G4Media.ro

Republica Moldova: Fostul preşedinte Igor Dodon are interdicţie de a părăsi ţara…

Fostul președinte prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, condus la audieri de forțele speciale ale Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Sursa: Igor Dodon Facebook

Republica Moldova: Fostul preşedinte Igor Dodon are interdicţie de a părăsi ţara încă 60 de zile

Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău a prelungit cu 60 de zile interdicţia de a părăsi ţara pentru fostul preşedinte prorus Igor Dodon, procurorii apreciind că există suspiciuni rezonabile ca acesta să poată pleca în Rusia, potrivit portalului NewsMaker, citat de Agerpres.

Decizia Curţii intervine ca urmare a unei solicitări a procurorilor transmise în 16 ianuarie.

Unul dintre procurorii, Petru Iarmaliuc, subliniază că există suspiciuni rezonabile că Dodon, care are legături în Rusia, ar putea părăsi ţara, sustrăgându-se anchetei declanşate împotriva sa de autorităţile moldovene.

„Şi alţi suspecţi se ascund pe teritoriul Rusiei”, a spus el.

Avocaţii fostului preşedinte au remarcat că Dodon a fost prezent la toate şedinţele şi nu a părăsit clădirea Curţii Supreme decât cu permisiunea judecătorilor. În plus, apărătorii săi insistă că solicitarea procurorilor este neîntemeiată, potrivit NewsMaker.md.

Igor Dodon face obiectul unui dosar penal în care este învinuit de îmbogăţire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie şi acceptare de finanţare a unui partid politic de către o organizaţie criminală. Aceasta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniţă a publicat o înregistrare video în care se vede cum Igor Dodon primeşte o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc şi în care s-a spus că ar fi fost bani.

În 27 iunie, Procuratura Generală a anunţat că împotriva fostului preşedinte a fost deschis un nou dosar pentru infracţiunea de depăşire a atribuţiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Igor Dodon respinge toate acuzaţiile şi susţine că este nevinovat, notează NewsMaker.md.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Se poate rezolva f ușor cu ăsta. Să i se dea o garsonieră la etajul 10.

  2. Dacă era în Romania de mult politicienii, procurorii ,judecătorii și polițiștii români il făceau ” scăpat” . Nu-i așa dorneanule, savoneo, ciordache și toată liota de pensionari speciali ? Nu-i așa (mă)ciuca? , ciorlacule? Nu-i așa iohannise , grivcovianule ?

  3. Nu poate fugi in Rusia inca 60 de zile. Dar poate fugi in Transnistria.