G4Media.ro

Refugiații ucraineni, ajutați să își găsească joburi în Suceava

sursa foto: G4Media

Refugiații ucraineni, ajutați să își găsească joburi în Suceava

Consilierii vocaționali ai Asociației Institutul Bucovina au fost prezenți vineri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizat în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, potrivit unui comunicat al instituției.

Specialiștii din partea mai multor ONG-uri și instituții au discutat cu publicul sucevean despre oferta de locuri de muncă și serviciile suport pentru angajare, oferite în plan local. Membrii asociației, care gestionează totodată activitatea Centrului de Urgențe Sociale Suceava, alături de traducători, au inițiat un dialog cu refugiații ucraineni, facilitând medierea cu angajatorii prezenți la fața locului.

Mulți dintre aceștia și-au exprimat dorința de a găsi un loc de muncă în România.

Asociația Institutul Bucovina oferă încă din luna martie servicii suport pentru refugiații ucraineni, prin intermediul Centrului de Urgențe Sociale Suceava, după cum urmează: diagnoză, evaluare și consiliere; acordare de sprijin material; facilitare acces la resurse pentru categorii de refugiați din grupuri dezavantajate; servicii de informare pentru situații de urgență, reușind astfel, până în prezent, să sprijine peste 260 de familii refugiate, prin intermediul a mai mult de 1700 servicii suport de incluziune socială.

Acțiunile au loc sub umbrela unui parteneriat de lungă durată între Asociația Institutul Bucovina și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), cu sprijin financiar din partea Fundațiilor HEKS EPER, Norwegian Church Aid și al UNHCR – Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Totodată, în cadrul Centrului de Urgențe Sociale Suceava, Asociația Institutul Bucovina organizează ore de limba româna pentru adulți și clase de tip afterschool pentru copii – unde aceștia învață limba română, limba engleză și participă la ateliere de creație.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. @Alexandru Mihaiescu, refugiatii ucreani din poza cu greu isi vor gasi de lucru prin Suceava.
  Bre, jefii vostrii nu vad ce postati? Sau sunteti pe acelas palier? 😳

 2. Romanii nu muncesc pe 2500 lei , ei muncesc doar pe 10.000 euro .

 3. Cei 2 nu au nici o treabă cu găsirea unui job. Sunt pensionari de multi ani.

 4. A ajuns si Africa Europei(Romania) sa devina hubb de angajari😂😂😂
  ,,Noroc,, cu napastuitii din alte colturi ale lumii ca se declara multumiti de salariile mizerabile oferite de jefuitorii politici locali.
  Ucrainienii nu intentioneaza sa munceasca vor vize de UE sa poata cotropi in liniste,fara arme in maini.
  In timp ce romanii sunt striviti sub Dari si taxe aberante cu salarii mizerabile avem miliarde pentru toti veneticii sa-i gazduim mocca.

 5. Cel mai slab articol pe care l-am văzut pe acest site. De la romgleza penibilă din titlu, nu înțeleg ce e greșit cu „locuri de munca” și trebuie să folosim „joburi”, până la poza aleasa. Ehh… Sa iasă numărul de clickuri…

 6. nu mai lasati femeia de serviciu sa posteze

 7. ala din poza poate isi face firma MILOGUL S.L.R.[dem radulescu]