G4Media.ro

Reprezentant CNAIR, despre firma care a făcut autostrada Sebeş-Turda şi care lucrează…

sursa foto: Facebook

Reprezentant CNAIR, despre firma care a făcut autostrada Sebeş-Turda şi care lucrează şi pe A7: ”Tocmai că ştim care sunt performanţele lor, suntem atenţi permanent şi îi monitorizăm mai mult decât pe alţi constructori”

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu afirmă, referindu-se la compania italiană Pizzarotti, care a realizat primul lot din autostrada Sebeş-Turda, din care o bucată s-a rupt în perioada de garanţie, că aceasta lucrează în prezent şi la autostrada A 7, Ploieşti-Buzău, transmite News.ro.

„Tocmai că ştim care sunt performanţele lor, suntem atenţi permanent şi îi monitorizăm mai mult decât pe alţi constructori”, spune Şerbănescu.

„E adevărat că Pizzarotti are câştigat un contract pe A 7, pe Ploieşti – Buzău. Tocmai că ştim care sunt performanţele lor, suntem atenţi permanent şi îi monitorizăm mai mult decât pe alţi constructori”, a afirmat purtătorul de cuvânt al CNAIR sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Lucrările la tronsonul Ploieşti – Buzău din A 7 au început la sfârşitul verii trecute şi sunt realizate, pe lotul unu care va avea 21 de kilometri, de o asociere între compania italiană Pizzarotti şi firma românească Retter, compania străină fiind lider de asociere.
Compania italiană Pizzarotti este cea care a realizat primul lot din autostrada A 10 Sebeş-Turda, care în prezent este închisă pe un sens de mers după ce o bucată din drum s-a desprins din cauza unei alunecări de teren.

„La Sebeş-Turda A 10, acolo să vedem ce problemă, sau unde a greşit constructorul, a greşit în faza de proiectare, a greşit în faza de execuţie? (…) Au mai fost situaţii în care s-au sărit etape, constructorul, practic, pedeapsa lui cea mai mare este că repară drumul”, a mai declarat Şerbănescu.

Conform acestuia, italienii de la Pizzarotti „pe banii lor, trebuie în 30 de zile să finalizeze lucrările şi să redea circulaţiei autostrada” dintre Sebeş şi Turda.

Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL a început lucrările la tronsonul Sebeş – Alba Iulia Nord din autostrada A 10, cu o lungime de 17 kilometri, în anul 2014. Acest tronson, care a fost avariat în perioada garanţiei, a fost finalizat cu patru ani întârziere.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. „Compania italiană Pizzarotti & Pomponio (opera buffa) este cea care a realizat primul lot din autostrada A 10 Sebeş-Turda, care în prezent este închisă pe un sens de mers după ce o bucată din drum s-a desprins din cauza unei alunecări de teren.”
  „Tocmai că ştim care sunt performanţele lor, de aceea i-am si angajat” spune Şerbănescu.
  Pai nu ????!!!!!!!
  Sa tot hohotesti! de atâta bufonerie !!!!!

 2. Daca nu se surpa, urmatoarea era la fel… Asa suntem noi, luam masuri dupa ce se intampla ceva. Doar incompetenti!
  Ala care a monitorizat lucrarea si a semnat de primire este bine mersi in functie?!

  • Da, este in functie si va mai semna pentru alte 10-15 tronsoane. Ca doar este singurul „expert” din aceasta tara si numai el este in stare sa preia tronsoanele noi!
   In rest de acord cu daedalus de mai sus…
   Și încă ceva: nu degeaba opera de căpătâi a folclorului românesc este ‘Meșterul Manole’: ceea ce se face astăzi, la noapte se surpă…
   Iubesc România!

 3. .Firmele de construcții din Italia au venit in Romania să facă bani calitate nu este pt ei o prioritate dacă merge așa merge .Șpagă, cleimurile sunt calitățile lor principale..

 4. Dar reprezentantul statului care a supervizat lucrarea nu e vinovat?

 5. Mai degraba s-ar uita cine sunt firmele care au facut studiile geotehnice pe aceasta portiune……acolo se fura la greu……. Constructorul face lucrarea pe baza unui proiect, proiect care se bazeaza pe aceste studii !

  • Deci,se studiază,se construieste pe baza de paraindarat.Poate a fost facuta,ca masinile sa meargă,pe ea,numai in marsarier!😁

 6. Pizzarotti, pizza, Italia, mafia, autostrada bellisima!

 7. Acolo era groapa de gunoi de la Pârâul Iovului si chiar dacă s-au relocat gunoaiele se pare că nu au fost relocate toate ci în spirit românesc, ca de obicei, s-au acoperit cu pământ si acum se tasează si autostrada crapă și alunecă.