G4Media.ro

CIA acuză Huawei că a primit fonduri de la Comisia de Securitate…

CIA acuză Huawei că a primit fonduri de la Comisia de Securitate Națională a Chinei, de la Armata de Eliberare a Poporului și de la o rețea de spionaj chineză

CIA acuză compania de tehnologie Huawei că este finanțată de agenția de securitate a statului chinez, a transmis sâmbătă The Times, care a adăugat lista acuzațiilor care i se aduc companiei de tehnologie Huawei în Vest, informează Reuters.

CIA a acuzat Huawei că a primit fonduri de la Comisia de Securitate Națională a Chinei, de la Armata de Eliberare a Poporului și de la o rețea de spionaj chineză, conform ziarului britanic, preluat de Reuters.

Cu câteva luni înainte, Agenția de Informații americană a transmis îngrijorările sale membrilor Five Eyes intelligence – un grup de servicii de informații care includ state ca Marea Britanie, Australia, Canada și Noua Zeelandă, conform Reuters.

Huawei a negat acuzațiile care i se aduc într-o declarație citată de The Times:

„Huawei nu comentează acuzațiile fără temei, cu zero evidențe, care provin de la surse anonime”, a declarat un reprezentat al companiei de tehnologie chineze.

Compania chineză, CIA și Ministerul de Externe al Chinei nu a răspuns până acum solicitărilor Reuters de a obține mai multe informații.

Acuzația vine într-un moment în care conflictul comercial dintre Washington și Beijing este în desfășurare, iar Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea că echipamentul Huawei ar putea fi folosit pentru spionaj. Compania a declarat că îngrijorările Statelor Unite sunt nefondate.

Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei, împreună cu fiica fondatorului companiei de tehnologie, Ren Zhengfei, au fost arestați în Canada în decembrie la cererea Statelor Unite pentru fraudă bancară și încălcarea sancțiunilor economice impuse Iranului.

O altă companie chinezească de tehnologie, ZTE, a fost în centrul unor controverse similare în Statele Unite. ZTE a fost sancționată în Statele Unite anul trecut, iar multe dintre afacerile pe care le derula pe teritoriul american au fost suspendate, după ce oficialii Departamentului de Comerț au acuzat compania că au vândut ilegal bunuri produse în SUA Iranului și Coreei de Nord. Sancțiunile au fost ridicate după ce ZTE a plătit daune de 1,4 miliarde de dolari.

Sursă: U.S. intelligence says Huawei funded by Chinese state security: report

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Deci, ce să fac?
    Să iau ciocanu’ și să îl testez pe telefonul meu Huawei sau să îl păstrez pentru că, cu atâția bani băgați în tehnologia lui, înseamnă că e foarte bun ? :))

  2. [Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei, împreună cu fiica fondatorului companiei de tehnologie, Ren Zhengfei, au fost arestați…]
    Meng Wanzhou (directorul financiar al Huawei) este fica lui Ren Zhengfei