G4Media.ro

România vrea să atragă investiții de 15 miliarde de euro din Qatar,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

România vrea să atragă investiții de 15 miliarde de euro din Qatar, susține premierul Ciolacu, aflat în vizită oficială la Doha

România vrea să atragă investiții de 15 miliarde de euro din Qatar, susține premierul Marcel Ciolacu, care se află, marți și miercuri, într-o vizită oficială la Doha.

„Dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții în valoare de 15 miliarde de euro va fi pe agenda întrevederilor pe care premierul României, Marcel Ciolacu, și delegația oficială le vor avea în cadrul vizitei de lucru în Statul Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024. De asemenea, prim-ministrul se va întâlni cu reprezentanți ai comunităților de români din Qatar”, se arată într-un comunicat transmis de Guvernul României.

”Statul Qatar este un partener comercial important al României în regiunea Golfului, iar atragerea de investiții în valoare de 15 miliarde de euro va contribui la consolidarea colaborării noastre economice și politice. Avem proiecte clare și mature pentru investitorii din Qatar. Poziția strategică, parcursul ascendent al economiei și oportunitățile oferite de fondurile europene sunt argumente ce susțin atractivitatea investițională a României”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

La Doha, prim-ministrul României și delegația guvernamentală vor avea întrevederi tete-a-tete și în plenul delegațiilor cu Prim-ministrul Statului Qatar și ministru al Afacerilor Externe. Împreună cu omologul său din Qatar, prim-ministrul României va participa la ceremonia de semnare a unor documente bilaterale. Cei doi înalți oficiali vor susține declarații comune de presă, mai precizează Executivul de la București.

Componenta politică a vizitei este completată de cea economică. În Qatar, șeful Executivului român va avea discuții cu reprezentanții Autorității de Investiții, fondul suveran de investiții al statului. Prim-ministrul României va fi însoțit în vizita în Golful Persic de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, președinte ANCOM, Valeriu Zgonea, președinte ANSVSA, Alexandru Bociu, președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, directorul Portului Constanța, Mihai Teodorescu”, se mai arată în comunicatul citat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Marcele, nu mai vinde gogosi…

  2. Cat timp ignoram scalvia, sigur, sunt super de umplut buzunarele.

  3. Băiatul ăsta nu se lasă de fumat chestii ilegale!

  4. E perfect. Dar sa le spuna dl. premier ca nu acceptam investitii de la ei decat daca vin la pachet si cu niscaiva teroristi, Hamas sau din alta organizatie, ca sunt si aia oameni si le e greu sa prospere cu israelienii pe capul lor.

  5. Stim, de 35 de ani ne spun h.o.t.i.i PSD-PNL-UDMR că fac autostrăzi și taie pensii speciale!

  6. „Aduc lovele și parai de la Doha”