G4Media.ro

Replica PNL la cererea PSD de demisie a ministrului Deca: „Nu e…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Replica PNL la cererea PSD de demisie a ministrului Deca: „Nu e prima oară când domnul Dîncu nu e informat sau nu e la curent cu ce se decide în coaliție. Situația s-a rezolvat de ieri”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat, joi, într-o intervenție telefonică la Digi24, în replică la cererea PSD de demisie a ministrului Deca, dacă nu îi redă secretarului de stat Lixandru atribuțiile retrase, că „nu e prima oară când domnul Dîncu nu e informat sau nu e la curent cu ce se decide în coaliție”, iar „situația s-a rezolvat de ieri, la ședința coaliției”.

„Înainte de a ieși public, îi recomandăm să vorbească mai des cu conducerea PSD, pentru că aceste declerații resentimentare nu îi servesc nici dlui Dîncu, nici coaliției. (…) Domnul Dîncu nu-și face bine reacționând în felul ăsta nici lui, nici coaliției. E bine ca înainte să ieșim public să te informezi. Această declarație poartă o anumită doză de resentimente. Subiectul legilor educației e mult peste această situație a unui secretar de stat”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuț Stroe a susținut că „secretarul de stat respectiv a primit noi responsabilități stabilite prin ordin de ministru în cadrul Ministerului Educației”.

„Sunt decizii pe care orice ministru le poate lua în legătură cu atribuțiile fiecărui secretar de stat. (…) Aceștia fac echipă cu ministrul și te aștepteți ca la nivel public să funcționeze unitar”, a subliniat Stroe.

Context. Retragerea atribuțiilor lui Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, “pentru delict de opinie este un act autoritarist și totalitar care aduce aminte de vremuri pe care le credeam demult apuse”, scrie Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, într-un mesaj publicat joi pe Facebook. El afirmă că măsura este un “abuz de putere” ce aduce în atenția PSD “necesitatea de a ne gândi inclusiv la modificări privind funcționarea guvernului și exercitarea răspunderii ministeriale”. Și avertizează: “cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului și să renunțăm la colaborarea cu echipa sa”. Detalii aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. De fapt, Dancu stia foarte bine ca trepadusul secretar de stat fusese reatribuit, dar a latrat la peneleu ca sa auda poporul pesedist cine e jupanul in coalitie. Sa stie toata lumea ca nu merge sa dai suturi demnitarilor pesedisti asa cum ti-ai permis cu cei de la USR.