G4Media.ro

Riscul de a fi campionul integrității în politică / Cum a ridicat…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Riscul de a fi campionul integrității în politică / Cum a ridicat USR ștacheta și ce s-a întâmplat când a căzut sub ea: cazul Clotilde Armand

Acuzațiile aduse de către Agenția Națională de Integritate primarului sectorului 1, Clotilde Armand, reprezintă o lovitură aplicată de adversarii politici de la PSD, care au și făcut sesizarea, nu doar persoanei în cauză, ci și imaginii USR, construită aproape integral pe mesajul: noi suntem campionii integrității, toți ceilalți sunt corupți.

Un mesaj foarte bun câtă vreme partidul s-a aflat în opoziție și oamenii săi nu au exercitat o zi puterea, dar foarte riscant din momentul în care USR a intrat la putere, a guvernat nouă luni și de doi ani are oameni în administrația locală care împart bugete.

Și mai lipsit de înțelepciune s-a dovedit radicalismul USR, poziționarea categorică împotriva adversarilor politici cărora le-au cerut măsuri dure la fiecare anchetă începută împotriva unui primar sau demnitar PNL sau PSD sau chiar la simpla suspiciune ridicată în spațiul public de o anchetă jurnalistică: suspendarea, excluderea din partid, eliminarea de pe liste, pe scurt, delimitări categorice  înainte de pronunțarea unei sentințe în instanță.

Radicalismul USR se întoarce azi din plin împotriva partidului. ANI o acuză pe Clotilde Armand de conflict de interese, din cauză că s-a numit manager într-un proiect cu fonduri europene și că ar fi emis cinci dispoziții de pe urma cărora ar fi beneficiat de un spor de salariu de 30%, distinct de cei 25% pe care legea îl acordă primarilor care implementează proiecte cu fonduri europene. (Detalii aici)

Cazul ei a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte. În replică, primarul Clotilde Armand susține că a respectat legea și a ales ca strategie publică de apărare să se comporte exact ca un politician de la PNL sau PSD: atacă ANI, se victimizază, scoate înregistrări cu funcționarii Agenției care nu spun nimic. În treacăt fie spus, nu prea arată bine nici mania liderilor USR de a înregistra tot ce mișcă. N-o să se mai așeze nimeni la masă cu ei vreodată fără teama că tot ce discută o să ajungă la un moment dat în spațiul public.

USR și liderii lui fac scut în jurul primarului Cotilde Armand, justifică, explică, atacă instituția și o proclamă nevinovată. Acesta a fost semnalul de la vârful partidului, dat chiar de președintele Cătălin Drulă. La fel s-a poziționat și șeful USR București, Vlad Voiculescu. Parca așa se comportă PNL și PSD, nu campionii integrității, cei care au promovat asiduu campania ”Fără penali în funcții publice” transformând-o în unic stindard al USR.

Dezamăgitoare reacție pentru un partid care a promis și pretins alte standarde politice, ceva mai înalte. Dezarmantă reacție din partea primarului Clotilde Armand, care nu înțelege că în astfel de situații nu-i rămâne decât un singur lucru de făcut: Să-și dovedească în instanță nevinovăția, să se comporte decent și cu ceva mai mult respect față de instituții, fie că e vorba de ANI sau Parchet. Nu le poți valida activitatea sau invoca argumentele atunci când instituțiile îi anchetează pe adversarii tăi, dar le demolezi în clipa în care ele au ajuns să te chestioneze pe tine. Se numește dublu discurs, dublă măsură sau, dacă vreți, ipocrizie politică.

Desigur, în fața unor abuzuri instituționale flagrante, situația se schimbă. Politicienii au tot dreptul să le denunțe public și să se apere. Dar în cazul ANI-Clotilde Armand nu avem indicii ale vreunui abuz instituțional: o sesizare făcută de PSD s-a transformat într-un dosar de conflict de interese, cu suficiente indicii că primarul Armand are o problemă pe care va trebui să o soluționeze în instanță, subliniez, în fața judecătorilor, nu la televizor.

Foarte probabil că vor urma și alte cazuri similare, din simplul motiv că primarii USR sunt în funcție de doi ani, au gestionat bugete, semnat contracte, iar alți lideri ai partidului au făcut la fel cât au exercitat funcția de ministru. Așa vor reacționa de fiecare dată dacă vor ajunge și ei sub ancheta procurorilor sau altor instituții care verifică integritatea primarilor sau demnitarilor? N-au înțeles nici ei, cei din noua generație, că un politician care ajunge în fața justiției trebuie lăsat singur, să-și rezolve problemele pe cont propriu, fără scutul partidului și fără avocați în spațiul public?

Dacă n-au înțeles asta vor pierde mult mai mult la capitolul încredere decât PNL sau PSD, de la care așteptările publice sunt infinit mai mici. USR a ridicat foarte sus ștacheta integrității în politică, ceea nu este un lucru rău într-o țară măcinată de corupție, dar la rândul lor sunt chemați acum să respecte standardele pe care singuri le-au impus în spațiul public.

Altfel, va fi mai dificil pentru USR să reia campania în 2024 campania ”Fără penali în funcții publice”, să facă diferența și să vină în fața alegătorilor săi, cu pretenții mai mari și mai volatili decât alte tipuri de electorat, cu o ofertă credibilă. În mod previzibil, PSD și PNL vor încerca să distrugă USR încercând să arate că nu există campioni ai integrității în politică și că toți sunt, mai mult sau mai puțin, la fel.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

122 comentarii

 1. Mda, din păcate la astfel de situații se ajunge când statul de drept nu mai funcționează și multe organisme din aparatul de stat sunt controlate politic, nu se ma poate distinge grâul de neghina și ajungem sa credem ca toți sunt la fel.

  • PNL sunt ăia care nu au spus/afirmat (în) public ca din punctul lor de vedere rezultatul alegerilor din Sector 1 a fost corect?
   Știu ca e evident, dar adepții neconditionati p$d nu știu…

  • Numai cine e angajat la stat si nu sta acolo pentru salariul lunar legal incasat e luat in bataia pustii ANI

  • Ce le-a spus Carmen Dan intr.un discurs viitorilor politisti: „nu luăm tinte”?… adica nu facem dosare la comanda?

  • As face si eu o analiza pe proiecte cu fonduri ue pe axa SGG – ANFP – SNSPA… dar nu e voie. Informatiile publice sunt apărate cu strasnicie sa nu devina publice.
   De fapt toate proiectele alea copy/paste sunt publice… ce de aplicatii in IT si in viziuni au mai implementat… zero rezultate.
   Ce mi-a placut: prefectura din Vaslui si-a luat ISO!

  • Când e vorba de USR, plecăm de la prezumția justiției perfecte în RO.

  • Nu ajungem sa credem ca toti sunt la fel, ca una e sa furi milioane, alta e sa te pui manager de proiect la primarie pentru 25% in plus la salariu (mai ales ca cineva tot trebuia sa fie manager, probabil platit cu mult de 25% din salariul de primar).

   Dar, cum scrie si in articol, problema e de atitudine fata de actul in sine. USR trebuia sa spuna ca desi e convins ca Clotilda e nevinovata, o vor lasa sa-si dovedeasca nevinovatia in instanta. Ori reactia lor e fix inversa.

  • Bogdan, tu ai timp sa urmaresti ce spune fiecare?
   Iti atrag atentia ca un dosar de coruptie de 1 milion de euro cu directori ai unei institutii publice se rezolva in instanta in 10 ani si nici nu se recupereaza prejudiciul. E un caz celebru cu directoarea contabila de la un spital din arges.. sau cu cei de la rar.
   E incorect ca o Agentie a statului sa para ca face ceva zapacind un electorat care si asa nu prea se prezinta la vot!
   Putea sa lucreze in liniste.

