G4Media.ro

Robert Glință anunță că a venit timpul ”să facă un pas înapoi”…

sursa foto: Facebook/ Robert Glință

Robert Glință anunță că a venit timpul ”să facă un pas înapoi” de la înotul competițional: ”Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria sănătate fizică, mentală, emoțională/ Sunt doar o altă ființă umană până la urmă”

Robert Glință anunță, printr-un mesaj publicat marți, pe Facebook, că a venit timpul ”să facă un pas înapoi” de la înotul competițional: ”Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria sănătate fizică, mentală, emoțională (…) Sunt doar o altă ființă umană până la urmă”, a transmis campionul.
Glință (25 de ani) a reprezentat cu succes România la Campionatele Mondiale de la Budapesta, din 2022, unde a participat cu fostul său fan, actual campion care a doborât mai multe recorduri la juniori și seniori, David Popovici. Popovici a spus la întoarcerea în țară din Ungaria că Robert Glință i-a fost idol și îi era rușine, copil fiind, să îi ceară un autograf și să facă o poză împreună.
Popovici a vorbit despre Glință în condițiile în care ministrul Sportului Eduard Novak nu a vorbit despre Robert Glință la întoarcerea celor doi sportivi în țară, nici măcar nu i-a pronunțat numele, deși înotătorul s-a clasat pe locul 5 la Campionatul Mondial, la proba de 50 de metri. Glință a remarcat atunci că nu s-ar fi bucurat de atenție fără ”rezultatele colosale” ale lui David Popovici și i-a mulțumit că ”e contemporan cu el”.
Glință spune în mesajul prin care își anunță retragerea că eșecurile, succesele și trăirile intense au ”crescut rădăcini adânci” în el și a mulțumit prietenilor și fanilor că l-au susținut.
  • ”A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să cresc în ființa umană mai evoluată de astăzi. Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin muncă asiduă pentru a atinge un scop și a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine care vor prevedea nu rămâi cu mine. Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei joacă un rol uriaș și lasă o urmă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu îmi pot exprima suficient recunoștința. Toate amintirile frumoase și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs. Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc că mi-ați arătat mereu sprijinul și că ați crezut în mine indiferent de situație. Resursele sunt epuizate și este timpul să mă adresez și să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, căci sunt doar o altă ființă umană până la urmă. A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Felicitari pentru succesele conpetitionale. 🏅
    Nu-s putin lucru! 👍

  2. Succes!

  3. Uite de asta nu fac niciodată sport, nu vreau sa mă epuizez. Nu că aș fi leneș.

  4. Mult succes în continuare, Robert!

  5. Îți mulțumim și-ți dorim toate cele bune, Robert!

  6. Multumim pentru tot si-ti dorim tot binele din lume

  7. Bravo, Robert, pentru tot ce ai realizat și pentru curajul de a lua o decizie atât de grea! Succes pe mai departe!