G4Media.ro

Refugiații din Ucraina împing populația germană la un nivel record – peste…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Refugiații din Ucraina împing populația germană la un nivel record – peste 84 de milioane de locuitori în cea mai populată țară din UE

Refugiații care sosesc din Ucraina au contribuit la creșterea populației Germaniei la cel mai înalt nivel, a anunțat Oficiul Federal de Statistică, cu peste 84 de milioane de persoane care trăiesc acum în cea mai populată țară din Uniunea Europeană, relatează Reuters.

Germania are una dintre cele mai scăzute rate de fertilitate din lume și, după unele măsurători, cea mai îmbătrânită populație, dar bogăția, cererea de forță de muncă și politica relativ deschisă în materie de imigrație au făcut-o o țintă atractivă pentru migranți chiar înainte ca UE să își deschidă porțile pentru ucrainenii care fug din țara lor după invazia Rusiei din februarie.

Într-un raport publicat marți, Oficiul Federal de Statistică a precizat că populația a crescut cu 1%, sau 843.000 de persoane, în prima jumătate a anului 2022. Populația a crescut cu doar 0,1% pe parcursul întregului an 2021. Germania a înregistrat o imigrație netă de 750.000 de persoane din Ucraina în aceeași perioadă.

O creștere de o amploare comparabilă a fost înregistrată doar de trei ori de la reunificarea Germaniei în 1990, și de fiecare dată a fost legată de un val de refugiați.

În 1992, refugiații din războiul din fosta Iugoslavie au contribuit la creșterea populației cu 700.000 de persoane. În 2015, Germania a lăsat să intre aproape un milion de refugiați din războiul din Orientul Mijlociu.

Populația feminină a Germaniei a crescut cu 1,2%, semnificativ mai mult decât cea masculină, care a crescut cu 0,8%, reflectând faptul că în principal femeile și copiii au fugit din cauza războiului din Ucraina. Bărbaților cu vârstă de recrutare le este interzis să părăsească țara.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. In acest mod vor veni la guvernare in Germania partide pro ruse si extremixte care vor alunga pana la urma migrantii.

  2. Imping si pretul chiriilor, somdjului si al costului vietii. Vin si Rusii.
    UE a ajuns o organizatie care nu se ocupa cu prosperitatea cetatenilor EU ci cu imigratia ILEGALA si imigratia refugiatilor de razboi si saracie din toata lumea.
    Sunt cetateni EU care nu au ce sa manance in Romania, Bulgaria, Croația, lituania, Etc. dar nu sunt de interes pentru Comisia Europeana.
    Europa s-a umplut pana la refuz de refugiați altfel decat europenii. Ti-e frica sa te duci in parcuri cu copii sau sa mergi noaptea pe strazazi.
    Nu este de mirare ca cetatenii EU voteaza naționaliști sa opreasca dezastru asta. Va ti o primavara europeana la anul vir cadea guvernele unul după altul in frunte cu Ur-sula