G4Media.ro

Rezultate TIMSS 2019: România s-a clasat ultima din Europa, la același nivel…

Sursa foto: Pixabay

Rezultate TIMSS 2019: România s-a clasat ultima din Europa, la același nivel cu Bahrain și Emiratele Arabe, la alfabetizarea științifică și numerică a elevilor de clasa a VIII-a. 22% dintre tineri sunt analfabeți funcțional la matematică și chimie, fizică, biologie

România a obținut cel mai slab punctaj dintre statele UE – un punctaj mediu de 475 – la studiul „Tendințe în domeniul Studiilor Matematice și Științifice Internaționale” – TIMSS 2019. 5.000 de elevi de clasa a VIII-a au participat la această testare internațională, potrivit anunțului făcut de reprezentanții Universității București, coordonatoarea testării. Țara noastră a obținut un scor mai bun ca la precedenta participare, din 2011, dar în continuare este cel mai slab rezultat dintre statele europene participante. TIMSS analizează comparativ competențele de matematică și științe (biologie, fizică, chimie) în rândul elevilor, are loc o dată la 4 ani, este similar testelor PISA, dar este coordonat de Asociația Internațională pentru Evaluarea Performanței Educaționale (IEA), nu de OECD, ca în cazul PISA. IEA este cea mai mare organizație din domeniul evaluării în Educație, la nivel mondial. TIMSS 2019 a fost susținut de peste 580.000 de elevi din 60 de țări din întreaga lume. Scorul obținut de elevii din România la matematică a fost de 479 de puncte, în creștere de la 454, câte aveam în 2011. Pentru Științe punctajul a fost 470, și aici fiind o creștere față de precedentele rezultate (465). Citește analiza integrală pe Edupedu.ro Foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Pentru prima data in istorie romanii au depasit maimuta la analfabetism.

 2. Romania educa! Ce mai vreti?
  Pe langa ca de 30 nu s-a investit in educatie mai si ficusul si face romaica educata, ambele adunate ne fac mai prosti ca maimutele.

  Bravo pnl, bravo psd!

 3. Da, dar Romania are si cei mai multi „priceputi” in ale vaccinari si vaccinurilor (vezi comentariile in cazul vaccinarii femeii de 90 de ani din Irlanda de Nord) si in chestiunile stiintifice in general.
  E rezultatul direct al lipsei de cultura stiintifica si al credintei ca nici nu e necesar sa ai asa ceva ca tu oricum esti inteligent si stii.
  Cum zice o cunostinta de-a mea, semianalfabeta cu patru clase, „eu stiu, ca am scoala vietii”.

 4. Deci bazinul de vot pt AUR e asigurat, daca or mai fi existand peste cativa ani.

 5. Nu-i bai, vor ajunge mandrii votanti ai PSD si AUR, viitorul Romaniei e pe maini bune…