G4Media.ro

Românii vor putea merge în Austria numai dacă dețin testul pentru depistarea…

Românii vor putea merge în Austria numai dacă dețin testul pentru depistarea Covid-19, tradus în germană sau engleză, și dacă prezintă dovada cazării

Ministerului Afacerilor Externe  transmite că accesul persoanelor provenind din România, cu destinaţia Austria, este posibil numai dacă acestea deţin un test biologic molecular SARS-COV-2 (PCR, RT) nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii, tradus în limba germană sau engleză. De asemenea, este necesară şi dovada cazării pe teritoriul acestei ţări.

„Pentru persoanele care nu deţin un astfel de test se aplică măsura autoizolării pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau într-o unitate de cazare, pentru care trebuie prezentată dovada rezervării. În situaţia în care persoanele călătorind din România nu pot prezenta la intrarea în Austria un test COVID-19 şi dovada cazării, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul austriac”, se precizează în comunicatul  transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Dacă pe perioada celor 14 zile de autoizolare este efectuat un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 al cărui rezultat este negativ, măsura autoizolării se suspendă, mai informează Ministerul.

Prevederile nu se aplică în cazul tranzitului fără oprire al cetăţenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre alte destinaţii din alte state şi în cazul transportului de mărfuri.

MAE precizează că autorităţile austriece pot solicita, la frontieră, documente care să justifice intrarea în ţara de destinaţie: domiciliu / rezidenţă / contract de muncă / orice altă dovadă a necesităţii intrării, de exemplu adeverinţă de tratament medical imperios necesar, de studii etc.

Sursa Foto: wikimedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Scrieti dvs, pe linia punctata, o gluma amara despre certificatul de BADANTA.

 2. Corect!!! Chiar este corect din partea autorităților austriece!!! Bravo!

 3. Nu-i clar dacă turismul e permis.

 4. guzganian, aghiotantul automiruit al Sinistrului tericeanu zice ca-i vlaguit covitu.
  slab, slab ! mergi si ia lectii de propaganda de la coroiu, gadea, andronic, mai loaza!

 5. nu ca ma priveste dar cineva poate usor contesta la Verwaltungsgericht. Romana e limba UE.

 6. S a supt cu concediu’ vara asta!
  Oktoberfest abgesagt! Summer Brezee abgesagt! Wacken abgesagt! Alkohlverbot für die Abenstunden!

  • Lasa bai Landser, ca poti linistiti sa mergi sa lucrezi la Tönnies (cand il redeschid), iar la anul pe campurile de sparanghel. Bineinteles vaccinat, si platit tot de tine, ca doar nu suntem aici la Crucea Rosie sa te ajute cineva.

  • Ș’am acasă pe tavan un afis cu sandokan…
   Taranii ca tine din romania se duc la greci, turci ,bulgari.Pt ei Austria ,Germania inseamna doar munca de sclavete sau lucuri de unde se cumpara masini sh.

 7. O fi membra UE , dar vamesii nu-obligati sa invete toate limbile din Europa….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.