  • dezamagiti, d-le Tapalaga. Ati cazut prea repede in plasa care ni s-a intins celor care simpatizam USR.
   Dar cine v-a spus ca ei sunt supraoameni, ca nu pot gresi? Daca pretindeti ca doar zeii au dreptul sa lupte impotriva ilegalitatilor, atunci…
   Politica USR are si parti slabe, erori, oamenii mai si gresesc. Esential este ca ei sunt inca neinfectati de bolile clasei politice si ca prestatia lor arata devotament fatza de interesul public.
   Nu cred ca Clotilde Armand a vrut sa profite. Probabil, a dorit ca conduca acest proiect fiindca lupta impotriva coruptilor pare sa fi devenit pasiunea vietii ei si nu putea rata ocazia.
   Asta i-a si inspaimantat si s-au mobilizat. Cred ca remuneratia a fost o formalitate pe care nu a putut-o evita iar ei, la panda au speculat-o.
   De fapt, asta s-a urmarit: oprirea taifunului anticoruptie Clotilde si compromiterea USR.

  • Spark, excelent! Pe axa pe axa SGG – ANFP – SNSPA se produc cele mai mari ja.furi.

   Firma unui profesoras a făcut din astfel de contracte 44 milioane lei! Si este vorba doar de servicii, nu ca firmele care vând produse de zeci de milioane de lei si care ai cheltuieli inclusiv cu costul produselor…

   SRI – MJ – MAI – SGG au creat o structura de corupție sistemica, au monopol pe reforme, pe proiectele anticorupție la nivel central, pe strategii care au lucrat împotriva dezvoltării durabile in interesul romanilor si prin si-au protejat furtul a 80% din tot ce înseamnă fonduri tranzacționate prin SEAP;
   cele mai multe fonduri se risipesc cu malpractica, pe copy-paste plătite cu sute de mii de lei pe proiect (dacă ar fi fost 15.000 lei net si 3.000 pagini + instruiri, as mai fi zis) dar el a încasat 44 milioane lei pe astfel de proiecte obținute prin
   – Trafic de influenta si
   – includere de cerințe tehnice in cererea de finantare care sa favorizeze strict firma lui si sa elimine orice alta firma care avea experiența premium pe sub-componente, putea oferi un serviciu de zeci de ori mai calitativ si prețuri mai bune.

   Multi acum se așteaptă sa vii pro-bono cu bune practici in domeniu, după ce ăștia
   – au jefuit fonduri de 50 milioane lei,
   – au acces exclusiv la informații,
   – creaza strategii si sisteme anticoruptie pe care sa le exploateze ei si grupurile lor de interese.

   Ce au fost in trecut firmele lui ghita, sunt acum firmele celor de mai sus. Doar se știe si s-au făcut sesizări; dar cucuvea este prea incompetenta ca sa rezolve ceva; la fel ca si cei de la OLAF! sunt numiti in functii cheie doar marionete!

   Intenționat ANAP si SEAP-ul nu arată datele din care reiese ja.ful. Ascund detalii cheie si când cauți anumite firme majore căpușa dau eroare!

  • sicap.ai

   arată firmele căpușa abonate la contracte nesimțite cu statul, dar DNA nu-l folosește, deși este cel mai bun instrument in combaterea co.ruptiei (combatere este după ce co.rupția s-a materializat si jaful s-a produs).

   Cei din spatele sicap.ai merita premii de milioane de lei pentru ca acest instrument este mai util decât mii de proiecte in domeniul antico.rupției plătite cu zeci de milioane de lei!

   Dincolo de combatere, pe partea de prevenire a co.ruptiei, intenționat nu se implementează la nivel de sector public anumite politici si proceduri de due diligence avansat.
   Dacă se utilizau acele chestionare due diligence obligatorii se puteau colecta date cheie, se realiza prelucrarea datelor obținute (Big data), centralizat, cu ML / AI si se vedeau patternurile de co.rupție, prin prelucrarea datelor de pe mai multe proiecte cu instituții diferite.
   Dar nu se vrea, ca sa protejeze grupurile de interese Cor.upte.

  • Nu te aștepți ca de la un funcționar public plătit cu maxim cu 15.000 lei net luna sa vina sa creeze sisteme de calitate, geniale, reforme si strategii de top. Nu, ei folosesc in cazul asta, fondurile publice si europene sa contracteze competente de pe piața.

   Ei bun, când pe toate proiectele astea mari au monopol firmele căpușe incompetente, capabile doar de copy-paste, care nu identifica corect si complet riscurile de co.rupție si măsurile de preventie (deci lasă sisteme disfuncționale implementate de la centru deși sunt plătiți 44 milioane de lei, cumulat) si strategii incomplete si incorecte care nu lucrează in mod optim in favoarea romanilor,,
   pai tu nu doar furi doar aia 45 milioane de lei,
   tu creezi o dauna poporului roman de zeci de miliarde de euro pe an prin faptul ca
   – nu identifici corect obiective si riscuri (deși esti plătit de o suta de ori mai mult decât valoarea pe care o creezi),
   – protejezi co.rupția si
   – creezi concurenta neloiala firmelor de pe piața.

   Firmele cinstite sa dea in judecată firmele corupte si autoritățile corupte sa-si recupereze daunele financiare cauzate de proiectele pierdute ca urmare a co.ruptiei de pe piața, a faptului ca aceste firme dau mita (din stadiul de scriere a cererii de finantare si a caietului de sarcini) si a faptului ca autoritățile n-au făcut nimic sa elimine co.rupția sistemica si rețelele co.rupte!

  • Citisem programul de guvernare al lui Ciuca cand dorea sa fie PM doar cu PNL – avea trecut reformare/imbunatatire SICAP.
   Cand s-au aliat cu P$D a disparut obiectivul.
   Mi-as dori ca usr sa ne vorbeasca mai mult despre ce lipseste din legea achizitiilor publice, din formula de calcul a bugetelor anuale ale institutiilor…
   Dat sunt ocupati cu… riposta

  • G4media.sri prove me wrong.

  • @Dan T. :
   Se pare ca Dan T. a cazut in capcana mafiei psd si pnl.
   Acuzatiile sunt aberante, pentru cineva care stie ce este un proiect european.
   Cum ar fi vrut Dan T., sa reactioneze USR, in fata unor aberatii ?
   Poate ca Dan T. nu stie cum se obtine un proiect european.
   Proiectele europene nu vin intr-un plic, cineva isi trece numele, devine manager si incaseaza niste bani.
   Exista domenii, axe prioritare, pentru care se pot depune proiecte.
   Cei care pot scrie o propunere de proiect si pot sa implementeze ce si-au propus, depun un proiect.
   Nu pot fi acceptati decat cei care pot sa implementeze ceea ce isi propun.
   Bineinteles ca managementul in Primarie, pentru un asemenea proiect, nu si-l poate asuma decat primarul.
   Nu este niciun conflict de interese.
   Toti directorii de institute de cercetare si toti rectorii de universitati, care au castigat proiecte europene, au fost manageri de proiect si au incasat acele sume pentru activitatea de management, plus sporul la salariu, conform legii, pentru ca au atras fonduri europene.
   O comisie independenta evalueaza proiectul si, daca indeplineste anumite standarde, este declarat castigator.
   Deci, Clotilde este manager al proiectului, nu pentru ca si-a scris numele pe un proiect, ci pentru ca a scris o propunere de proiect, care a fost acceptat.
   Exista o lege care acorda participantilor la proiecte europene un anumit procent.
   Deci nu Clotilde si-a dat acel spor, ci legea.

