G4Media.ro

România, printre țările din UE cu cea mai scăzută rată de vaccinare…

România, printre țările din UE cu cea mai scăzută rată de vaccinare împotriva gripei, în rândul vârstnicilor

Cea mai scăzută rată de vaccinare din Uniunea Europeană împotriva gripei în rândul persoanelor de 65 de ani şi peste s-a înregistrat în 2018 în Letonia, Estonia, Slovacia, Slovenia, Lituania şi România, faţă de o medie de aproximativ 41% la nivelul Uniunii Europene, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), transmite Agerpres.

În 2018, în rândul celor 23 de state membre ale UE pentru care sunt disponibile datele, există diferenţe semnificative în privinţa ratei de vaccinare împotriva gripei: aproape şapte din zece persoane de 65 de ani şi peste (69%) erau vaccinate în Irlanda, iar rate uşor mai reduse se înregistrau în Olanda (63%), Portugalia (61%, date din 2017) şi Belgia (59%).

Cele mai scăzute rate de vaccinare împotriva gripei se înregistrau în 2018 în Letonia (7,7%), Estonia (10,2%), Slovacia (12,5%), Slovenia (12,9%), Lituania (14,8%) şi România (20,8%).

Iarna este perioada în care multe persoane se îmbolnăvesc de gripă. Pentru unii, este o experienţă neplăcută, care durează una sau două săptămâni. Pentru alţii, cum ar fi persoanele de 65 de ani sau peste ori cei cu boli cronice, efectele pot fi mult mai grave. Vaccinarea împotriva gripei este una dintre cele mai eficiente metode de a obţine protecţie împotriva virusului, iar în statele membre UE sunt în vigoare diverse politici pentru a face vaccinurile mai accesibile populaţiei.

Se estimează că proporţia populaţiei UE de 65 de ani sau peste, care este vaccinată împotriva gripei, a scăzut de la 50% în 2011 la 41% în 2018.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Păi cine să se ocupe la sat? Plus că anul trecut nu găseai vaccinul in farmacii. Dar era plic antivaccinisti la TV…
    Ministerul învățământului era preocupat să aducă „medicamentele” homeopate.

    • Sunt cativa ani buni de cand tata spune ca medicul de familie nu are vaccin. Dar leafa are, il interb.

  2. Chiar si Trump zicea ca el nu face vaccin antigripal si nu face niciodata gripa dar prieteni de ai lui care fac vaccin fac aproape in fiecare an :))

  3. Virușii gripali muta de la stagiune la stagiune deci cepurile sânt modificate și vaccinul nu poate oferi protecție la un virus care a mutat. Dar sa vorbim despre faptul că majoritatea virușilor RNA inclusiv Sars2 coronavirus nu dezvolta anticorpi și nu putem vorbi de vaccin.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.