G4Media.ro

România a calificat încă două echipaje de canotaj la JO de la…

sursa foto: Federația Română de Canotaj

România a calificat încă două echipaje de canotaj la JO de la Tokyo, după regata de la Lucerna

Echipajele României de 8+1 feminin şi masculin s-au calificat la JO de la Tokyo, după ce au încheiat pe locul 2 în finalele probei, la regata preolimpică de la Lucerna. Delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a mărit astfel la 84 de sportivi, relatează News.ro.

Echipajul feminin de 8+1 (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea) a obţinut medalia de argint şi s-a calificat împreună cu China.

Echipajul masculin de 8+1 (Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin-Nicolae Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu) a fost tot pe locul secund, după Noua Zeelandă.

Tot duminică, Mihai Chiruţă a ratat calificarea la JO de la Tokyo, după ce s-a clasat pe locul 6 în finală la simplu vâsle, în timp ce echipajul de patru vâsle (Adrian Damii, Andrei-Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu şi Marian-Florian Enache) a încheiat pe locul 4 şi a pierdut şansa de a participa JO de la Tokyo.

La Jocurile Olimpice obţineau calificarea echipajele clasate pe primele două locuri.

Anterior regatei de la Lucerna, România a calificat şapte echipaje la JO de la Tokyo, adică în probele de patru rame masculin şi feminin, dublu vâsle feminin (cat. uşoară), dublu vâsle masculin şi feminin, respectiv dublu rame feminin şi masculin.

„Team Romania 84! Creştem, creştem….. A noua ambarcaţiune românească şi-a obţinut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Canotajul românesc domină Team Romania, a ajuns la 36 de sportivi calificaţi cu nouă bărci, aproape jumătate din delegaţia pentru JO Tokyo 2020! Pentru performanţa lor îi felicităm pe sportivi şi antrenori! Totul e posibil când crezi în tine!”, a transmis COSR.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Asa este, exact România a calificat acele 2 echipaje, mai exact Statul Roman🙄