G4Media.ro

„Referendumul” din Zaporijie: Moscova anunță un procent de 93% în favoarea aderării…

sursa foto: captura

„Referendumul” din Zaporijie: Moscova anunță un procent de 93% în favoarea aderării la Rusia

Moscova susține că 93% dintre persoanele care au votat în prima zi a așa-zisului referendum pe care l-a comandat în regiunea ucraineană ocupată Zaporojie ar fi votat în favoarea aderării la Rusia, potrivit agenției de presă a statului, TASS.

Referendumul, care nu este recunoscut de comunitatea democratică, are în vedere anexarea regiunilor pe care Rusia le-a ocupat după ce a invadat Ucraina. De notat că au existat numeroase raportări privind vot multiplu sau soldați care merg cu armele la vedere din ușă în ușă, pentru a forța oamenii să voteze.

Singurele țări care au trimis „observatori” la aceste refendumuri sunt Rusia, Belarus, Siria, Egipt, Brazilia, Venezuela, Uruguay, Togo și Africa de Sud.

Agenția TASS citează un sondaj care ar fi fost realizat de Institutul Republican din Crimeea pentru Cercetări Politice și Sociologice, pe un eșantion de 500 de persoane.

„500 de locuitori ai regiunii au fost chestionați în prima zi a votului pentru referendum, la 23 septembrie 2022. Dintre cei care au participat la referendum și au răspuns la întrebare, 93% au susținut aderarea regiunii Zaporojie la Federația Rusă, în timp ce 7% au susținut statutul ucrainean al regiunii”, a precizat institutul.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

22 comentarii

 1. E scris gresit, de fapt e 193%!

 2. Nu contează, vine armata ucraineană și-i eliberează.

  • @hehe ce fel de referendum e acela cand oamenii au pustile la cap sa voteze? Cred ca tu portavoce a Rusiei, nu stii definitia nazimsului si fascismului. Daca iti intra vecinul in casa cu forta si el zice ca vrea sufrageria doar pentru ca e perete in perete cu aparamentul lui, ii cedezi camera? Nu cred. Degeaba dati din gura ca ucrainenii sutn nazisti, faptele vorbesc de la sine. Rusia este cea care a intrat pe teritoriu strain (tinand cont ca doar de donbas zicea),a bombardat structuri civile, a folosit un simbol distinctiv pentru acest razboi la fel ca HItler (si nu emblemele tarii), rusii vorbesc de exterminarea ucrainenilor(copie fidela cu exterminarea everilor), rusii au deportat ucranienii cu forta in Rusia. Numai pr0sti ca tine spun contrariul.

 3. Gata.Le-au luat centrala nucleară.Orice atac duce la….

  • @ Rydes – Le-a luat pe draqul, hai sa nu mai fabulam pe aici

  • Orice atac duce la retragerea în viteză a rușilor, ca niște câini ce sunt.

  • @Rydes
   Ție ți-au luat mințile fără referendum.

 4. Deci e clar ,93% împotriva .

 5. Calmeaza-te fatalisto ca nu cade lumea, doar Rusia.

 6. Monica, bărbate, nu ai treabă pe la sectă? Tot cu propaganda pe aici?

 7. Ce minunat aplaudă Moscova!

 8. sa vina sa isi ia inapoi si Tulcea, ca miticii nu o merita

 9. Decat sa pieriti voi(hoti șantajisti)mai bine sa cada lumea!Vezi ca latinii ziceau ca e mai bine sa cadă lumea dacat sa moara dreptatea,nu daca mor tiranii.Si voi ce-o sa mai faceti pe „insula „înconjurată de lumea cazută?Unde va mai duceti voi in concedii,unde va tineti iahturile luxoase(de sute de milioane de $),cine va fabrica masinile bengoase,beizadelele unde le scoliti,etc..

 10. Sute de rusoaice au pr.otestat azi impotriva mobilizarii.

 11. „Naravul”lu’ Stalin nu va muri decat odata cu acest regim.Avem dovada ca in anii ’90 a cazut doar economia centralizata,bazata pe proprietatea tuturor.Pana nu vor cadea si metodele abuzive,specifice regimului stalinist(partidul unic)nu vom scapa definitiv de comunism.

 12. Rezultatul e mult sub așteptări. Trebuie să meargă peste tot soldați cu arma la vedere. Ca să păzească urna, doar nu vă gîndiți la intimidare?

 13. Sondajul a fost favut in cazarma la rusi…

 14. Pitiriga tu ai pierdut lupta cu gramatica.

 15. Referendum nici măcar în mintea rușilor. Ca atunci când își votează parlamentarii beneficii și salarii mai mari. Nu a existat niciun referendum.

 16. cei 7% au fost executati…

 17. 👹😈💩👹😈💩👹😈💩fake…‼️‼️fake…‼️‼️fake…‼️‼️fake…‼️‼️fake…‼️‼️fake…‼️‼️ fake…‼️‼️fake…‼️‼️fake…‼️‼️fake…‼️‼️fake…‼️‼️fake…‼️‼️ fake…‼️‼️fake…‼️‼️fake…‼️‼️fake…‼️‼️fake…‼️‼️fake…‼️‼️‼️‼️‼️‼️