G4Media.ro

Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri:…

Sursa foto: Facebook / Cronache Maceratesi

Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au băut bere. Au lăsat un bilet și banii / ”A fost un semn de respect pentru munca mea”

O româncă, proprietara barului ”Belvedere” din Sant’Angelo in Pontano, din provincia Macerata, regiunea Marche, a lăsat vineri barul deschis, uitând să-l încuie, iar peste noapte trei tineri au intrat și s-au servit cu bere, relatează Cronache Maceratesi.

După ce au băut, au lăsat un bilet pe tejghea: „Am băut două Peroni, iată banii”. Lângă el, un pumn de euro, echivalentul celor două sticle luate din frigider în absența proprietarului. Povestește episodul proprietara Anca Nicoleta Scoleanu, care de un an și câteva luni conduce barul.

„Acest gest arată că există și băieți foarte buni. Nu era deloc de luat în seamă, puteau pleca fără să plătească și să facă și mai rău. A fost ca un cadou și, mai ales, un semn de respect pentru munca mea”, a povestit ea.

Ea subliniază că un astfel de act de corectitudine și bunătate „trebuie povestit, mai ales pentru a reda încrederea în tineri după violențele care ne-au lovit în ultimele săptămâni”.

Nu i-a recunoscut pe cei trei tineri din filmările înregistrate de camerele de supraveghere, dar intenționează să le mulțumească personal și prin intermediul lui Cronache Maceratesi lansează un apel: „dacă acești tineri care s-au comportat atât de bine vin să mă vadă, le ofer un aperitiv”.

Anca Nicoleta Scolareanu, în vârstă de 32 de ani, originară din România, se află în Italia de zece ani și de un an și două luni administrează „Barul Belvedere” din micul sat Sant’Angelo in Pontano. Ea profită de ocazie pentru „a le mulțumi tuturor prietenilor care m-au ajutat să deschid acest bar și să mă perfecționez mereu”.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. 3 tineri au baut 2 beri? probabil erau fumati rau, altfel nu imi explic. iar cascata nu o sa faca profituri prea mari in domeniu daca uita pana sa și incuie afacerea…

 2. Inca un semn ca merita sa pleci din lumea hotiei spre lumi mai civilizate, cu sisteme de valori!

  • @Alex Așa este, este propaganda, oameni cinstiți sunt doar dezumanizații zombie uslași sau cetățenii sovietici din Maskva! 🤮

 3. Probabil niște babalaci care nu le au cu tehnologia.
  Trebuiau sa plătească prin revolt, în bitcoini sau NFT-uri. Asa, prin plata cash, de fapt încurajează evaziunea fiscală. Ar trebui ca localul cu pricina sa fie vizitat mai des de guarda di finanzia.

 4. La noi vaslui iti lua barul cu totul

 5. A uitat sa specifice , erau de nationalitate Moldo-Vlahi ..melteni ……

 6. Semn de respect că au intrat fraudulos pe proprietatea cuiva?? E ca și cum îți intră cineva în casă, mănâncă ce vrea și lasă niște bani. Doamna respectivă vorbește cu atâta admirație despre tinerii respectivi încât par niște adevărați eroi! Cum s-au mai răsturnat valorile în societatea de azi…

  • @A. – Parca nu e chiar asa, oamenii au intrat pentru ca era usa descuiata, era un bar, de naiba, or fi vazut ca nu-i nimeni pe acolo si si-au dat seama ca ceva nu e ok. Dar setea era mare, asa ca au recurs la gestul asta.

 7. Am ajuns sa o vad si pe asta, niste infractori (intrare frauduloasa pe proprietate straina) ridicati in slavi ca nu s-au comportat mai rau decat atat. Daca traiam intr-o societate normala la cap, respectivii erau identificati, saltati, judecati si condamnati. Asa cum a zis bine cineva mai sus, e ca si cand iti intra cineva in casa, se serveste cu ce doreste dupa care iti lasa 5-10 lei si pleaca. Mentalitate de victime, intr-o societate profund bolnava.

 8. Dar de ce sunteți rău voitori? Luați partea bună și imaginația o păstrați pentru voi. Așa este cinstit și mai ales creștinește