G4Media.ro

Regele Charles face prima ieșire publică de la anunțul cu diagnosticul de…

Sursa foto: Facebook/ The Royal Family

Regele Charles face prima ieșire publică de la anunțul cu diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost prezent la biserica din Sandringham, în prima sa ieșire publică de când Palatul Buckingham a anunțat diagnosticul de cancer, transmite BBC.

Regele a salutat membrii publicului în timp ce se plimba în fața bisericii St Mary Magdalene împreună cu soția sa, regina Camilla.

Ieșirea vine după ce sâmbătă regele le-a mulțumit oamenilor pentru „sprijinul și urările de bine” de la aflarea veștii.

El a spus că toți cei afectați de cancer știu că „astfel de gânduri bune” sunt „cea mai mare mângâiere și încurajare”.

Aproximativ 100 de binevoitori s-au adunat duminică în timp ce regele a intrat în biserica din Sandringham, unde locuiește în prezent.

Mulțimea s-a adunat în jurul porților domeniului privat din Norfolk, dar nu a avut voie să intre în incinta sau în zona bisericii.

Regele a renunțat la toate îndatoririle publice în timp ce se tratează pentru cancer, iar membrii familiei regale de rang înalt – inclusiv regina Camilla și prințul de Wales – i-au preluat îndatoririle pentru anumite evenimente.

Cancerul a fost depistat în ianuarie, în timp ce acesta urma un tratament la Londra pentru o prostată mărită.

Deși tipul de cancer nu a fost dezvăluit, Palatul a confirmat că nu este vorba de cancer de prostată.

În mesajul de mulțumire, Regele a scris: „Este la fel de încurajator să aud cum împărtășirea propriului meu diagnostic a contribuit la promovarea înțelegerii publice și la punerea în lumină a activității tuturor organizațiilor care sprijină pacienții cu cancer și familiile lor din Marea Britanie și din întreaga lume.

Admirația mea de-o viață pentru grija și dedicarea lor neobosită este cu atât mai mare cu cât am avut o experiență personală„.

Înainte de mesajul său de sâmbătă, regina a vorbit joi la un eveniment la Catedrala din Salisbury și a descris sprijinul ca fiind „foarte încurajator”.

Prințul William și-a exprimat, de asemenea, recunoștința pentru mesajele de susținere pentru tatăl său și pentru soția sa, Prințesa de Wales, în timp ce se recuperează după o operație abdominală.

Nu se așteaptă ca ea să revină la îndatoririle regale decât după Paște.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...