 2. Dane. Este un caz clasic in care femeia asta Clotilde este atacată pentru ca s— a luptat cu co.rupția mare / sistemica. Este cam singura din partidele astea care a realizat ceva remarcabil!
  Toată lumea este cu lupa pe ea, iar ea, având si foarte multe hârțoage de semnat si activitati de derulat, evident ca, statistic, erori umane s-au întâmplat si se vor mai întâmpla.
  Prejudiciul acum fiind sub 5.000 euro si
  ea având si avizul departamentelor juridic, economic, resurse umane din S1 si aprobarea ministerului public, cel mult fapta va fi încadrată ca neglijenta in serviciu.
  Va trebui sa restituie cei 3.500 euro si va primi sancțiune disciplinara / administrativă.

  Ce mi se pare interesant este ca in usr oricum sunt alte zeci de cazuri mult mai grave băgate sub preș, dar acum toată lumea se leaga de aceasta chichița cu Clotilde.
  Pana si escrocul de Drula parca s-a bucurat ca Clotilde a luat o lovitura de imagine, ca nu-i mai face lui concurenta; este aceeași bucurie citită pe fata lui pe care a simțit-o când a aflat ca L. Kovesi nu va candida la prezidențiale.
  Electoratul vrea oameni cinstiti care se lupta sa aibă realizări notabile pentru ei, indiferent de micile erori, nu egoiști mincinosi si escroci!

  • n-ai inteles nici cand ti-a explicat autorul:
   clocotilde si-a acordat un spor de 30%.
   always karma is a …. !!!

  • Excelent comentariu! Asta e esenta!

  • Iată ca un domn ~ dublul vârstei mele ma apreciază ! Argonautule, mai studiază!!!

  • Argonautule, femeia a lut cei 30% in plus spor la salariu pt ca a crezut ca este legal!
   Ca dovada, vezi ca experții consultați (funcționari publici pe juridic, financiar, resurse umane) i-au dat avizul.
   Dacă este o suma nemeritata, atunci sa o restituie.

   Femeia nu a furat, a prestat o munca in schimbul celor 3.500 euro!

   A considerat ca implicarea ei merita, macar in acele luni de proiect, sa fie remunerata la nivelul unui procuror care nu are multa educație si competente decât are ea, conform calificărilor si CV-ului ei.

   Suma obținută nelegal este pana in 5.000 euro, sa o restituie, sa plătească amenda, sa învețe sa se consulte cu experți pe bune si experți in risc.

  • Eu i-as recomanda clotildei sa se uite la firma căpușa cu care si S1 are semnat un contract si unde individul a incasat 44 milioane lei din contracte cu statul, prin includerea in cererile de finantare a unor specificații cu dedicații astfel încât sa-l favorizeze si sa fie unicul ofertant in contractele Strategie – Anticoruptie – CAF – Balanced Scorecard – Riscuri.
   Firma a căpușat pana acum ~ €10 milioane euro, conform sicap.ai!

   Deci, ce te faci cu consultantul privat, penelist traficant de influenta pe filiera ANFP,
   care
   a încasat 44 milioane lei din fonduri publice,
   încasează acum 300.000 lei de la S1,
   culmea ironiei pe proiect de registru riscuri!?

   Malpractica insemana ca nici nu a instruit pe primărița si conducerea executivă despre ce înseamnă risc, deși a încasat 300.000 lei ! iată ca riscul s-a materializat!

   Argonautule – Voi justițiarii miopi, nu va legati de daunele de mii de ori mai mari per individ profitor,,
   dar săriți ca arsi la 17.000 lei pentru o munca pe care a prestat-o.
   Rata ei orara este mai mare decât a altora pt ca are educație si competente superioare, si asta este Argument suficient sa-si ofere mai mult la remunerația finala pe proiect!

  • Crezi că are avizul? Dacă-mi aduc bine aminte a circulat în spațiul public o înregistrare cu ea cerându-i directorului economic demisia pentru că i-a spus că nu-i legală cerința sa.

  • @karma :
   Nu exista niciun prejudiciu.
   De unde ai scos asa ceva ?

  • @argonaut :
   Clotilde nu si-a acotrdat niciun spor. Sporul i l-a acordat legea.
   Este o lege ca toti cei care castiga un proiect european primesc un spor la salariu.

  • MM, s-a întâmplat așa ceva?

   @9:00, In cazul in care judecătorul considera ca nu ar fi trebuit sa încaseze cei 3.500 euro.
   Oricum se face dintr-un nimic mare tămbălău.

  • @karma :
   Judecatorul nu poate, daca nu este corupt sau santajabil, decide altceva, decat spune legea.
   Exista si judecatori corupti sau santajabili, cum sunt cei care i-au exclus din magistratura pe exceptionalii judecatori Camelia Bogdan si Cristi Danilet.
   Sper sa nu se ajunga la asemenea judecatori, dar cel mai probabil nici procurorii nu vor admite asa ceva si nu se va mai ajunge la judecatori.
   Trebuie sa fie pedepsit cel care a facut denuntul calomnios, probabil chiar Tudorache- Diamant, care in mod sigur a incasat acel spor pentru participare la proiecte europene.

  • @11:05,
   Tudorache sa răspundă pentru facilitarea tunului de 1 miliard lei.
   Cazul Clotilde este denunț calomnios? Tudorache a făcut o sesizare cum ca se încalcă niște articole din anumite legi si procurorii decid dacă are dreptate sau nu.

   Așa si usere si alti civili care au făcut sesizări pe riscuri de corupție si incidente de integritate potențialele care însă nu s—au mai materializat in trimitere dosare in instanța, fie pentru ca era petty corruption si nu merita efortul si s-a renunțat la sesizare, fie pt ca îți dai seama ca 90% sunt mai corupți decât ala raportat – sa fie acuzați de denunțuri calomnioase?

   Doar dacă este o mărturie mincinoasa sau prezintă dovezi falsificate este denunț calomnios. Procurorul experimentat sa hotărască dacă este caz de trimis in instanța sau nu.

   O buna practica este sa-si facă si ei o baza de date cu sesizările primite pentru fiecare escroc mic.

   Cand văd ca se aduna mai multe găinării, sa-i ia la întrebări si pe ăștia, “nevinovații” narcisiști care calcă peste alții si înșală in afaceri si in relațiile inter-umane pt beneficiul propriu.

  • @karma :
   Ca sa inteleaga cei care nu au inteles.
   Prin anii ’90, cei patru directori de la un combinat metalurgic au infiintat o firma particulara de management. Tot directorii, din banii combinatului, au facut un contract de management cu firma lor. Astfel, directorii au fost platiti de combinat pentru ca erau directori si, pentru acelasi lucru, au fost platiti indirect de combinat, prin firma lor. Acolo a fost un conflict de interese, a fost un hotie.
   Daca acei directori, castigau un proiect european pe managemet, din banii europeni cumparau calculatoare, un ERP, un SAP si implementau un sistem modern si performant de management, nu era niciun conflict de interese, nici daca erau platiti din proiectul european pentru implementarea sistemului de management, nici daca primeau, conform legii, un spor la salariu, pentru ca au atras fonduri europene.
   Asa este si cazul lui Clotilde. Nu este niciun conflict de interese, nu a facut nimic ilegal, nu a furat nimic, nu fost niciun prejudiciu.

 3. Purul adevăr e că madam Clotilde a încurcat multe afaceri, restul e cancan

  • Spune direct: PSD a indus telepatic în mintea USR-istei ideea de a fura din banii publici!

  • Și tu, Dane…?

  • @mihai :
   Nu mai repeta minciunile mafiei psd si pnl.
   USR-ista nu a furat nimic. Sporul la salariu i l-a acordat legea, pentru ca este o lege care stabileste ca cei care castiga proiecte europene si atrag in acest fel fonduri europene, primesc un spor la salariu. Toti cei care au atras fonduri europene au primit acel spor la salariu.

 4. Trist este ca „un binevoitor“ face o sesizare, apoi o institutie se agita si zice ceva de tine iar raul e deja facut chiar daca se demonstreaza ca ai fost curat! Trist este cat se folosesc psd&pnl de insititutii pt atacuri , da DA trista si abordarea USR!

