G4Media.ro

România va dona vaccinuri anti-COVID Ucrainei şi Serbiei / Guvernul a aprobat…

România va dona vaccinuri anti-COVID Ucrainei şi Serbiei / Guvernul a aprobat și cadrul legal pentru revânzarea unor doze de vaccin

România va dona 100.800 de doze de vaccin anti-COVID Ucrainei şi 50.400 de doze Serbiei, a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei de guvern, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Monica Althamer.

„S-a aprobat astăzi o hotărâre de guvern referitoare la acordarea unui ajutor umanitar, doze de vaccin anti-COVID 19, pentru Ucraina şi Serbia. Vorbim de 100.800 doze pentru Ucraina şi 50.400 de doze pentru Serbia”, a arătat aceasta într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Guvernul a aprobat și o ordonanţă de urgenţă prin care se creează cadrul legal pentru revânzarea unor doze de vaccin anti-COVID, Ministerul Sănătăţii fiind abilitat să încheie contracte cu alte state în acest sens.

„A fost aprobată o ordonanţă de urgenţă privind reglementarea unor măsuri referitoare la valorificarea unor doze de vaccin anti-COVID-19. Conform prevederilor specifice din acordurile încheiate de Comisia Europeană în vederea achiziţionării de vaccin anti-COVID-19, la fel ca şi celelalte state, România poate revinde sau poate dona doze de vaccin. Ordonanţa de urgenţă aprobată astăzi creează cadrul legislativ prin care se permite revânzarea unor doze şi abilitează Ministerul Sănătăţii pentru a încheia, în numele statului român, contracte cu alte state. Sumele rezultate din revânzare se fac venituri la bugetul de stat”, a explicat Monica Althamer într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Se doneaza vaccinurile care stau sa expire.

    • Asa, și care e problema? Decat sa expire la noi in depozite mai bine sa le dea unora care au nevoie și care nu au creierul prăjit de AUR și PSD

  2. Serbia merita, întotdeauna ne-au privit cu simpatie și respect.

  3. O fi bine, o fi rau ?!
    Dar parca totusi era mai bine sa fi analizat cata nevoie este in tara, si sa comande (a se citi sa platim doar) cat era nevoie.

  4. serbia nu are nevoie de ce arunca romania, au vaccinuri suficiente din rusia si china.
    inca de la inceput au avut vaccinare disponibila pentru oricine, chiar si pentru straini