G4Media.ro

Rezultate simulare Evaluare Națională 2024. Notele elevilor de clasa a VIII-a vor…

Foto: Pexels.com

Rezultate simulare Evaluare Națională 2024. Notele elevilor de clasa a VIII-a vor fi comunicate pe 23 februarie. Lucrările vor fi discutate la clasă după ce sunt corectate în toată țara – surse

Rezultatele de la simularea Evaluării Naționale (EN VIII) 2024 pentru elevii de clasa a VIII-a vor fi comunicate acestora vineri, 23 februarie, prevede calendarul de organizare a simulării. Profesorii ar urma să discute pe marginea lucrărilor, corectate în premieră digitalizat, după ce tot procesul de notare este finalizat la nivel național, potrivit surselor Edupedu.ro.

Aproximativ 24.000 de profesori asistenți și peste 12.000 de evaluatori au fost implicați la simulare, potrivit ministrei Ligia Deca.

Un profesor are de corectat, de regulă, 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională și Bac 2024, inclusiv de acasă, potrivit procedurii Ministerului Educației. Lucrările au fost scanate și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate, conform sursei citate.

Conform calendarului simulării EN VIII 2024, vineri, 23 februarie, este ziua în care elevii vor afla notele de la probele susținute la simulare. Potrivit surselor Edupedu.ro, profesorilor li s-a transmis prin inspectoratele școlare județene, de la comisia națională de examen, să discute pe lucrări cu elevii abia după finalizarea corectării în toată țara.

Mai exact, rezultatele simulării se vor transmite spre centrele de examen vineri și, mai departe, spre unitățile de învățământ arondate centrului respectiv, pentru a fi prezentate si discutate cu fiecare elev, a transmis comisia responsabilă cu organizarea simulării, conform acelorași surse.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...