  Oricum nu exista alta varianta mai curata . -> Psd&pnl&haur&udmr sunt infinit corupte!

  • Si cum mai era cu avertizorii de integritate?
   Trista nu e sesizarea ci fapta! Mai ales de la cine nu ar trebui sa te astepti.

 5. Eu as vrea sa raspunda redactia daca stie ca ANI îsi stabileste singura prioritatea dosarelor, timpii de finalizare si continutul comunicatelor publice.
  Nu era mai normal sa fie cât mai putin vizibil in prima faza?

 6. Probabil că USR trebuia să reacționeze mai echilibrat.
  În același timp îi înțeleg într-un fel, pentru că sunt tocati zilnic la televiziunile cumparate de pnl și psd care rostogolesc acuzații în continuu dar uită să mai anunțe când justiția le infirmă. Pentru unii Clotilde e in continuare cea care a furat voturi la alegeri deși justiția i-a dat dreptate.

  • Cu siguranta ca trebuia mai echilibrat. Deasemenea nu ar fi trebuit sa vina cu comparatii in care 3000 lei/luna nu inseamna nimic fata de sute de mii. Dar problema nu este daca este legal sau nu, ci faptul ca de ce a trebuit d-na Armand sa ceara acesti bani in plus? Nu este vorba numai de legalitate, ci si de etica si morala. Esti primar. Sti foarte bine care este salariul. Jobul tau este nonstop pentru comunitate. Primesti acel salariu si atat. Aici nu este cu bonusuri, prime sau recompense. Si 25% in plus daca iei fonduri europene este o prostie. Salariu si atat. Este mic? Alta discutie. Salariu, iar recompensa trebuie sa fie morala pentru ca ai facut viata mai buna comunitatii care a avut incredere in tine. Daca nu ai acest profil moral, atunci nu candidezi.

  • Pentru mine si pentru restul care cred in continuare in Clotilde o sa votam mai departe altceva decat PSD si PNL. Am uitat de Tudorache cu 900mil… am uitat de Oprescu si restul de puscariasi pesedisti?!

  • Stau in S6 la Ciucu am parcuri refacute, au ridicat toate masinile de pe trotuarele noi, de nu mai ai un loc de parcare in strada plina deja.
   Plec din S6 daca apare Sarma la primarie si ma duc departe de Bucuresti…

  • @Eugen
   Daca inteleg bine dosarul a fost clasat la inceputul lui August a.c.

   PS: De asteptat pentru oricine a fost macar observator daca nu membru intr-un birou al unei sectii de votare si care cunoaste sistemele de verificare (inchiderea sectiei cu prezenta tuturor membrilor sectiei de vot + observatorii la numare, inregistrarea video a numararii voturilor, procesele verbale cu care pleaca fiecare membru la terminarea numararii, semnate de toti ceilalti membrii biroului sectiei de vot, etc).

 7. Sa ceri unui functionar cu putere de decizie sa se distanteze de putere atunci cand e acuzat, nu e radicalism, e modul normal de a proteja banul public (si nu persoana) in tarile civilizate.
  Dar nu vad cum ar ameninta administrarea banului public cineva acuzat ca s-a numit manager peste un proiect care implementeaza masuri anticoruptie.

 8. Ce ai patit Darvinele ,te ai lovit la cap si ai facut buba???
  Astia ‘s de ai tai, trotinetisti!!😂😂

 9. n-ai mai vazut la m.a.t.a asa cercei nu? :DD

 10. nu mai inregistratz domle toate convorbirile! noi cand mai vorbim afaceri? :DD

 11. Dane, Dane, ma dezamagesti ….”să se comporte decent și cu ceva mai mult respect față de instituții, fie că e vorba de ANI sau Parchet.”
  Tu sau cineva din România mai are respect pentru sitemul ăsta mafiot?
  România mai are 2 șanse:
  1. destui tineri intra in sistem și se opun asimilării de mafioți (șanse aproape 0 si dureaza 20 de ani)
  2.o altă revoluție dupa care nici un politician vechi sau membru al sistemului nu e readmis la putere la nici un nivel.

  • „să se comporte decent și cu ceva mai mult respect față de instituții”…
   Da – o sa faca asta când o sa fie USR in coalitia aflata la putere cu PrimMinistru cu tot.
   Pîna atunci institutiile doar toaca bugetele si raspund la comenzi politice

  • Da lol și eu m-am gândit cât de mafiotizate și de politizate sunt toate instituțiile, care te și atacă pe motiv politic (chiar, ce s-a întâmplat cu furtul secolului al lui Dan Barna?) dar noi tot trebuie să le vorbim cu dumneavoastră și să ne scoatem pălăria când le vedem. Poate a venit vremea să mai lase mânușile deoparte USR-ul (cam singurii) și să le zică pe nume, indiferent câți oameni de bine s-or supăra că nu avem vezi Doamne respect pentru instituțiile statului. O să avem respect pentru ele când or să aibă și ele respect pentru noi, pentru că văd că e ok să-și formeze ăștia dinastii întregi la ANI sau mai știu eu unde și să doarmă șefa nu știu cărui parchet în pat cu soțul infractor, dar nu poți să le spui asta în față dacă ești politician că nu e frumos și se supără.

 12. ce s-a manjit de psdism talpalaga asta …

 13. In 2024 USR-istii, putinii care vor ramane, vor cersi disperati voturile alegatorilor. Sloganul lor va fi „Fie-va mila de noi, ajutati-ne sa trecem pragul de 5%, sa intram si noi in parlament” sa mai prinda si smecherii lor, de la varful partidului, un scaun caldut in parlament. Parerea mea e ca USR-ul s-a pierdut ca si partid in momentul in care a parasit ca niste copii de gradinita guvernarea. Atunci au inceput sa se clatine, sa se prabuseasca, pana la disparitie. In 2024, USR va fi prea neinsemnat pentru a mai fi luat in considerare.

  • Si de ce atata zbucium si suparare?

   Foarte bine daca dispar. Nu dispare lumea odata cu ei.

   Avem ce vota mai departe: PSD, PNL sau UDMR sunt niste optiuni foarte bune. Ne pot conduce mai departe cum ne-au condus si in ultimii 30 de ani.

 14. Dezamagitoare situatie, asa ca votati in continuare plosnitele psd+pnl care au sugrumat societatea romaneasca in frunte cu parazitul de la cotroceni. Greu se scapa de plosnite si paraziti!

 15. Comentati despre PNL-isti dar ati uitat USR-istilor ca in 2020, erati aliati cu ei in campania electorala si v-ati sustinut aceiasi candidati. Ati uitat cumva ca ati fost, nu doar in campanie cu PNL-istii astia, pe care acum ii huliti, cat si la guvernare cu ei.

 16. Deci eu zic ca opinia din articol e un pic gresita, de ce:
  – Da un politican trebuie lasat singur si nu aparat de partid cand are probleme, sau mai precis, partidul insusi sa nu aiba nici o putere sa poata ajuta cel politician.
  – Din ce vad, ANI face un abuz flagrant, si in cazul asta acel om trebuie aparat. Si iarasi zic, partidul nu trebuie sa aiba decat putere de opinie, justitia nu ar trebui sa poata sa fie infuentata de opinie.
  De exemplu: vedeti cazul Kovesi, cand a fost linsata pe toate canalele de media, de stat in sine etc. De ce ati sarit in apararea ei? ca da a fost acuzata pe nedrept de institutii, si inca vad ca o hartuiesc, sau macar incearca.

