G4Media.ro

Republica Moldova: Alexandr Stoianoglo rămâne suspendat din funcția de procuror general

Republica Moldova: Alexandr Stoianoglo rămâne suspendat din funcția de procuror general

Curtea de Apel Chișinău a respins miercuri cererea procurorului general suspendat al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, de anulare a deciziei Consiliului Suprem al Procurorilor (CSP) privind revocarea acestuia din funcţia de procuror general al Republicii Moldova.

Așadar, Stoianoglo, cercetat în prezent pentru mai multe capete de acuzare privind presupuse fapte de corupție și abuz în serviciu, va rămâne în continuare suspendat și reținut la domiciliu.

„S-a respins cererea avocatului de examinare a cauzei în şedinţă publică. Examinarea cererii de suspendare a fost însuşită cu soluţia aspectelor ce ţin de inadmisibilitatea acţiunii. Cererea înaintată de Alexandr Stoianoglo a fost declarată inadmisibilă”, se precizează pe portalul Curţii de Apel Chişinău.

Decizia Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) fusese contestată de avocații lui Stoianoglo chiar și ziua reținerii acestuia pe 5 octombrie. Reținerea sa a fost făcută chiar din biroul său de la Procuratura Generală de către procurorul de caz Victor Furtună și mascaţii de la Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS).

Furtună a solicitat atunci arest pentru un termen de 30 de zile, cu plasare în detenţie a acestuia. Magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, au decis însă ca Alexandr Stoianoglo să fie plasat în arest la domiciliu.

Procurorul general suspendat al Republicii Moldova este acuzat de abuz în serviciu, depăşirea atribuţiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent şi favorizarea unui grup criminal organizat.

În prezent, acesta se află în arest la domiciliu, iar astăzi instanţa urmează să decidă dacă îi este prelungită măsura preventivă. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo neagă toate acuzațiile care i se aduc și pledează nevinovat.

Foto: Procurorul general suspendat al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, în momemntul reținerii de pe 5 octombrie. Sursa/ Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter