G4Media.ro

Restaurantele din Alba Iulia se închid din nou, la interior. Incidența duce…

Restaurantele din Alba Iulia se închid din nou, la interior. Incidența duce orașul în scenariul roșu și în ceea ce privește redeschiderea școlilor cu prezență fizică

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a adoptat miercuri o nouă hotărâre care vizează restricții pentru mai multe localități din județ, printre care și Alba Iulia.

La Alba Iulia, acolo unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, restaurantele vor fi închise iar circulația după ora 23, interzisă, cu anumite excepții.

Potrivit prevederilor publicate de CNSU, Alba Iulia se regăsește în scenariul roșu, cu incidența de 3,36 (peste 3 la mia de locuitori).

În scenariul roșu, care presupune că incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000, vor merge la școală doar copiii din creșe, grădinițe și clasele 0-4.

Autoritățile speră însă ca în următoarele zile incidența să scadă din nou, atfel încât școala să poată începe cu prezența fizică și pentru elevii mai mari.

Miercuri, în județ au fost raportate 74 de cazuri noi, la un număr de 725 de teste.

Decizia adoptată miercuri de CJSU Alba mai vizează și alte localități ale județului: noi restricții au fost adoptate la Ciugud, Galda de Jos și Ighiu, unde rata de infectare este în urcare.

Pe parcursul lunii ianuarie, Alba Iulia a fost de mai multe ori în scenariul roșu. Autoritățile au relaxat inițial măsurile dar, în data de 17 ianuarie, le-au reintrodus. La doar trei zile, pe baza trendului descrescător, restaurantele au fost redeschise, însă după nici două săptămâni au fost închise din nou, lucru care îi deranjează pe proprietarii restaurantelor din oraș, care spun că nu își pot gestiona în acest fel nici stocurile și nici angajații.

Citește și

Scenariile pentru școli: la rata de infectare mai mică de 1 la mie merg toți copiii la școală, între 1 și 3 la mie merg preșcolarii și clasele 0-4, 8, 12 și 13, iar la rata între 3-6 doar creșe, grădinițe și clasele 0-4

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Am mai spus-o, ghinionistii care au fost in carantina se pot astepta la cresteri ale numarului de infectii pentru ca asta face carantina, lungeste boala.
    Multumiti-le alora de va conduc si lui Arafat.