  • as vrea si eu sa ma abuzeze flagrant ANI cu un mizilic de 2-3000€.
   Fapta e fapta iar atitudinea asta de primadone arata doar ipocrizie. Comparabil cu altele nu e mare prejudiciul(daca se dovedeste nelegal), corect! Si probabil va fi trecut la capitolul abateri dar DE CE era nevoie sa se intample la oamenii asa-zisi noi, corecti si nepatati ai politicii noastre?
   Uite asa cad idolii de pe piedestal, de mana lor! Pacat de enoriasi.

 17. Fara suparare, stimate domn acest articol pare scris la comanda PSD+PNL. Este mult prea partizan si nu prezinta decat o parte, pe care, din pacate pare ca ti-ai insusit-o. Deci ramane o singura intrebare la care nici macar nu astept un raspuns. CAT ???? Si inca ceva, schimbati si disclimerul ca nu mai corespunde adevarului. Nu cred ca mai exista presa si masmedia ne aservita. Destul de rau.

 18. Toata abordarea este complet gresita. Lucrurile stau in felul urmator, asa cum stau in cazul tuturor proiectelor pe bani europeni, care se deruleaza prin institutii cu personalitate juridica.

  Persoana Clotilde Armand a depus o propunere de proiect( legat de starpirea coruptiei in institutia numita Primaria sector 1). Cel ce a scris proiectul este viitorul manager de proiect, e normal si natural sa fie asa. Proiectul a fost eligibil si in final validat de catre institutia statului care se ocupa cu asa ceva.

  Proiectul se deruleaza pe bani europeni. Salarizarea managerului de proiect si a membrilor echipei din proiectul respectiv se realizeaza prin institutia la care figureaza ca angajati managerul de proiect si membrii echipei de proiect, mai precis, prin contabilitatea institutiei respective. In consecinta, C. Armand a semnat toate actele privind partea financiara a proiectului in calitate de sef al institutiei prin care se deruleaza proiectul si face asta pentru toate proiectele pe bani europeni ce se deruleaza sub egida institutiei pe care o conduce(conform legii).

  Salarizarea in cadrul proiectelor pe bani europeni este obligatorie(conform legii). Banii cu care se platesc salariile provin exclusiv din fonduri europene. Avand in vedere suma mica incasata, probabil ca salarizarea este facuta la minim, adica a fost trecuta in proiect suma minima pentru salarizare, in cazul in care nu se facea asta proiectul nefiind eligibil(astea sunt regulile).

  Deci banii nu provin din bugetul primariei sectorului 1, toti banii dati ca salarizare in cadrul proiectului sunt bani europeni castigati odata cu aprobarea derularii proiectului, de catre institutiile abilitate.

  Legea invocata, care prevede ca functionarii publici care lucreaza cu fonduri europene primesc o majorare cu 25% a salariului este altceva. Acolo banii de salarizare sunt din bugetul institutiei. Cum salarizarea este obligatorie conform Codului Muncii( in sensul ca nu poti renunta la salariu sau la o parte din salariul cuvenit; seful institutiei este obligat sa te salarizeze conform legii….unii nu o fac, incalcand legea….sunt cei ce fraudeaza bugetul institutiei in care sunt sefi).

  Cunosc aceste reguli pentru ca am fost membru in doua proiecte PCE derulate in universitati sub egida UEFISCDI.

  Cititi cu atentie si ramane sa decideti daca C. Armand este sau nu in conflict de interese. In universitati, rectorii pot fi manageri de proiect si nu e conflict de interese pentru ca semneaza actele financiare ale proiectelor in care sunt implicati.

  Domnul Tapalaga nu este informat in ceea ce priveste astfel de chestiuni si face in articol afirmatii gratuite, care denota o lipsa totala de informatii asupra chestiunii in cauza.

  • singurul comentariu la obiect pe acest subiect. Poate invata si redactia cate ceva despre proiectele europene si nu mai trateaza totul printr-o lupa „standard”

 19. DT e prea mult ziarist si prea putin om cu articolul asta.
  Doar n*bunii nu sufera!

 20. Păi hai să votăm PSDNL încă 30 de ani, că 30 de ani au făcut țara praf, să le dăm șansa să o distrugă definitiv, să devină un mic Pakistan.

  • Spune direct: PSD a indus telepatic în mintea USR-istei ideea de a fura din banii publici! Aveți sub 1% primari și aproape toți au probleme penale!

  • Tudorache al tău din PSD a provocat un prejudiciu de 944 de milioane. Sunteți campionii hoției, de 30 de ani.

 21. Am marea rugaminte sa postati cat mai rapid comentariul scris de mine mai devreme! In numele adevarului!

 22. Spune direct: PSD a indus telepatic în mintea USR-istei ideea de a fura din banii publici!

 23. Daca unuia i-se striga la ,,brutarie” (mitica dragomir), cucoane-i astia sa-i se strige la ,,cofetarie” (clotilde armand)

 24. Nu vor să îngroape USR, doar să îl sperie pentru că le trebuie pe lângă bau bau-ul AUR și o grupare politică pe care să de-a vină pentru toate nereușitele lor. USR și AUR le girează, cu sau fără voie, politica lor conservatoare.

 25. nu va mai loatz de insitutziile statului!!!

 26. adica consilierii romprest si digitalu-tare-n-tata sefu lor au dreptate. si ANI cea care vede numai cand vrea si ce vrea șefu de partid…ce a facut ANI pana acum, rafila o fi in conflict? i-a cautat la avere pe politicieni? nuuuu…ei doar zic ca primarul de la sect 1 nu are voie sa-si vada dosarul…halal comentariu

  • Cine seamănă vânt, culege furtuna!
   Când ești o persoana conflictuala pe picior de război cu toată lumea trebuie uir sa te aștepți la lovituri.
   Dacă nu a calculat ca o sa se întâmple asa ceva atunci e un slab politician.
   Dacă a calculat și a mers înainte atunci o doare undeva de alegători și de partidul d-un care face parte.
   USR e la 7 %. După scandalul asta, si cel al plagiatului lui Bode prost anchetat , indiferent cum se va termina ajunge la 4 ~5%.
   Succes. Urmeaza PSD la Guvernare din 2023 pana în 2028 la final… cel puțin.
   Sa ne facem alte planuri… de viață, de călătorie… sau ieșim in stradă. Mai des. Și.nu doar în Centrul Vechi!

  • larry esti pr.ost tatutule, nu poti negocia cu mafia ca ajungi sclav

 27. Am sa ma abtin de comentarii in ceea ce priveste ilegalitatea faptei. Daca A GRESIT sa plateasca INTOCMAI CA CEILALTI PRIMARI CARE AU PROCEDAT LA FEL ( aproape imposibil de gasit situatii similare pentru ca PSD&PNL&UDMR nu lucreaza cu fonduri europene din care nu se poate fura). Cert este ca nu o poate banui nimeni ca a procedat asa gandindu-se ca face si ea un ban. 700 de euro /luna. Timp de 5 luni. Ganditi-va logic ce suma i-ar fi putut da Romprestul ca sa inchida ochii la contractele cu Primaria S1. Ori din autorizatiile de construire din acel sector.

 28. ne bucuram ca inca odata s-au descoperit vinovatii celor 33 de ani de dezamagiri ale vietii de zi cu zi din romania .. USR ..

  deci in viziunea unora, de cate ori vreo institutie de asta care in general e capusata de PSDNLUDMR face un dosar, ar trebui sa o luam de buna?

  pai atunci ce sens mai au criticele la adresa CSM, CCR, avocatorul poporului … ?

  nu ar trebui totusi sa vedem pana unde si in ce directie ducem puritanismul asta?

