G4Media.ro

Românii, a treia cea mai numeroasă comunitate de străini din Irlanda

Foto: Pexels

Românii, a treia cea mai numeroasă comunitate de străini din Irlanda

Românii sunt a treia cea mai mare populație non-irlandeză din Irlanda, după cetățenii britanici și cei polonezi, a declarat marți ministrul afacerilor externe și al apărării al Republicii Irlanda, Simon Coveney.

”Nu multă lume știe, dar, de fapt, românii sunt a treia cea mai mare populație non-irlandeză din Irlanda. După Marea Britanie și Polonia, următoarea populație ca mărime este reprezentată de fapt de români. Există, de asemenea, un număr foarte semnificativ de moldoveni în Irlanda. Combinația dintre români și moldoveni din Irlanda este de aproximativ 130.000 de persoane, ceea ce este foarte mult la o populație de puțin peste 5 milioane de locuitori”, a spus oficialul irlandez într-o conferință de presă comună la București cu omologul său, Bogdan Aurescu.

”Aceștia au o contribuție fantastică la Irlanda și la economia sa – tineri foarte inteligenți și bine educați, cu preponderență în sectorul tehnologic, în sectorul farmaceutic, în furnizarea de servicii medicale și multe altele. Sunt o mândrie pentru dumneavoastră și pentru România și suntem foarte norocoși să îi avem. Să sperăm că vor rămâne în Irlanda, dar, desigur, ar putea alege să se întoarcă aici în viitor”, a mai spus ministrul irlandez.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Nu, nu sunt o mândrie pentru România. România alungă oamenii cinstiți.

  2. Oare la CE să se reîntoarcă?

    • Și eu am întâlnit foarte mulți români la Shannon , Dublin . Majoritatea doresc să se întoarcă dar când vor fi la pensie copiii lor nici nu visează de România, poate numai în vizită . Acestea sunt consecințele distrugerii României, și transformarea ei într-o colonie a occidentului .

  3. „Marea Britanie, Pamant Romanesc”. –> Pana si Regina are sange de romanca.

  4. Sigur, măi A310 neuroni, occidentul e de vină şi nu hoții şi impostorii pe care îi susții cu orice ocazie. Ce contorsionism al logicii, fix de-aia pleacă românii în occident….

  5. Pasaport romanesc, deci romani.