G4Media.ro

Reprezentanții elevilor cer Ministerului Educației prelungirea mandatelor directorilor în funcție, în loc…

Reprezentanții elevilor cer Ministerului Educației prelungirea mandatelor directorilor în funcție, în loc de numirea unor interimari până la concurs

Reprezentanţii elevilor solicită inspectoratelor şcolare să prelungească mandatele actualilor directori, „pentru a asigura atât continuitatea în managementul educaţional, cât şi coordonarea aspectelor care ţin de începerea anului şcolar în condiţii optime”, se arată într-un comunicat al Consiliului Național al Elevilor. Cererea elevilor vine în contextul în care în țară au început procedurile pentru ocuparea temporară a funcțiilor vacante de director și director adjunct din școli, după ce concursurile de directori au fost amânate din vară pentru la iarnă.

„Totodată, este necesar ca Ministerul Educaţiei să asigure organizarea unui concurs bazat pe competenţe, astfel încât, odată cu începerea semestrului al doilea al anului şcolar viitor, directorii de şcoli să nu fie aserviţi factorului politic, ci să aibă capacitatea de a evalua starea de fapt din teritoriu, dar şi de a aplica strategii manageriale care să satisfacă nevoile comunităţilor şcolare”, mai spun elevii.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Cine sunt reprezentanții elevilor? Ciumatii PSD? Desigur

 2. Sa ma lămurească și pe mine cine cct sunt reprezentantii elevilor, ca la școală băiatului meu e fata directoarei…

 3. Si aici trebuie sa-si dea cu parerea copiii?! De aceea nu mai au timp să deschidă vreun manual ori să citească vreo carte!

 4. Ce caută reprezentanți ai Primăriei în comisia de exminare? Vă spun eu. Mânăriile nu dispar! Tot politic se vor face numirile! Ne cred în continuare proști și spun că organizează ” concurs”. Chiar nu le este rușine?! La vre-o 3 colegii, știu de pe acum din august cine va ” câștiga ” …” concursul”. În România, NICIODATĂ nu se va schimba ceva in bine, asta se vede de 31 ani.

  • Așa e!
   Cunosc caz concret de numire politica .
   Fără vreo competentă !
   Ne mai întrebam de ce Scoala romanesca e așa cum e.

  • „Vre-o 3 colegii…”? Vai de tine, amărâtule. Și-ți mai dai și cu părerea…

 5. De ce mi-ati omis comentariul?
  Pentru ca nu il perie pe ministrul educatiei???

 6. Dupa impunerea unor anumite criterii generale, de ce nu se alege directorul prin votsecret de catre personalul didactic, nedidactic, reprezentanții primăriei, părinților, elevilor????

 7. Cine e in spatele acestui Consiliu al elevilor. De ce nu sunt dați în mass-media acești reprezentanți și cine sunt rudele lor. Că de altfel ziariști scormonesc când e vorba să găsească nimicuri despre cineva. Aici e clar că ne se vrea să știm și noi cine sunt acești „eminenți ” elevi și care știu de toate. E clar că în spate sunt partide politice care îi conduc. Mai bine ar face cu adevărat ceva adică să ajute la abondomul scolar, la o maiate disciplina in scoli și să lămurească elevii că trebuie să învețe să reușească în viața. Ceea ce fac ei nu e decât propaganda politică și distrugerea totală a învățământului
  De unde au ei atâtea cunoștințe avocățești dau de unde au bani ptr avocați și chestii de astea sa da in judecata. Din sponsori care de fapt sunt partide politice și interese politice. Mai ușor cu părerile astea și mai multe lucruri constructive decât distructive.

 8. Le recomand,cu mult drag, elevilor sa-si vada de indatoririle lor. Treburile de adulti nu trebuie sa-i preocupe.