G4Media.ro

Românii din Danemarca cer social-democraților danezi să propună excluderea PSD din familia…

Românii din Danemarca cer social-democraților danezi să propună excluderea PSD din familia politică europeană

Mai mulți membri ai comunității de români din Danemarca cer printr-o scrisoare deschisă adresată liderului social-democraților din țară să propună excluderea PSD din grupul politic european. Scrisoarea, adresată lui Mette Frederiksen (40 de ani), fost ministru al Justiţiei, arată că PSD e un partid social-democrat ”doar cu numele” și ”recurge la măsuri coercitive pentru a rămâne la putere”.

În scrisoarea deschisă autorii arată că printre persoanele atacate de jandarmi la mitingul de vineri, 10 august, se numără și rezidenţi din Danemarca de origine română.

Românii din Danemarca mai acuză PSD de distrugerea justiției și a luptei anti-corupție, precum și de administrarea catastrofală a României.

Scrisoarea deschisă poate fi citită aici în lb. daneză și lb. engleză

Stimată Mette Frederiksen,

Ca lider al social-democraţilor aveţi influenţă în Partidul Socialiştilor Europeni şi puterea de a propune excluderea social-democraţilor români. Social-democraţii români sunt „social-democraţi” doar cu numele şi distrug încrederea în democraţia socială din întreaga Europa. Ei au pierdut sprijinul oamenilor şi acum recurg la măsuri coercitive pentru a rămâne la putere.

În ultimele luni, au schimbat legile Justiţiei pentru a-i salva pe politicienii corupţi de la închisoare şi, prin aceasta, au slăbit statul de drept în România. Mai mult, au demis-o pe şefa DNA pentru a opri procesul de curăţare a corupţiei în România. Acum, ei doresc să numească pe cineva care să le urmeze ordinele, la fel cum au făcut cu Poliţia şi Jandarmeria.

Într-o ţară în care mor oameni nevinovaţi, din cauza administrării cu rea-credinţă şi incompetente, schimbările în sistemul judiciar şi demiterea şefei DNA au împins milioane de români din străinătate să reacţioneze prin organizarea unui protest pe 10 august. Ei au dorit pur şi simplu să demonstreze că încă le pasă de persoanele pe care le-au lăsat în urmă în România, pentru a protesta împotriva politicienilor corupţi şi pentru a cere paşnic Guvernului să demisioneze.

Din nefericire, guvernul social-democrat avea alte planuri şi a decis să folosească forţa Jandarmeriei împotriva oamenilor care s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a protesta paşnic. Peste 440 de persoane au fost rănite de Jandarmeria care a folosit tunuri cu apă, grenade lacrimogene, spray cu piper şi alte grenade, precum şi forţa directă. Printre persoanele rănite sunt bărbaţi, femei, copii, vârstnici şi chiar persoane cu dizabilităţi. De asemenea, printre persoanele atacate se găsesc rezidenţi din Danemarca de origine română.

Mulţi protestatari au fost luaţi în custodie de către Jandarmerie pentru a insufla teama în protestatari şi pentru a opri continuarea protestului. Dreptul de a protesta, asigurat de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (art.9-11), este în pericol. Există zeci de dovezi-video online de la protest, care arată amploarea violenţei la care au fost expuşi cetăţenii din România (printre care şi rezidenţi din Danemarca).

Este clar că guvernul social-democrat nu are nicio intenţie de a demisiona paşnic iar acum încearcă să creeze o diviziune în societatea românească, aducând instabilitate la graniţa de est a Uniunii Europene. Luând în considerare toate celelalte probleme cu care se confruntă Europa, o Românie instabilă este ultimul lucru pe care îl doriţi. Între 3 şi 5 milioane de români au părăsit ţara până acum, dar dacă acest lucru va continua, numărul acestora ar putea fi uşor dublat.

„Declaraţia principiilor” PSE, care trebuie urmată de toate partidele membre, este dispreţuită de social-democraţii români, în special art.1 despre democraţie, art.2 despre statul de drept şi art.3 despre controlul oamenilor. De asemenea, am dori să vă reamintim art.12 despre solidaritatea internaţională. „Asigurarea prosperităţii, a stabilităţii şi, mai ales, a păcii de lungă durată necesită o coordonare eficientă în domeniul internaţional bazat pe democraţie, respect reciproc şi drepturile omului”.

Luând în considerare toate acestea, noi, cetăţeni europeni (şi rezidenţi danezi), considerăm că social-democraţii români nu mai reprezintă principiile socialiste europene şi, prin urmare, vă rugăm să cereţi excluderea lor din Partidul Socialist European şi să condamnaţi acţiunile lor împotriva poporului român.

Cu respect,

Irina Elena Aurelia Costin / Narcis George Matache / Alain Kovacs / Stefan Frincu / Eugen Costin / Oana Luminita Gheorghita / Stefan Alexandru Constantinescu / Alexandru Stefan Vulpe / Margareta Bulala / Cosmin Sava / Andreas Beyer Gregersen / Sorin Sandu / Liliana Adina Sandu / Pierre Albert Lafargue / Irimia Ionel / Mihai-George Forlafu / Remus Pușpan / Filip Aghergheloaei / Octavian Neagu / Dan Frunza / Eliza C. Andersen / Valerica Grynderup / Florica Iernila / Emilia Duleanti / Oana Onofrei / Borod Silvia / Silvia Iancu / Delia-Claudia Sima / Lucian Ionut Bruma / Irina Ionescu / Eliza Tatulescu / Nicolae Narcis Grigorescu / Alex Vinulescu

Foto: Mette Frederiksen (pagina personală de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Rezistenții au uitat sa ii scrie Papei de la Roma!

 2. Foarte bine. PSD trebuie sa ajunga in tomberonul istoriei unde ii e locul.

 3. Romanii din Romania, care si ei sunt romani, cer investigarea Danemarcei si a diasporei pentru ca am facut pe ei de prostălăi…

  • @Asistat,
   Ai grija, poti avea probleme renale, daca te fortezi in halul asta, iar problemele renale duc de cele mai multe ori si la probleme de erectie…!
   PS. Daca ai indoieli, poti sa-l intrebi pe Livache !

 4. ideea este excelenta numai ca ca de obicei Bruxelul stie numai de ‘”bla-bla-bla” si nimic mai mult, daca Romania intradevar este tara UE si acest UE inseamna ceva in afara de hirtii semnate atunci Bruxelul trebue sa ajute populatia romana, se excluda aceste partide mafiote, sa puna sanctiuni politicienilor concreti, sa ajute la investigati fondurilor furate, sunt multe dar UE sta si se uita ca boul la poarta noua

 5. Asta ar cam fi solutia.

 6. Românii din Danemarca, Elveția șicâțiormaifi suferă de autorasism și sunt xenomani.