G4Media.ro

România, printre țările UE cu cel mai mare declin al populației urbane…

sursa foto: Pixabay

România, printre țările UE cu cel mai mare declin al populației urbane și rurale prognozat până în 2050

Populaţia urbană va creşte în 15 state membre UE, în perioada 2019-2050, şi va scădea în nouă state membre, inclusiv în România, arată cele mai recente prognoze ale evoluţiilor demografice la nivelul ţărilor UE publicate joi de Eurostat, transmite Agerpres.

În fruntea statelor membre care sunt preconizate să înregistreze creşteri ale populaţiei urbane până în 2050 se află Malta, cu un avans de 35,4%, urmată de Irlanda (29,2%) şi Suedia (25,1%). Pe de altă parte, în cazul statelor unde populaţia urbană este prognozat să scadă pe primul loc este Letonia (minus 17,7%), urmată de Grecia (minus 16,7%), Polonia (minus 10,3%) şi România (minus 8,6%).

Tot în perioada 2019-2050 se estimează că populaţia rurală va creşte în doar patru state membre UE: Irlanda (24,5%), Suedia (10,9%), Danemarca (1,2%) şi Belgia (1%). În schimb, România este printre cele 20 de state membre care ar urma să înregistreze un declin al populaţiei rurale. Amploarea acestei scăderi va fi cea mai gravă în Lituania (minus 43,5%), Letonia (minus 37,6%), Bulgaria (minus 26,8%) şi România (minus 25%).

În cazul României, datele publicate anterior de Institutului Naţional de Statistică arată că populaţia după domiciliu era de 22,089 milioane de persoane, la 1 ianuarie 2021, în scădere cu 0,5% faţă de luna similară a anului trecut. La 1 ianuarie 2021, populaţia după domiciliu din mediul urban a fost de 12,442 milioane de persoane, în scădere uşoară faţă 1 ianuarie 2020 (0,6%).

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Romanii prefera sa abandoneze tara, in loc sa voteze cu USR si sa inceapa reconstructia tarii, dupa distrugerile uriase comise de PSD si PNL.

    Ce inseamna sa n-ai judecata, 70% din oameni n-au votat ultima oara. Pandemia trece, PSD ramane.

    • Romania este condusa din 1989 de fosta securitate, inclusiv in prezent. Cat timp conduce securitate, va fi asa ca acum, fara niciun progres. Toate partidele si institutiile importante din romania sunt sub tutela securitatii.
      Singura solutie e plecarea din romania

    • @Victor2. Pnl ul este un partid liberal numai cu numele; in fapt e o falanga a pcr ului, fsn ului.

    • @victor 2 De acord! Socialismele de la USR sunt la fel de distructive ca orice socialism.

    • @Aveti ce votati, legat de ce zici, astia chiar cred ca pandemia ne-a spalat complet pe creier si c-am uitat complet circul de dinainte(inca de la semnatura lui Crin incoa, sau ca acum 9 ani iesise lumea-n strada pt. Arafat!!).

      O avea minciuna picioare scurte si jet-pack(ca acum are toata lumea 4G si 1Gbps) dar unii au memorie de elefant, fie el chinuit ca-n zilele noastre …

  2. „…populaţia după domiciliu era de 22,089 milioane de persoane, la 1 ianuarie 2021…”

    Ciudat. Cam 4-5 milioane de romani, au părăsit Romania și locuiesc in străinătate. Or, daca citesc articolul, dupa domiciliu, populația României, este mai numeroasa ca in decembrie 1989.

    • ei ii scad doar pe cei cu domiciliu in strainatate. sunt doar vreo 600 de mii cei cu pasaport cu domiciliu in strainatate si CI predat

  3. Vedeti-va de treaba cetateni, nu se depopuleaza nimic. In 2050 Romania va avea peste 25 de milioane de locuitori. Pariu?

    • Daca se legalizeaza iarba pan’ atunci, sigur. 36% crestere de testosteron per garson + ca femeilor de accentueaza pofta mai mult decat barbatilor … + toate beneficiile datorate stimularii totale a sistemului limfatic ce vindeca inclusiv disfunctionalitati sexuale sau problemele tot mai comune de infertilitate datorate erei fastfood-netflix-sleep_depravation.

      Indica este intr-adevar o panaceea dar pe ciobanasul Petre nu-l mai crede nimeni …

    • *le /G4, hai si cu comentariul la @Aveti ce votati.

  4. Din pacate,Romania continua sa fie condusa de securitate!
    Romanu’din 89’pana azi a dus o supravietuire la limita!
    De aici inainte,drama se va amplia !

  5. Sunt singurul care a observat corelatia ‘titlu-poza’ ? (Vedeti de ce sunt bun ?)

  6. Romanii se vor intoarce daca calitatea vietii va fi ok, de aia nu si-au stabilit domiciliul acolo. Decomandata PNL distruge calitatea vietii prin taierea padurilor si nepermiterea accesului in acestea.