G4Media.ro

Rectorul Universității din Târgu Mureș, senatorul Leonard Azamfirei, a câștigat al patrulea…

Sursa: Facebook - UMFST Targu Mures

Rectorul Universității din Târgu Mureș, senatorul Leonard Azamfirei, a câștigat al patrulea mandat din postura de candidat unic / În comisia de concurs – alți rectori colecționari de mandate

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Leonard Azamfirei, care este și parlamentar, a obținut al patrulea mandat în funcție, printr-un concurs desfășurat miercuri, în care a fost singurul candidat, scrie Edupedu.ro. Din comisia de concurs au făcut parte alți rectori care au obținut al patrulea mandat, rectori-colegi de Parlament și colegi din conducerea Consiliului Național al Rectorilor (CNR).

UMFST din Târgu Mureș este singura dintre universitățile importante din România unde comunitatea universitară a optat ca rectorul să fie desemnat prin concurs, nu prin alegeri. Leonard Azamfirei a fost singurul candidat în această procedură.

Potrivit unui anunț al comisiei de concurs, aceasta a decis cu 12 voturi, 0 împotrivă și 0 abțineri ca Leonard Azamfirei să fie rector pentru mandatul 2023-2029. În comisia de concurs, pe lângă reprezentanți ai UMFST și pe lângă secretarul de stat din Ministerul Educației, Gigel Paraschiv (prorector la Politehnica București), s-au numărat și alți rectori cu mai mult de 2 mandate la activ, totodată membri în conducerea CNR: Sorin Cîmpeanu, Mihnea Costoiu, Marilen Pirtea, ioan Vasile Abrudan.

Dintre aceștia, Ioan Vasile Abrudan a candidat la rândul său pentru al patrulea mandat, în alegeri desfășurate tot miercuri, pe care le-a câștigat.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...