 29. În 2017 în ultima zi a guvernului Grindeanu, Parlamentul condus de Liviu Dragnea adopta Legea 153/2017 pentru fidelizarea a bazei partidului. Indemnizație de 25%, introdusă în legea salarizării pentru președinte CJ, vicepreședinți, primari si viceprimari, până în ultima comuna. Măsura scandaloasă a fost prezentată opiniei publice ca fiind o recompensă pentru accesarea fondurilor europene în condițiile în care acestea erau programate să ajungă la toata lumea. O mita politica ordinară, de la buget, menită să atenueze scandalul demiterii propriului guvern. De aceasta beneficiaza în momentul de față toți aleșii locali dintre care mulți n-au avut nici o treabă cu generarea proiectelor și n-au nici acum cu implementarea, termenele, calitatea lucrărilor și eficiența cheltuirii banilor. Cumpără în continuare măști, spirt și nebulizatoare, ca nebunii. Bugetul suportă, pentru toți, cei 25% adaus la salariul primarilor, președinților de județ și vicilor puși în funcții de partide. Spitalul construit de la 0 de Asociația Dăruiește Viață costă 30 de milioane de Euro. Cei în jur de 8000 de clienți politici premiați de Dragnea consuma în fiecare an dublul acestei sume. Ajunși la putere cei aleși în 2020 au descoperit și ei cat de dulci sunt fructele și ce bine e să beneficiezi tu de ceea ce părea scandalos în opoziție. Abrogarea indemnizațiilor nerușinate trebuia făcută în prima zi de guvernare.
  Am scris miniștrilor USR și președinților partidului (și lui Barna și lui Drulă) pentru a iniția o modificare în acest sens a legii. Nu numai că nu au facut nimic dar, nimeni nu a răspuns și partidul (USR) în frunte cu președinții pe care i-am sesizat personal, a tăcut mâlc până ieri. S-au împărtășit tăcuți din mita acordată de Dragnea aleșilor locali, când avea nevoie de solidarizarea partidului în jurul său când îl schimba pe Grindeanu cu Tudose. Pentru administrația publică nu e nici o competiție pe fondurile europene, ele sunt direcționate până la ultima administrație prin programele de finanțare. Spor de nerușinare, atât!
  I-a durut în k_r pe useriștii pe care i-am votat! Era un mizilic, o șpăguță minoră, legală, să mânânce și guruța alor lor. E uite cum le explodează în față. Așa se întâmplă când mimezi principii când de fapt nu le ai.
  Apoi, cu privire la sporul Clotildei. Cei 30% pe care și i-a acordat sunt peste ceilalți 25% pe care-i lua automat. Sporul de 30% e pe proiectul proiect POCA și e peste cei 25%. Cei 30% se plătesc echipei de management de proiect din fondurile programului, nu de la bugetul de stat și intră la alt articol al legii salarizării. Regretabil derapajul politicianist și demagogia din partea reprezentanților USR. Fix în ăia 18.000 lei stătea bunăstarea familiei Armand. Acum și să-i dea înapoi, tot la ciordeală se pune. Anticorupție, my eye! Ce-a facut în proiectul ăla? Niste cursuri cu firme dedicate, cu bufet și masă pentru angajații primariei și niște mape și pliante cu cât de mare e integritatea la sectorul 1. Aaaa, voia să fie manager de proiect. Foarte bine! Se putea și fără bani. Ai semnat ca primarul? Asumă-ți, cere-ți scuze că ai greșit și nu ne lua de proști că e legal. Nu e normal, nu e moral, e o hoție ca și legea aia a lui Dragnea și acum voi o apărați. Beneficiați în mod ordinar că a vrut ăla să-l dea jos pe Grindeanu și a dat mita la toți primarii. Rușine!

  • De parca oricine e capabil sa ajunga Primar.
   Problema e ca ni se pierde timpul de pomana, banii oricum nu sunt ai nostri. Bine ca si i-a dat legal.
   Ma mir totusi: cum poti sa faci cursuri anticoruptie fara sa fii in primul rand auditat ISO 9001

  • Spark, vezi ca acum in Septembrie 2022, Primăria S1 a semnat un contractel de certificare ISO 9001 pe 53.000 lei!

   primariasector1.ro/implementarea-instrumentelor-de-management-al-calitatii.html

   Apreciez pozitiv ca au scindat proiectul mare in 3 părți astfel încât pentru fiecare secțiune sa poată lucra cu cei mai buni specialiști de pe piața.
   Așa da! Nu ca in trecut…

  • 👌
   Multumim domnului T. ca ne-a ridicat minjea la fileu cu articolul asta in care se simte iz de penal pentru ca atat intelege romanul.
   Daca-i zici de auditare iti spune ca sunt niste hartoage semnate prin poștă

 30. Cateva comentarii, ca un fost USR-ist:
  – Daca dna Clotilde a gresit trebuie sa plateasca. Punct. Nu avem ce discuta aici.
  – Ca o parere personala, cu un beneficiu de 700 € / luna, pentru care se presupune ca a lucrat conducand acest proiect, nu e un capat de tara – iar daca a beneficiat de banii acestia in mod ilegal atuncio trebuie restituite sumele primite.
  – Nu sunt de acord cu atitudinea dnei Clotilde de a face circ si a arunca cu noroi intr-o institutie care are rolul de a monitoriza integritatea alesilor si a functionarilor publici. Asta e rolul ANI. Din cand in cand se gasesc cazuri care trebuie lamurite. Iar acest lucru se faca in sala de judecata, in care partile isi vor expune parerile si un judecator va lua o decizie. Dar lucrurile trebuie sa se deruleze fara urlete si live-uri á la Floricica Dansatoarea. Sa ma scuze dna Clotilde, dar avem asteptari mai mari din partea unei frantuzoaice.
  – In acelasi timp, ANI ar face bine sa investigheze si cazurile politicienilor (indiferent de partid) care au reusit intr-un timp extrem de scurt sa isi inmulteasca averile precum a inmultit Isus painea si pestii. Nu de alta, dar sa promovezi investigarea lui Clotilde, pentru o suma mica (cca 3500 €) comparativ cu tunurile pe care le dau alti politicieni pare undeva cusut cu ata alba. Ca cetatean simplu, imi permit sa ridic o spranceana la toata tarasenia asta.
  – USR ca partid, putea lua decizia de a o suspenda pe Clotilde din toate functiile pe care le detine in partid pana la solutionarea cauzei. Pana la urma, nu este vorba nici de vreun caz penal (cel putin deocamdata), nici de nu stiu ce tunuri, insa daca tot s-a trambitat integritatea ca coloana vertebrala a oamenilor politici, acum era cazul sa demonstreze ca nu sunt doar vorbe.

 31. peleleu fura, clotilde nu, e atat de simplu

 32. Cu cât se mai vinde caratul pe Red Plague,dark-web ?
  Mulțumesc anticipat !

 33. E ilegal sa muncești, e dovada de deșteptăciune sa nu muncești și sa iei bani și diamante! Iar dacă furi de la in prag anume in sus, poți fi sigur ca se prescrie sanctiunea. Aceasta este România!

 34. De data asta înţelegem de ce a fost blocată postarea, e prea mult pentru oricine să accepte că 32 de ani a fost luat de prost grămadă şi a fost dus de nas ca ultimul şoşocat🤪. Dar totuşi până nu vă confruntaţi cu greşelile voastre nu puteţi trece mai departe ca să nu le mai repetaţi, deci e pe riscul vostru dacă veţi citi postarea că toţi ştiu că mintea odihnită nu are nici o grijă. Deci luaţi poziţia mentală de stare zen şi acuma e momentul să alegeţi dacă vreţi să rămâneţi proşti sau nu, fiţi tari, nu vă lăsaţi că există viaţă şi după prostie.😏

  „””
  Aţi observat cum media tembelizată ne mai demonstrează încă o dată că atât de echidistantă este pe banii voştri din taxe băgaţi în buzunarul lor încât s-au unit în suflet şi simţire cu escrocii ăştia şi delirează minciuni pe faţă fără neruşinare faţă de acuzaţiile care se fac asupra lui Clotilde, au dat deja şi verdictul şi nici măcar nu ia în calcul că ar fi altfel.
  I-aţi văzut şi pe sectoriştii din media cum delirează, ăia măi care o fac pe poliţistul bun între alegeri ca să vă inducă speranţe iluzorii să vă ţină în starea voastră vegetativă ca să nu vă apuce nervii să mergeţi peste ei (acelaşi joc îl fac între fiecare alegeri de 32 de ani). Aceeaşi poliţişti buni se unesc cu toţi ceilalţi poliţişti răi la alegeri sau în astfel de momente penibile premeditate şi lovesc în duşmanul lor real (încă nu v-aţi prins, lăsaţi că o să vă prindeţi voi la alegeri când se vor unii toţi gargariştii cu ăştia care astăzi critică puterea şi pe USR, să nu uitaţi vorbele astea că se vor întâmpla cu o exactitate mai exactă ca previziunile lui Mama Omida).

