G4Media.ro

Reporter IS: Fiul unui primar PNL are monopol pe cadastrul Iașului: 78…

Reporter IS: Fiul unui primar PNL are monopol pe cadastrul Iașului: 78 de contracte prin încredințare directă

O firmă înființată în 2018 reușește să câștige toate contractele de cadastrale ale primăriilor PNL din județul Iași, relatează o anchetă a publicației Reporter de Iași. Administratorul societății Beta RG este Rareș Hugianu, fiul primarului PNL din Stolniceni-Prăjescu, trecut recent la liberali, de la PSD.

Vedeta serviciilor de cadastru și topometrie la nivel de județ este Beta RG Trust, a lui Rareș Hugianu, fiul primarului PNL din comuna Stolniceni-Prăjescu, scrie Reporter IS.

Rareș Hugianu și-a făcut sediul în aceeași vilă în care își are birourile și Geo Myke, deținută de Dragoș Ciopate, o societate abonată  la efectuarea studiilor de fezabilitate pentru drumuri din județ. ”E un fel de dispecerat al afacerilor cu bani publici pentru firmele afiliate PNL, partidul care controlează autoritar municipiul și județul Iași”, scrie publicația din Iași.

De la înființarea în iulie 2018 până în prezent, Beta RG Trust are o creștere exponențială. Între 2019 și 2021 a obținut 78 de contracte de la primării, majoritatea fiind PNL, valoarea totală fiind de 4,65 milioane de lei. În fiecare an, fiul primarului din Stolniceni și-a mărit cu 1 milion de lei cifra de afaceri.

În 2020, Beta RG Trust a primit 30 de contracte, toate date direct de primării, cele mai multe din județul Iași. Este și anul în care tatăl său, primar PSD la Stolniceni Prăjescu, a trecut la PNL.

Reporter de Iași l-a sunat pe Rareș Hugianu pe numărul valabil postat la toate achizițiile, pentru o discuție legată de achizițiile directe din ultimii ani de la primăriile din județ, dar și despre relația cu Dragoș Ciopate și prezența sa cu un punct de lucru în imobilul acestuia. Nu a răspuns.

Sursa foto: Reporter de Iași

Citește și:

ReporterIS: Firme apropiate PNL câștigă pe bandă rulantă lucrările de proiectare în Iași / La o licitație a Direcției de Administrare a Drumurilor Iași au fost descalificate 11 din cele 12 firme participante, pentru a câștiga una din aceste societăți

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. La pușcărie!

 2. si ce va maninca grija ? la noi sint cei mai buni profesionisti

 3. Toata tara este impartita intre clanurile PNL si PSD

  • olga PEREMISTA II FACE „SCLAVII EUROPEI” PE CEI PLECATI SA MUNCEASCA IN AFARA tarii.

   IN LOC SA MUNCEASCA IN romania UNDE, IATA, POT PRIMI CONTRACTE SA-SI FACA UN VIITOR INDESTULAT, SE POT PENSIONA LA 40 DE ANI, POT PRIMI MULTIPLE PENSII SPECIALE, POT FI CUMULARZI, POTR PRIMI SINECURI.

 4. Cand citesti astfel de stiri, ai impresia ca traiesti in filmul Borat. De fapt chiar traiesti in filmul Borat! Romania a ajuns o republica tribala de clanuri. O tara de nespalati si inapoiati.

 5. Mlaștina politicii românești urât mirositoare și în care doar târâtoarele se simt ca acasă nu este interesantă pentru românul de rând. Mândru de el nevoie mare și cu preocupări savante de tipul, conspirația mondială a vacciniștilor împotriva mesianicului popor român, nu e deranjat decât de capra vecinului.

 6. urmatoarea miscare a mafiei usl-iste: PUMNUL IN GURA PRESEI! cum? prin justitie!

  asa, ca sa poata sa ia cu japca in continuare fara sa fie deranjati sau manjiti cu tot felul de articole deranjante … ca doar ei sunt imaculati, integri, cinstiti.

  • Asta nu e presa, asta e bârfă de mahala!

 7. Tara de circari.

 8. Dar poate e atât de bun, sau are preturi atat de bune! Asta nu luați în calcul?
  Si eu am un anunț în SEAP și am vânzări directe, doar pentru ca am un preț bun și firma noastră a fost recomandata, dar pentru ca tata nu e primar, nu apar la ziar!
  Felicitări pentru articol, asa e când n-ajungi la struguri!