G4Media.ro

Redactorul-șef al Gazetei Sporturilor părăsește ziarul / Cătălin Țepelin: ”Nu vrem să…

Sursa foto: Facebook / Cătălin Țepelin

Redactorul-șef al Gazetei Sporturilor părăsește ziarul / Cătălin Țepelin: ”Nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele “sensibile” despre industria pariurilor”

Redactorul-șef Cătălin Țepelin părăsește Gazeta Sporturilor după o decizie a patronilor elvețieni de la Ringier, anunță GSP.ro.

Într-o postare pe contul lui de Facebook, Cătălin Țepelin a explicat motivele despărțirii vorbind despre imixtiunea acționarilor Ringier Sportal, compania care deține Gazeta Sporturilor din 2018, în conținutul editorial.

”În ultimul an, au fost mai multe discuții în contradictoriu cu managementul elvețiano-bulgar pe marginea modului de lucru, a strategiei și poziționării GSP. În urmă cu o lună, pe 28 august, alături de Cătălin Tolontan am comunicat și conducerii executive a Ringier AG precum și Boardurilor companiei, printr-o discuție face-to-face la Zurich însoțită de o scrisoare oficială semnată de 25 de lideri ai redacțiilor GSP și Libertatea, că au fost mai multe episoade care, în opinia noastră, sugerau o imixtiune a comercialului în editorial. Iar ingerința asupra independenței jurnalistice este interzisă nu doar de codul de conduită al Ringier, ci și de legea română.

Am transmis că eu și colegii mei nu vrem să lucrăm sub o asemenea presiune. Și nici nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele “sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu. Ni s-a replicat că nu e cazul”, a scris Țepelin pe pagina sa de Facebook.

Compania Ringier l-a informat că s-a luat decizia ”despărțirii”, iar aceasta ”nu are nicio legătură cu demersul din august ori cu libertatea de exprimare a redacției. E momentul perfect pentru cei care pariază pe coincidențe. 1 pauză, 2 final”, a mai scris Țepelin.

Nu este prima plecare din Grupul Ringier.

Mihnea Vasiliu, cel care a condus, timp de 12 ani, Grupul Ringier, care deţine Libertatea, Gazeta Sporturilor, dar şi alte publicaţii, a plecat la începutul lunii iulie din funcţie, notează News.ro. „Am ajuns într-un punct al carierei mele în care vreau să explorez noi oportunităţi. Îmi anunţ decizia de a mă retrage din poziţia pe care o ocup în cadrul acestei companii extraordinare. De-a lungul anilor, am avut privilegiul de a lucra cu o echipă de oameni talentaţi. Împreună, am depăşit provocări, am sărbătorit etape importante şi am deschis calea succesului”, declara el în acel moment, potrivit unui anunţ intern obţinut de Pagina de media.

Vasiliu a decedat în luna iulie, după ce i s-a făcut rău în recepţia unui hotel din Sectorul 1 al Capitalei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Se recomanda o vacanta in Alpi, altii decat cei elvetieni, si/sau la Marea Mediterana.

  2. Ca si cum nu s-ar sti ca industria locala a pariurilor si a jocurilor de noroc este dominata de mafia gitana. Doar cand vezi reclamele, si realizezi instant cine controleaza mizeria asta.