  ***********
  TOŢI ĂŞTIA CARE ASTĂZI CRITICĂ PUTEREA DAR ŞI PE USR LA URMĂTOARELE ALEGERI SE VOR UNII CU PUTEREA ŞI ÎI VOR LĂUDA ŞI VOR CRITICA NUMAI PE USR pentru că jocul lor este să vă CÂŞTIGE ÎNCREDEREA ca să vă PROSTEASCĂ LA MOMENTUL POTRIVIT care vor fi ALEGERILE sau momente din-astea pregătitoare cum sunt DOSARE FABRICATE pentru alegeri. Adică o fac pe poliţistul bun şi rău sau vechea metodă folosită de CTP pe care deja mulţi o cunoaşteţi(exact aceeaşi metodă de câştigare a încrederii al lui CTP şi de întoarcere a armelor la momentul prostelii).
  ***********

  Povestea asta face parte din seria de dosare care nu există pentru că nu există nici o ilegalitate cum a fost cu Barna(aceeaşi gaşcă e şi la povestea asta) sau la aia cu voturile furate de Clotilde, şi o fac doar pentru a delira la infinit delaţiuni pentru a arunca cu mizerie în USR şi le merge de fiecare dată „PENTRU CĂ VOI VOTAŢI DUPĂ TOATE PROSTIILE CARE LE DEBITEAZĂ ĂŞTIA ŞI CARE NU SE VOR CONCRETIZA NICIODATĂ ŞI ŞTIU ŞI EI ASTA ŞI NICI NU SE AŞTEAPTĂ SĂ SE ÎNTÂMPLE ŞI NICI NU SE VA ÎNTÂMPLA ŞI NU URMĂRESC DECÂT SĂ VĂ INDUCĂ ÎN CREIERASUL ĂLA AL VOSTRU CĂ AR PUTEA EXISTA PENTRU CĂ NU E NEVOIE SĂ SE ŞI ÎNTÂMPLE DACĂ VOI AJUNGEŢI SĂ CREDEŢI CĂ AR FI ADEVĂRATE PROSTIILE CARE LE DEBITEAZĂ(aşa că le vor repeta la infinit până le credeţi, e prima regulă de bază a propagandei)”.

  În concluzie nu vă panicaţi că până la alegeri le vor face DOSARE FABRICATE la toţi😀 USR-iştii la care pot să le facă doar să nu îi mai votaţi şi care nu se vor concretiza niciodată PENTRU CĂ E DOAR GARGARĂ PROPAGANDISTĂ CA SĂ VOTAŢI DUPĂ CE SPUN EI ŞI NU CUMVA DUPĂ CE FAC ALŢII(în cazul ăsta USR care chiar doresc şi chiar fac când nu reuşesc să îi blocheze ăştia cum evident a observat toată lumea).
  „””

  Nu fiţi trişti că nu e vina voastră dacă aţi fost proşti şi nu aţi ştiut, fiecare prost o păţeşte, dar acuma că le ştiţi metoda care o folosesc pentru a manevra toţi proştii sunteţi imuni la ei, gata aţi scăpat de prostie, atât de simplu este.👍

 35. De aceeași acuzatie a beneficiat si Johannis inaintea confruntarii cu Ponta. Mi se pare mie sau Ani asta e aservit psd?

 36. Din punctul me u de vedere, domnule Tapalaga nu aveti dreptate. Nu comparati va rog merele padurete cu perele de bun soi !

  • Nu intereseaza mai pe nimeni ce are de spus T. , singurul avantaj al siteului e ca ne lasa sa aberam pe aici. Eu Ma gandesc la noi.
   Ei se gandesc la banii lor.
   Când ne-a repus in drepturi constitutionale un ziar/un ziarist?
   Pe noi nu ne asculta nimeni

 37. Uneori am impresia ca poporul asta sufera de Sindromul Stockholm, pactizeaza la greu cu agresorii lui!

 38. adică matale ne spui că e ok ca PSD și PNL să fure pentru că n-avem așteptări de la ei. iar usr nu are voie nici să se apere că vezi domne nu-i place lui nenea jurnalistul care se vrea jurnalist.
  dacă te ducea capul știai mai exact despre ce e vorba dar te-ai apucat sa jignești bai jurnalist așa zis jurnalist ipocrit

 39. Dacă până și Dl. tapalagă a înțeles că usr a picat în capcana propriilor tămpenii. Apropo, o instanță va spune dacă Armand a încălcat sau nu legea. Eu cred că aici femeia a fost păcălită. Au lasat-o să greșească și urmează execuția. Faptul că alți funcționari i-au validat greșeala nu o absolvă pe ea. Ca și oracol, vă pot spune, e părerea mea, că s-a hotărât mazilirea, exact ca și în cazul lui Dragnea. Nu-s fan nici usr nici Armand, dar e clar că au profitat de necunoasterea legii de către primăriță și urmează execuția. E pe sistemul, nu putem să r

 40. Vede careva vreo legătură între proaspăta schimbare de la vârful Miliției Locale S1 și dosarul „C. Armand” de la ANI ?
  Mulțumesc anticipat!

  • Când era Florea de la P$D primar la Sector 5 nici nu stiam cine e șăfu’ la Politia Locala. Sigur a dat examen pentru post si a fost si concurenta

  • Șăfu’ de la Meleția Locală S1 e important pentru PSD, pen’ că strălucirea diamantelor poate fi eclipsată de strălucirea razelor de Lună în noaptea alegerilor locale, așa că dom’ șăf poate acționa ca un „far călăuzitor” pentru bună desfășurare a operațiunii de schimbare a sacilor cu buletine de vot, operațiune perfect sincronizată, firește, cu operațiunea de înlocuire a Proceselor Verbale cu semnături atent falsificate…

 41. Mai mergi pe la școala, evita cacofoniile și apoi mai încearcă un comentariu

 42. De peste 32 ani trei partide se întrec în derapaje privind justiția și gestionarea banilor publici . Psd, PNL și Udmr au contribuit la devalizarea economică a României și au creat haos în justiție .
  Personal , atât cât am putut am taxat ( de multe ori cu cuvinte extrem de dure ) derapajele acestor indivizi care ne-au făcut atât de rău . Însă nu sunt dispus ca sa accept sa nu sanctionez ( daca greșeala exista și va fi evidențiată de justiție ) o faptă a unui reprezentant USR .
  Principiul : nimeni nu e mai presus de lege trebuie învățat atât de politicieni cât și de cetățenii acestei țări . A apăra , precum PSD ul pe fiecare dintre personalitățile ce ulterior s-au dovedit infractori , este o mare eroare . Și nici nu e democratic .
  Am apreciat zbaterea Dnei C. Armand in viesparul pesedist din sectorul 1 și lupta cu mafia gunoaielor.
  Însă dacă primarul C Armand a greșit și a încălcat legea trebuie să plătească .
  Penalii noștrii sunt la fel de penali ca ai lor !
  Patima nu trebuie să învingă . Doar rațiune și cinstea . Restul sunt exagerări și mult zgomot pentru nimic .

