate, să înţelegem de comun acord care sunt paşii electorali ai acestui an. Sigur că sunt şi negocieri politice care sunt confidenţiale în acest moment, dar toate aceste lucruri trebuie asumate la nivelul unui an electoral întreg. Dacă vom avea acest tip de înţelegere cu colegii de la PNL, vom avea şi un anunţ privind comasarea. Este evident că oamenii aşteaptă de la noi seriozitate, aşteaptă predictibilitate în ceea ce priveşte anul tocmai ce a început şi îmi doresc ca negocierile din cadrul alianţei să livreze ceea ce aşteaptă populaţia. Din punctul meu de vedere, PSD este foarte pregătit să meargă în alegeri aşa cum sunt ele pe calendar – cu europarlamentare în iunie, cu locale în septembrie, cu primul tur la prezidenţiale, cu generale, cu al doilea tur. Suntem pregătiţi pentru acest lucru. Dacă colegii de la PNL au alte idei sau propuneri, suntem deschişi să discutăm pe un calendar anual”, a mai afirmat senatorul Lucian Romaşcanu.

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a anunţat, marţi, că vineri va avea loc o nouă întâlnire între liderii coaliţiei pe tema comasării alegerilor.

Conducerea PNL se va reuni, marţi, la ora 19,00, la şedinţă urmând să fie ajustat sau nuanţat mandatul pentru negocierile în coaliţie privind alegerile, a anunţat, luni seara, vicepreşedintele partidului Alina Gorghiu, ministru al Justiţiei. Ea a afirmat că este „păcat” că la întâlnirea liderilor coaliţiei de luni nu s-a ajuns la o concluzie şi că, în opinia sa, sunt şanse „destul de reduse” pentru comasarea alegerilor. AGERPRES / (A – autor: Florin Zafiu, editor: Marius Frăţilă)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Băi nebunilor, suntem deja în 13 februarie, cât o frecați?!

  2. gun oaielor, nu e nimic de negociat in afara de impartirea ciolanului. Pt voi. Ce sa negociezi in interesul oamenilor de rand cand e vorba de niste alegeri? Nimic. Trebuie organizate si atat.

  3. Nu, nu alegătorii reprezintă problema voastră. Voi peste noi cântați maneaua lui Bădălau pentru diaspora.
    Nu ne mai vrăjiți, mă măgarilor.

  4. Lăsați târguielile și planificați toate alegerile democratic și eficient, nu după cum convine unui partid!