G4Media.ro

România, la un pas de a fi trimisă în judecată de Comisia…

România, la un pas de a fi trimisă în judecată de Comisia Europeană din cauza incapacității de a stopa tăierile ilegale de păduri

Comisia Europeană a transmis miercuri României o scrisoare de punere în întârziere, un pas premergător infringementului, acordându-i un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea stopării tăierilor ilegale de păduri.

Executivul comunitar cere țării noastre să pună în aplicare în mod corespunzător Regulamentul UE privind lemnul (EUTR), care interzice întreprinderilor din sectorul lemnului să producă și să introducă pe piața UE produse obținute din bușteni recoltați în mod ilegal, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Potrivit sursei citate, autoritățile din România nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare.

”Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu. De asemenea, există deficiențe în ceea ce privește accesul publicului la informațiile privind mediul din planurile de gestionare a pădurilor. Comisia a constatat, de asemenea, că unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei Habitate și a Directivei privind păsările”, se arată în comunicatul Comisiei.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. România nu e capabilă de nimic, păcat că românii nu schimbă conducerea ţării, ci trec doar de la securişti la alţi securişti.

  Când a fost ultima oară când statul a făcut ceva ca lumea? Eu nu-mi amintesc să se fi întâmplat vreodată.

  Dar voi tot absentaţi de la vot, eterne victime inconştiente.

  • Apropo de securiști, numai tu nu știi că pe oricine am vota iese tot cine vrea SRI-ul, UE, NATO și toți cei care conduc această țară?? Te-ai întrebat vreodată de ce mafia lemnului nu este oprită? Pentru că altfel nu ai vedea atâția oameni de la președinte în jos până la ultimul pădurar putrezi de bogați. Trezește-te…

 2. Românii sunt incapabili de a renunța la ideea de a da și mai ales de a primi șpagă, corupția este un modus vivendi verificat și răsverificat de la florile date doamnei învățătoare ca să-l „ajute” pe ăl mic, la „atențiile”pentru dom’doctor și limbile date lui”șefu” cu bârfa colegilor, corupția este dihotomia mioriticului.Supărat când dă șpaga și plăcut surprins sau „îndreptățit”,când o primește românașul se căinează ipocrit că nu vine guvernul, pus de el pe baza măririi ” pensioarei” sau a „sălăriuțului” adică pe șpagă, să termine odată cu șpaga.Guvernul are și el șpaga lui pe care se indignează molcuțul de elector, scârbit când alții se procopsesc înaintea lui.Să fim serikși, la așa sac, petec corespunzător.

 3. Malai mare Iohanis cu prietenii lui de la Holzindustrie au ceva de spus?Colonia Romania trebuie exploatata la sange de stapanii ei , chiar mai conteaza cine castiga alegerile?

 4. România e condusă de hoți

 5. Așa se întâmplă când statul este condus de mafiți și hoții.
  Chiar nu există oameni cinstiți și onești pentru a fi promovati?
  PSD a promovat pe toți cu dosare penale pentru a face presiune pe DNA (care nici el nu fecioara)

 6. Nu se stopeaza taierea padurilor, pentru ca nu se vrea de la cel mai inalt nivel pana la ultima treapta , indiferent de culoarea politica. Toti au cate ceva gras de castigat. De la padurar la presedinte care are stranse legaturi cu austriecii de la Holzindustrie. Legi aspre, pedepse mari, obligatia la replantari…dar daca mai mari tarii nu vor si ravnesc la spagi si comisioane , noi ramanem neputinciosi in fata dezastrului.

 7. Mai draga europa ,unde erai cand se taiau padurile din romanica noastra……..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.