 43. Vă grăbiți s-o atacați și Dvs. pe Dna. Armand (ca și pe Dnii. Drulă și Voiculescu), deși nu aveți absolut nici o calificare juridică și nici nu ați consultat specialiști în domeniu: riscați astfel să vă pierdeți credibilitatea…

 44. Ce de comentarii pentru cateva mii de euro, bani munciti. E asa grav?

 45. Va rog să mă anunțați când se autosesizează EPPO altfel puteți lua în considerare conflictul de interese între aleși și alegători creat de președintele antiPeeSeeDeee care păstorește coaliția USL 2.0 creată din două partide declarate incompatibile înainte de alegeri și o formațiune cu veritabile înclinații antiromânești.

  • Un conflict de interese si o teapa de zeci de miliarde de euro.

  • €miliarde … de la Net worth-ul alegătorilor PNL țepuiți, si ma refer la aia independenți, nu la clientela care se înfrupta acum din contracte cu statul cu dedicație!

   Pana si din contractele de sute de milioane de lei oferite pe tava băncii mondiale profita soția lui burduja cu salarii de 10.000 euro pe luna!
   Iar romanii sunt jumuliți si de la 700 euro prin taxe si impozite nesimțite! Acolo sunt banii dvs!

 46. USR și Clotilda fură. Ceilalți politicieni nu fură. Ei ne vor noua binele. De 32 de ani.

 47. Domnul Tapalaga are dreptate. Cand apare o astfel de situatie, la nivelul unui partid trebuie sa existe o celula de criza care sa gestioneze comunicarea. Membrul partidului in cauza si conducerea trebuia sa organizeze o actiune de evaluare a situatiei si de reactie calculata si omogena din partea diferitelor reprezentanti. Este evident ca daca a gresit a facut o cu mana altora (ceea ce nu e o scuza la acest nivel) si aceasta incredere in acele persoane trebuia limitata imediat. Comunicarile ulterioare nu cred totusi ca au fost corelate cu asteptarile votantilor USR, fiind bazate probabil tot pe un punctaj dat de cineva din primarie. Dincolo de problema legala a persoanei, partidul trebuie sa se asigure ca transmite un mesaj sustinatoriilor sai in raport cu asteptarile acestora, de exemplu in cazul USR privind integritatea, comportamentul in astfel de situatii care se pot intampla, de asumarea de responsabilitati in contextul prezumtiei de nevinovatie, pozitionarea vis a vis de institutii, deschiderea fata de rezolvarea problemei. Daca eu gresesc si a facut o mod eficient, vom vedea mai incolo.

 48. ,,CAMPIONII INTEGRITATATII POLITICE”!!? WHAT?😂
  „STACHETE INALTE”!!?🤯
  Mai dragilor, vi s-au stricat trotinetele?
  USR E LA FEL DE CORUPT CA CEILALTI! PUNCT.

  • De ce trebuie să te forțezi în halul asta să ingerezi 💩!
   Ca care ceilalți!?
   Ceea ce spui nu poate fi demonstrat pentru că pur și simplu nu se poate compara.

 49. Incredibil, cum caută acum useriștii scuze pt un caz clar de incompatibilitate. Dacă era cineva de la alt partid, înjurau și scuipau tot. Până va decide justiția ce și cum cu Clotilde, rămâne observația foarte corectă a autorului:

  USR dă dovadă clară de „dublu discurs, dublă măsură sau, dacă vreți, ipocrizie politică.”

  • E un caz clar de incompatibilitate între ceea ce citești și ceea ce pricepi!
   Pe de altă parte între funcția de primar și managementul tuturor proiectelor primăriei este o compatibilitate perfectă.

  • @Dizastăr ricavări, suntem oameni educati. Știm că ceilalti primari incaseaza sporurile caș, drept comision, printr-o schema bine gandita ca sa nu poata fi acuzati daca sunt prinsi (de catre prietenii lor).
   Eu respect tot electoratul care iese la vot si toate consiliile locale care lucreaza in armonie.

  • @Dragos
   Genul asta de scandal făcut la comandă politică mă oripilează tocmai prin faptul că jignește inteligența alegătorilor și perpetuează un sistem corupt care distrage atenția de la problemele reale.

  • Am spus lucrează, nu m-am referit la sedintele publice.
   Stii cu cat sunt platiti consilierii aia locali? 1000 lei pe luna.
   Sa fim seriosi… oamenii aia sunt acolo doar pentru politica si poate le pica si lor ceva… 🤭

  • Ce v-ați găsit toti acum sa va legati de ciurucuri!
   Uitați contextul, nesimțiților!
   Foarte bine ca si-a luat 3.500 euro in plus!

   Din punctul meu de vedere,
   Clotilde merita comision de succes in valoare de 1% din 1 miliard de lei!!
   Totul sa recompenseze pentru implicarea, inteligenta si curajul in dovedirea furtișagului de 1 miliard la S1 si represaliile pe care le va resimti in următorii ani!
   Unde sunt banii, nesimțiților?

   Cei 1 % din fondurile economisite din mâinile ho.tilor
   le putea folosi ca sa-si plătească eforturile de combatere a campaniilor de denigrare orchestrate de cei care au păgubit S1 cu 1 miliard lei!
   Este la mintea cocosului ca cei care au furat 1 miliard vor apela la denigrări si atacuri, atunci de ce nu exista nicio protecție pentru Whistlebloweri si pt persoanele fizice implicate in desconspirarea marile jafuri??

  • @Dragos
   „Stii cu cat sunt platiti consilierii aia locali? 1000 lei pe luna.”
   Consilierii locali sint platiti cu 10% din indemnizatia lunara a primarului (Cod administrativ, Articolul 212) doar pentru a participa la sedinte. Iar primarii au indemnizatie in functie de numarul de locuitori conform legii salarizarii din fonduri publice 153/2017, Anexa IX intre 3x (< 3.000 locuitoru) si 10x (primar general al capitalei) salarii minime. Mai este platit in plus pentru participarea la sedintele comisiilor de specialitate. Asta doar pentru claritate, pentru ca da, consilierii locali care chiar sint genuin interesati de binele comunitatii se chinuie in timpul liber pe linga jobul de zi, pentru consilierii locali care nu isi bat capul ci doar participa pentru numar sau incalzesc in timpul zilei un scaun pe la un job pe la stat, totul e o briza plus eleganta si prestanta.

 50. Domnule t., impartialismul ăsta jurnalistic ne mentine in starea asta deplorabila.
  Ati citit regulamentul de organizare si functionare al ani?… stiti ca daca incercati sa atrageti cuiva (un manager) atentia ca nu e respectat vi se va raspunde invariabil: „de ce nu va angajati la noi sa faceti mai bine”?
  Nu exista control real, calitatea muncii depuse conform fisei postului. Anumitr meserii necesita tact.
  Nu va luati (mai) de politicieni ci de cei care-i suportă ca și șefi ai lor deși nu merita (intelectual) asta

 51. Exista REPER. 🙂

 52. Un subiect total lipsit de interes, al carui scop real este sa distraga atentia de la legile justitiei, pensiile speciale, Romprest si Bancorex.
  Hai romani sa dam in frantuzoaica, ca sa poata fura Tudorache, Oprescu, Vanghelie si cu Bancorex in liniste.
  De ce nu lucreaza gratis frantuzoaica? De ce incaseaza salariul? De ce nu administreaza 2 miliarde de lei anula in numele primariei fara sa fie platita? Cam asta e morala articolului.
  Multumim domnule autor, ne place cum gandesti.

 53. Radicalismul este foarte bun, pentru un partid care vrea sa fie remarcat. Nu este bun pentru PNL și PSD care vor sa mențină aceeași stare de fapt, de fapt care vor sa prelungeasca agonia cu privilegiile obținute în timp.