G4Media.ro

Recursul în casație formulat de Mario Iorgulescu, admis în principiu de instanță…

Sursa Foto: Facebook/ Mario Iorgulescu

Recursul în casație formulat de Mario Iorgulescu, admis în principiu de instanță / El a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru că a ucis un tânăr când conducea drogat și beat 

Cererea de recurs în casație formulată de Mario Iorgulescu a fost admisă în principiu de Înalta Curte de Casație și Justiție. În octombrie 2023, el a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru că a ucis un tânăr când conducea drogat și beat. Mario Iorgulescu se află în Italia.

Recursul în casație va fi judecat în 28 martie.

Minuta instanței: „În temeiul art. 440 alin. 4 C.pr.pen., admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Iorgulescu Gino Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronun?ată de Curtea de Apel Bucureşti – Sec?ia a II-a Penală, în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023). Trimite cauza în vederea judecării recursului în casa?ie, Completului nr. 6. Fixează termen de judecată, în ?edin?ă publică, la data de 28 martie 2024, cu citarea părţilor. Se va încunoştiinţa apărătorul ales al recurentului inculpat Iorgulescu Gino Mario despre termenul fixat în cauză. Respinge cererea de suspendare a executării hotărârii atacate, formulată de recurentul inculpat Iorgulescu Gino Mario. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14 martie 2024.”

Mario Iorgulescu este fiul lui Gino Iorgulescu – preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică privată din Italia, părinţii săi reuşind să-l scoată din ţară cu un avion privat, imediat după accident. El nu a fost audiat de către procurori sau magistraţi, în timpul urmăririi penale sau desfăşurării procesului în instanţă.

În seara zilei de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu participa la o petrecere dată de familia unei prietene în satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, unde a consumat alcool. La un moment dat, află că fosta sa iubită, de care tocmai se despărţise, se afla într-un club din Parcul Herăstrău. Martorii povestesc că el s-a certat continuu la telefon cu fosta iubită, era nervos şi ţipa, însă i-a promis gazdei că nu se va urca la volan în starea în care se afla.

La terminarea petrecerii, în jurul orei 2,50, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, el s-a urcat în maşina sa, un Aston Martin model DBS, şi a plecat spre Capitală.

A intrat în Bucureşti prin Chitila, circulând cu viteze cuprinse între 140 km/h şi 164 km/h (momente surprinse de camerele video de pe traseu), în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi strada Teodor Neagoe a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, după care a accelerat până la 162 km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I. Ulterior, a urcat cu maşina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

Un martor al accidentului a povestit în instanţă scene oribile de la locul coliziunii, şoferul din cealaltă maşină fiind găsit aruncat pe jos.

La câteva zile după accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de către familie în Italia, cu un avion privat, şi internat într-o clinică.

A fost trimis în judecată, în lipsă, iar pe 10 februarie 2023, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină).

În decizia de condamnare, judecătoarea Manuela Orzaţă de la Tribunalul Bucureşti a menţionat că Mario Iorgulescu avea discernământ în momentul producerii accidentului, nu a suferit şi nu suferă nici în prezent de afecţiuni psihice care să-l împiedice să fie transferat din Italia pentru a participa la procesul intentat de autorităţile române, iar dacă are afecţiuni medicale se poate trata fără probleme în sistemul penitenciar din ţara noastră.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Hai că se rezolvă și asta 😉

 2. E ok, se mai schimba niste procurori, niste judecatori si gata, s-a rezolvat.
  Acuma vine Gorghiu sa spuna ca au mai fost adusi niste condamnati in tara. 😂

 3. Băiatul este tânăr și are potențial pentru cleptocratie.

  Este firesc să-i fie anulată condamnarea și să fie numit secretar de stat pe undeva, ori măcar consilier al primului ministru.

  Justiția nu mai este nici măcar o unealtă a cleptocrației, ci o cârpă de care cleptocratii își șterg picioarele.

 4. pare din ce in ce mai nevinovat ! mortu e de vina ca nu s-a ferit de supararea omului astuia !

 5. Cum, fapta nu s-a prescris inca?!?

 6. Să se ia de mână cu Pascu și să râdă amândoi de pr00stii de români până le crapă mațele…