G4Media.ro

Recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro din dosarul ICA: Cum…

Foto: Mircea Badea / Facebook

Recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro din dosarul ICA: Cum au fentat Gâdea și Voiculescu statul și au scăpat de executare pentru datoria de 1 milion de lei a jurnalistului către patron / Unde a fost greșeala Fiscului

Instanțele de judecată au motivat de ce au ridicat poprirea asupra conturilor lui Mihai Gâdea impusă de ANAF pentru recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro de la Dan Voiculescu, relatează investigatiimedia.ro.

Jurnalistul Mihai Gâdea se împrumutase 1.000.000 de lei de la patronul lui și îi restituia banii în rate. Fiscul a vrut ca banii plățiți de Gâdea să intre direct în conturile statului și i-a pus poprire pe conturi.

Mihai Gâdea și Dan Voiculescu au depus însă documente potrivit cărora jurnalistul ar fi restituit împrumutul cash, deși plătise primele tranșe, așa cum prevedea contractul, prin transfer bancar. În plus, dovada restituirii în numerar a împrumutului, o coală A4 semnată de Voiculescu din penitenciar și denumită ”Declarația de recunoaștere a stingerii datoriei”, a fost redactată ulterior perioadei de rambursare a creditului și ulterior comunicării popririi de către ANAF.

Fiscul a depus în favoarea sa o altă hotărâre judecătorească privind datoria de 300.000 de euro a fostului lider al Partidului Conservator, Daniel Constantin, către Dan Voiculescu. În cazul lui Constantin, instanțele au menținut poprirea pe conturi și ratele fostului lider PC către Voiculescu au fost încasate de stat.

Fiscul a ridicat suspiciuni nu numai cu privire la autenticitatea probei potrivit căreia Mihai Gâdea i-ar fi dat banii înapoi lui Voiculescu în numerar, ci și chiar cu privire la existența împrumutului.

Judecătorii au respins însă cererea ANAF de menținere a popririi pe conturile lui Mihai Gâdea și au explicat unde ar fi fost greșeala Fiscului: dacă aveau suspiciuni de fals, inspectorii ar fi trebuit să facă plângere penală la Parchet.

Citește aici, pe larg, povestea împrumutului lui Mihai Gâdea de la Dan Voiculescu și explicația pe care le-au livrat-o reprezentanților Fiscului.

Context. Fiscul a recuperat aproape 18 milioane de euro de la Dan Voiculescu din totalul de peste 80 de milioane de euro. Prejudiciul în dosarul ICA este de peste 60 de milioane de euro, însă judecătoarea Camelia Bogdan a dispus și confiscarea produsului infracțional (bunurile pe care Voiculescu le-a dobândit cu banii furați de la stat, evaluate la 20-30 de milioane de euro).

Produsul infracțional e compus din 4 imobile confiscate de la Dan Voiculescu, dar nevalorificate încă din cauza litigiilor deschise de mogulul Antenelor (cu excepția fostului sediu ICA vândut pe 20 august 2019): fostul sediu al Antenelor din Șoseaua București-Ploiești, turnul Grivco, un teren din strada Gârlei 1B și fostul sediu ICA din strada Gârlei 1D (vândut Antenei Group).

Foto: Mircea Badea / Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Nu e nicio fentă, Fiscul e mână în mână cu Varanu.

 2. Judecatorilor le e frica sa nu-l supere pe masculul Alfa al haitei de manipulatori de la L3, care poate sa-i faca harcea-parcea daca il cheama la lupta pe unu Ciuvlica care raspunde intotdeauna „Prezent”.

 3. Fiscul ‘greseste’ in defavoarea statului doar cand e vorba de mafioti.
  Cand e vorba de oameni simpli stiu sa jumuleasca cu 10maini.

 4. Badea, Gâdea, Voiculescu si cine e chelu’?

  • Cred Ca Este Pestele unui Europaramentar

  • E A. Ursu,nu se putea sa nu bage si el capu’ poza.Ma mira absenta lui Ciuvica.

 5. Sa intelegem ca domnu’ Pastoru a reusit, in sfarsit, sa faca schimb de tricou cu dom’ Profesor ?
  PS. Din poza s-ar zice ca Mircica nu si-a revenit nici acum dupa alea 5 secunde…

 6. Nu este nici o greseală.
  Așa este intr-un Stat Mafiot; politiceni, televiziuni și magistrate corupți
  și cu un tupeu incredibil- fiindcă le merge.
  Executarea extinsă cînd?

 7. Cât de ușor fentează statul gusterii ăștia, așa am fost fentati de treizeci de ani încoace…