G4Media.ro

Restricţiile de weekend încetează în municipiul Piteşti, după ce incidenţa COVID-19 a…

Restricţiile de weekend încetează în municipiul Piteşti, după ce incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori

Restricţiile de weekend încetează în municipiul Piteşti începând de vineri, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a scăzut sub pragul de 3/1.000 de locuitori, iar de sâmbătă este permisă şi activitatea cu publicul în interiorul clădirilor restaurantelor şi cafenelelor în limita a 30% din capacitatea maximă, a anunţat prefectul Emilia Mateescu, într-o postare pe facebook.

„În urma analizei ratei de incidenţă COVID-19 din municipiul Piteşti (a scăzut la 2,88) anunţ că începând cu ziua de vineri 23.04.2021, restricţiile de weekend încetează. Drept urmare, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private îşi vor putea desfăşura activitatea până la orele 21,00, iar circulaţia persoanelor va fi permisă până la orele 22,00”, a precizat Emilia Mateescu.

Tot de sâmbătă, odată cu redeschiderea restaurantelor şi cafenelelor, la Piteşti se poate relua şi activitatea cinematografelor şi a instituţiilor de spectacole, precum şi a operatorilor de jocuri de noroc.

„Începând cu ziua de sâmbătă, 24.04.2021, orele 00.00, pentru municipiul Piteşti, încetează şi aplicarea măsurilor Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş Nr 25/09.04.2021. Astfel, este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă. Se reia activitatea desfăşurată în spaţii închise a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc şi activităţile în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte fără a depăşi 30% din capacitatea maximă”, a mai anunţat Emilia Mateescu.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei va fi permisă în intervalul orar 5,00 – 22,00.

Prefectul Emilia Mateescu a mulţumit populaţiei pentru înţelegea manifestată pe perioada restricţiilor din utimele două săptămâni şi a menţionat că în judeţul Argeş sunt locuri disponibile pentru vaccinare în mai multe centre şi i-a invitat pe cetăţeni să se vaccineze.

„Le mulţumesc cetăţenilor pentru înţelegerea de care au dat dovadă în ultimele 14 zile. Efortul şi ajutorul fiecăruia a condus la scăderea ratei de incidenţă în municipiul Piteşti şi în judeţul Argeş. Este o dovadă în plus că, doar împreună, reuşim să depăşim această perioadă dificilă. Recomand cetăţenilor şi operatorilor economici continuarea atitudinii responsabile pentru prevenirea răspândirii COVID-19. În acest moment în mai multe centre de vaccinare sunt locuri disponibile cu termen de aşteptare mic sau deloc. Invit astfel cetăţenii, în centrele de vaccinare pentru a fi vaccinaţi”, a adăugat prefectul judeţului Argeş.

Restricţiile care au încetat vineri au fost în vigoare începând din 10 aprilie, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a depăşit pragul de 4/1.000 de locuitori. (Agerpres)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. La peste 4 se pun restrictii, la sub 3 se scot. Si intre 3 si 4???
    Deciziile astea peste noapte sunt scandaloase. Totusi se poate previziona cu cateva zile inainte.
    Pana la urma ce mi-e 2,99 ce mi-e 3,01?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.