G4Media.ro

Rolls-Royce va produce numai automobile electrice până în 2030 / Primul model…

Sursa foto: Pixabay

Rolls-Royce va produce numai automobile electrice până în 2030 / Primul model integral electric va fi disponibil pe piaţă la sfârșitul anului 2023

Producătorul de automobile de lux Rolls-Royce va ajunge să producă numai automobile electrice până în 2030, alăturându-se altor branduri premium care vor face acest transfer, cum ar fi Bentley, parte a grupului german Volkswagen, şi Land Rover, care aparţine Jaguar, transmite News.ro, care citează Reuters.

Rolls-Royce, care este deţinut de BMW, a anunţat că primul său automobil integral electric, numit ‘Spectre’, va fi disponibil pe piaţă în trimestrul patru al anului 2023, testările urmând să înceapă în curând.

”Cu acest nou produs ne stabilit acreditările pentru electrificarea completă a întregului portofoliu de produse până în 2030, a declarat Torsten Muller-Otvos, CEO al Rolls-Royce, cu sediul în sudul Angliei.

„Până atunci, Rolls-Royce nu va mai fi implicat în producerea sau vânzarea de produse cu motoare cu ardere internă”, a adăugat Muller-Otvos.

BMW nu a stabilit o dată de renunţare la producţia de maşini care ard combustibili fosili, stabilind în schimb obiectivul ca până în 2030 o proporţie de 50% din producţia totală de vehicule să fie vehicule electrice.

Filiala Mini a BMW a declarat în martie că va deveni complet electrică până la sfârşitul deceniului.

Jaguar, marcă a companiei Jaguar Land Rover, parte a grupului indian Tata Motors, va deveni complet electrică până în 2025, Bentley Motors, unitatea de lux a grupului Volkswagen, până în 2030 şi Daimler, producătorul producătorul automobilelor Mercedes Benz, în acelaşi an, dacă vor permite condiţiile din piaţă.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...