G4Media.ro

Restaurantele se redeschid la Alba Iulia, la doar 3 zile după instaurarea…

Restaurantele se redeschid la Alba Iulia, la doar 3 zile după instaurarea restricțiilor din scenariul roșu. Rata de infectare a scăzut din nou

Alba Iulia se reîntoarce în scenariul galben și autoritățile relaxează din nou măsurile anti-Covid, la doar 3 zile după ce fuseseră adoptate.

Restaurantele vor fi redeschise la interior, la pachet cu alte măsuri de relaxare, după ce orașul a revenit la o incidență mai mică de 3, respectiv la 2,78. Măsurile intră în vigoare de joi, de la ora 00:00.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a emis miercuri o hotărâre în care sunt rearanjate măsurile care trebuie respectate la Alba Iulia, Blaj, Ocna Mureș, Ciugud, Galda de Jos, Ighiu și Stremț, acolo unde incidența cazurilor noi de infectare este mai mare.

Cu o incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori, Alba Iulia revine în scenariul „galben”.

Restricțiile specifice scenariului roșu au fost introduse duminică, 17 ianuarie, după mai multe zile în care incidența depășise pragul de 3, iar trendul era crescător, în ciuda numărului relativ mic de teste din acele zile. Între timp, rata de testare a crescut din nou, ajungând miercuri la 699 de teste.

Potrivit noilor reglementari, la Alba Iulia este permisă și organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Au fost păstrate însă o serie de restricții de deplasare, cum sunt cele ale grupurilor mai mari de 6 persoane sau cele pe timp de noapte.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ati vazut, e suficient sa te faci la el si virusache se retrage sub 3/1000.