G4Media.ro

BREAKING PSD cere demisia ministrului Deca, dacă nu îi redă secretarului de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING PSD cere demisia ministrului Deca, dacă nu îi redă secretarului de stat Lixandru atribuțiile retrase. Vasile Dîncu: Cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului

Retragerea atribuțiilor lui Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, “pentru delict de opinie este un act autoritarist și totalitar care aduce aminte de vremuri pe care le credeam demult apuse”, scrie Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, într-un mesaj publicat joi pe Facebook. El afirmă că măsura este un “abuz de putere” ce aduce în atenția PSD “necesitatea de a ne gândi inclusiv la modificări privind funcționarea guvernului și exercitarea răspunderii ministeriale”. Și avertizează: “cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului și să renunțăm la colaborarea cu echipa sa”.

În mesajul său de joi dimineață, Vasile Dîncu scrie:

 • “Am constatat cu stupefacție un comportament greu de înțeles al ministrului educației, doamna Ligia Deca, în ceea ce privește atitudinea față de partenerii de coaliție și față de beneficiarii și actorii din sistemul educațional.”

Reprezentantul PSD, care face parte din grupul de oameni politici care analizează proiectele de legi ale educației, afirmă acum că “nu pot înțelege secretomania legată de legile educației și nici disprețul pentru dialog și colaborare”. Despre aceleași legi, Vasile Dîncu spune: “Alături de colegii mei din PSD, am constatat că aprobarea urgentă, fără dezbatere, a acestor două legi este cea mai mare preocupare manifestă a ministrului, legând-o în mod fals de posibilitatea pierderii finanțărilor prevăzute de PNRR. “Cu tot respectul, vreau să-i amintesc ministrului educației că Planul Național de Redresare și Reziliență, unde România are prevăzută suma de 3,6 miliarde de euro doar pentru educație, nu cere noi legi ale educației.”

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

 1. A ajuns jalnic PNL, sluga la PSD.

 2. jocuri de putere PNL-PSD. Oare cine or fi mai hotzomani? Pai toti.
  …draga Dincule cat despre tine: performantele tale de la Ministerul Apararii pot fi doar uitate si depasite.

 3. Sluga Psd , ai auzit!? Mars la loc!

 4. @ Dacă guvernul are dreptul să își formeze „echipa guvernamentală”, miniștrii au dreptul să își formeze „echipele ministeriale”, ?

 5. Nu mai puneti b0tu la circul asta ieftin !!
  De fapt toate legile noi si reformele sunt facute doar pe foaie.
  Nu vor sa le faca
  Si se joaca de-a soarecele si pisica
  Se acuza
  Si se aduna toti la fur.at