G4Media.ro

Rishi Sunak anunță că Marea Britanie va oferi Kievului 500 de milioane…

sursa foto: Rishi Sunak / Twitter

Rishi Sunak anunță că Marea Britanie va oferi Kievului 500 de milioane de lire sterline în plus faţă de cele 2,5 miliarde alocate pentru 2024

Rishi Sunak va promite mai mulţi bani pentru a sprijini Ucraina. Premierul Marii Britanii se va deplasa marţi în Polonia pentru a se întâlni cu prim-ministrul polonez Donald Tusk şi cu secretarul general al alianţei de apărare NATO – şi pentru a promite mai mulţi bani pentru a sprijini Ucraina, transmite BBC, citat de News.ro.

Marea Britanie va oferi Kievului 500 de milioane de lire sterline în plus faţă de cele 2,5 miliarde de lire sterline alocate pentru acest an financiar. Rishi Sunak doreşte să sublinieze rolul Marii Britanii în apărarea Ucrainei.

Sunak se va îndrepta apoi spre Berlin pentru a se întâlni miercuri cu cancelarul german Olaf Scholz. Europa se confruntă cu o „Rusie expansionistă”, iar Ucraina se confruntă cu o „vară dificilă”, afirmă Downing Street. „Apărarea Ucrainei împotriva ambiţiilor brutale ale Rusiei este vitală pentru securitatea noastră şi a întregii Europe. Dacă lui Putin i se permite să reuşească în acest război de agresiune, el nu se va opri la graniţa poloneză”, a declarat Sunak.

Ucraina şi Polonia au o graniţă comună de 300 de mile. Polonia are, de asemenea, o frontieră terestră de 130 de mile cu Rusia însăşi – cu Kaliningrad, bucată din Rusia, exclava sa de la Marea Baltică. Accentul din partea premierului Sunak este sprijinul suplimentar pentru Ucraina şi astfel va argumenta pentru întreaga Europă: mai multă muniţie, apărare aeriană, drone şi sprijin ingineresc.

Sunt furnizate peste 1.600 de rachete, 162 de vehicule blindate şi 78 de vehicule de teren.

Pe lângă întâlnirea cu Tusk, care a fost una dintre cele mai înalte personalităţi ale Uniunii Europene, şi cu şeful NATO, Jens Stoltenberg, Marea Britanie se va oferi să desfăşoare o escadrilă RAF pentru a efectua poliţia cerului Poloniei pentru NATO anul viitor. Este o altă reamintire a faptului că, pe lângă războiul din Orientul Mijlociu, războiul continuă şi în Europa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. 👍🏻

  2. USA 61 miliarde de dolari
    UK 4 miliarde de dolari
    Are roșcatul ciudat puțină dreptate.