G4Media.ro

Reintroducerea simulărilor pentru Bacalaureat la clasa a XI-a, luată în calcul de…

Foto: Pexels.com

Reintroducerea simulărilor pentru Bacalaureat la clasa a XI-a, luată în calcul de Ministerul Educației – raport. Măsura a mai fost, până în anul 2019

Simulările naționale de la clasa a XI-a pentru examenul de Bacalaureat ar putea reveni, după cum se arată într-un raport al secretarului de stat din Ministerul Educației Florian Lixandru, publicat miercuri seara, 12 iulie, de Secretariatul General al Guvernului. Simulările pentru clasa a XI-a au mai fost organizate până în anul 2019, relatează Edupedu.ro.

Documentul semnat de Lixandru, însărcinat cu Învățământul preuniversitar în Ministerul Educației, președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat și de Evaluare Națională la clasa a VIII-a, va fi discutat joi, 13 iulie, în ședință de Guvern.

Raportul poate fi descărcat de mai jos din articol și conține informații, așa cum sugerează și titlul, despre „modul de organizare şi desfăşurare a examenelor naţionale în sesiunea iunie – iulie 2023”, cu date despre participarea candidaților pe județe, ratele de promovare și măsuri care pot fi luate pentru îmbunătățirea lor – la nivel de școală, de inspectorat școlar și de Minister.

Măsura introducerii simulării la clasa a XI-a face parte din mai multe pe care se propune ca Ministerul să le ia și este considerată una care poate „să conducă la îmbunătățirea participării și rezultatelor școlare ale elevilor, inclusiv educație remedială”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...