G4Media.ro

Regulile pe baza cărora profesorii și învățătorii vor fi plătiți pentru ore…

Regulile pe baza cărora profesorii și învățătorii vor fi plătiți pentru ore remediale: 20 de ore pe lună, pentru fiecare elev, cu prezența fizică în clasă / Orele de recuperare pot fi organizate și în vacanțe

Câte 20 de ore pe lună pentru fiecare elev, de recuperare a materiei, asta recomandă ministerul profesorilor și învățătorilor. Orele să fie cu prezență fizică și vor fi făcute cu elevii de la clasele primare și de gimnaziu, adică până în clasa a VIII-a inclusiv, în programul național pilot de tip „Școala după școală“, potrivit Ordinului nr. 3.300 din 19 februarie 2021, publicat miercuri seara în Monitorul Oficial.

Ordinul care stabilește metodologia orelor remediale vine după aproape trei săptămâni de la reluarea școlii, timp în care nu au putut fi organizate cursuri de recuperare plătite pe baza Ordonanței de Urgență nr 6 din 3 februarie 2021. Potrivit calendarului acestui ordin, elevii se vor putea înscrie în programul remedial doar până la data de 3 martie, iar activitățile propriu-zise vor începe abia din 8 martie 2021, la o lună distanță de la reluarea școlii în format fizic pentur majoritatea elevilor.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Deutsche Welle

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Daca pentru orele remediale trebuie sa fac dosare intregi de hartii doveditoare,atunci zic ,,Pas!”- sa le faca ministrul! Nu poti sa faci si orele tale,si orele remediale si mii de hartii inutile! Ar trebui ceruta parerea elevilor si a parintilor cu privire la ce materii doresc pregatire,precum si feedback tot din partea lor,nu hartii!

 2. dar au fost deja platiti pt aceste ore cand au stat acasa si au primit salariile intregi + sporuri

  • Cand au fost acasa, profesorii nu au stat: AU FACUT ORE ONLINE, deci salariul si sporurile nu au fost degeaba. Orele remediale sunt pt copiii care nu au participat la acele ore pt ca parintii nu le-au asigurat dispozitivele necesare (din diverse motive) sau pt ca nu au vrut sa participe la ore(numai ei stiu de ce). Daca vi se pare ca profesorii castiga multi bani si muncesc putin, sunteti invitatul meu sa va reprofilati si sa ajungeti cadru didactic. Va ofer postul meu

  • te invit să intri în învățământ dacă tot se iau bani degeaba pentru stat acasă, și eu îți ofer postul meu cu drag

 3. Cu cine să recuperezi?
  Cei de a 8-a nu au nici un chef de recuperare sau pregătire pentru examene, vin la ore doar să se joace și să glumească, nici gând să învețe ceva!
  Pandemia să țină cât mai mult și ei să fie trecuți clasa ca analfabeți funcționali!