G4Media.ro

Român extrădat în SUA sub acuzația că ar fi lansat un virus…

Sursa foto: Pixabay

Român extrădat în SUA sub acuzația că ar fi lansat un virus informatic care a afectat NASA / Virusul Gozi ar fi afectat peste 1 milion de computere, din care a extras date bancare

Potrivit unui anunț de marți al procurorilor federali, un român, acuzat că ar fi facilitat răspândirea unui virus care a afectat peste 1 milion de computere provocând mari pagube financiare în lumea întreagă, a fost extrădat ân SUA, scrie US News & World Report, citată de Rador.

Mihai Păunescu, 37 de ani, este acuzat că ar fi condus un serviciu care a ajutat la răspândirea virusului Gozi, sustrăgând informații legate de conturi bancare personale și rămnând practic imposibil de depistat. Luni, el a compărut pentru prima oară în fața unei instanțe federale din Manhattan, care a ordonat reținerea sa.

Procurorii au afirmat că virusul se numără printre cei mai distrugători din istorie, victimele sale suferind pagube de milioane de dolari.

Virusul a fost depistat pentru prima oară în 2007 și a infectat cel puțin 40000 de computere din Statele Unite, inclusiv peste 160 care aparțineau Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale (NASA).

Păunescu a fost extrădat din Columbia, unde fusese arestat anul trecut sub acuzația de conspirație în vederea imixtiunii în diverse computere și conspirație în vederea unor fraude bancare și informatice.

Avocatul lui Păunescu nu a răspuns imediat cererii de a comenta situația. Anterior, Păunescu fusese arestat în România în 2021, fiind ulterior eliberat pe cauțiune.

În anul următor, procurorii americani au formulat acuzații la adresa lui Păunescu și a lui Nikita Kuzmin, creatorul rus al virusului, care, în urma unui acord de cooperare și-a recunoscut în secret vina, în 2011.

Sursa: US News / Rador/ Traducerea: Alexandru Danga

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

 1. Rușine tarii care își exrădează cetățenii!

 2. citez: „Procurorii au afirmat că virusul se numără printre cei mai distrugători din istorie, victimele sale suferind pagube de milioane de dolari.”
  Exista o limita la exagerariele astea??? Nu cumva le convine sa cada cineva de fraier?

  In cazul HexiPharma oare ce au afirmat procurorii?

 3. Lucrurile sunt simple.
  Va primi o condamnare cu executare.
  La locul de detentie va avea tot echipamentul necesar pentru lucru in serviciul agentiilor SUA, iar dupa primul an va primi o eliberare de buna purtare si un loc de munca sub supraveghere pt inca un an, direct in agentia care are nevoie de serviciile lui.
  Omul s-a facu remarcat, in sens negativ, dar cu efecte pozitive pe terman lung, daca doreste sa se țină de treaba.
  Made in USA but not born :-))