G4Media.ro

Reuters: În ultimele minute, piloții de pe Boeing-ul 737 MAX al cursei…

Reuters: În ultimele minute, piloții de pe Boeing-ul 737 MAX al cursei Lion Air au încercat să afle din manual cum să redreseze avionul

Înainte de prăbușire, piloții de pe aparatul Boeing 737 MAX al cursei Lion Air au încercat să înțeleagă dintr-un manual de ce avionul a început să coboare, transmite Reuters.

Agenția de presă citează în acest sens trei surse familiarizate cu înregistrările de pe cutia neagră, care au surprins ultimele discuții din cabina piloților.

Ancheta privind prăbușirea avionului, în octombrie anul trecut, este privită acum cu un interes crescut după ce săptămâna trecută aparatele Boeing 737 MAX au fost blocate la sol, în urma prăbușirii unui al doilea avion, în condiții încă neelucidate.

Potrivit Reuters, experții care studiază împrejurările în care a avut loc incidentul aviatic din Indonezia au în vedere modul în care un computer a reacționat la datele transmise de un senzor defect, dar și dacă piloții au fost suficient pregătiți să acționeze în situații de urgență.

Citiți și: Piloți italieni: Am pilotat acest tip Boeing și m-am simțit nesigur/ Am avut senzaţia clară că avionul îmi scăpa din mână/ Trump a anunţat că toate avioanele Boeing 737 MAX vor fi oprite la sol în SUA

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Eroarea de proiect e grava si n-o suplinesc pilotii. Senzorii trebuiau dublati, triplati ( rezerva la rezerva), autocontrolati, etc. Raportul cost-beneficiu a primat in detrimentul sigurantei in functionare.

    • Bine ca stii ca problema e la senzori si nu la soft sau in alta parte. Oare de ce crezi ca nu s-au pronuntat comisiile alea de ancheta deocamdata?

  2. Stai așa că rezolvăm cazul din taste pe g4m!

    Sportul național la românii: datul cu presupusul. Boala grea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.