G4Media.ro

Reporteri fără Frontiere a lansat Tracker 19, un instrument de monitorizare a…

Reporteri fără Frontiere a lansat Tracker 19, un instrument de monitorizare a încălcării libertății presei în perioada pandemiei

Reporteri fără Frontiere (RSF) a lansat Tracker 19, un instrument de monitorizare a încălcării libertății presei în perioada pandemiei de coronavirus.

Denumit Tracker 19, cu referire la boala Covid-19, dar și la articolul 19 din Declarația universală a drepturilor omului, acest proiect își propune să evalueze impactul pandemiei asupra jurnalismului.

Instrumentul va monitoriza cenzura de stat, dezinformarea deliberată și efectele acestora asupra dreptului la informații fiabile. De asemenea, va face recomandări cu privire la modul de apărare a jurnalismului.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Pe cand un instrument de monitorizare a raportului intre stirile negative si cele pozitive?
    Ceva care sa arate gradul de agitare a societatii pe care-l produce presa. Cred ca putina agitare e buna, dar inducerea panicii este o tampenie.

    • Cred ca in realitate iti doresti sa traiesti in China sau Coreea De Nord asa e? Vezi ca pe acolo ai parte doar de stiri „pozitive” si peste tot umbla cainii cu covrigi in coada.
      Daca nu esti capabil sa filtrezi singur informatiile pe care le cauti,cum poti da vina pe transparenta jurnalistica? Incredibil!

  2. Colectați impozitele de la bulangii de popii și de la aia care sug lingurița și ies în presă că au ridicat spitale și ajuta. Neam de curci bete.