G4Media.ro

Roman Abramovici dă în judecată Consiliul UE din cauza sancțiunilor / Alți…

foto: Chelsea FC

Roman Abramovici dă în judecată Consiliul UE din cauza sancțiunilor / Alți doi oligarhi ruși au deschis procese similare

Roman Abramovici a intentat un proces la Curtea Europeană de Justiție din Luxemburg împotriva Consiliului UE pentru sancțiunile adoptate împotriva sa în urma invaziei ruse a Ucrainei, raportează Tass. Procesul magnatului rus a fost înregistrat de instanță în data de 25 mai. Anterior, alți doi oameni de afaceri, Mikhail Fridman și Petr Aven, au intentat procese similare în instanța europeană, relatează Rai News, citată de Rador.

Un oligarh „rămas lefter”

Conturile și activele bancare ale lui Abramovici au fost înghețate atât în ​​Statele Unite, cât și în Regatul Unit și, potrivit publicației americane „Page Six”, Abramovici, în ciuda activelor estimate de către Bloomberg la 14,3 miliarde de dolari, ar fi rămas fără resurse economice deja din luna aprilie şi ar fi cerut bani pentru a se „ține pe linia de plutire”, printre alții, producătorului și regizorul de la Hollywood Brett Ratner și familiei Rothschild, care – în ciuda unei prietenii de lungă durată – ar fi refuzat să-i dea pentru că nici măcar ei nu au ei în numerar și, mai ales, pentru că nu este clar care ar fi repercusiunile acestui gest, conform dreptului internațional.

Chelsea, a fost „înghețată” și scoasă la licitație de guvernul britanic

Tot în data de 25 mai s-a încheiat şi operaţiunea de vânzare a clubului Chelsea, al cărui președinte a fost timp de 19 ani, Abramovici. Noua proprietate (un consorțiu american) a plătit aproape 5 miliarde de euro pentru a prelua clubul, care a fost scos la vânzare în urma sancțiunilor împotriva maganatului rus.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că Abramovici nu va caştiga nimic nici din vânzarea prestigiosului club londonez: „În urma unor investigații atente (juridice și contabile, n.d.), putem fi siguri că de banii încasaţi din vânzarea clubului Chelsea nu va beneficia nici Roman Abramovici şi nici alt individ afectat de sancțiuni. Acum putem începe să lucrăm pentru a ne asigura că profitul generat de cesionare va merge către o organizație caritabilă care are grijă de victimele războiului din Ucraina”.

Sursa: Rainews.it/ Rador

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Ce au facut asa zisele tari democratice se cheamă furt la drumu mare, daca bănuiește pe cineva ca a facut banii ilegal pe teritoriul tau, îl judeci si dovedești asta dar se pare ca in democratia occidentală se practica furtul

  2. cand investeau bani cu nemiluita in occident in cluburi de fotbal, iahturi, vile, palate, bijuterii, excursii, masini, avioane, haine scumpe etc nu ii intreba nimeni de unde atata banet. acum le confisca averile ca cica il sustin pe putin… de ce nu le-au refuzat de la inceput banii daca sunt bani murdari? cand veneau oligarhii rusi cu sacosele sa cumpere case si masini si iahturi sa le fi cerut dovada provenientei banilor, asa cum ma intreaba pe mine cand ma duc sa platesc rata la casa sau la masina.

    • @ margo – Iata, inca un postac plin de grija banilor oligarhilor… alin si margo, doua inimi marinimoase!

  3. Tupeu mare pe jigodia asta purinista de Abramovici! 💩

  4. Mars la munca ca orice om!

  5. In primul rand ue sa verifice cat de legal au fost facute averile oligarhilor!se dovedesc furturi,devalizari,etc,confiscarea imediata a acestora!sa vedem apoi cati mai da ue in judecata!?!