G4Media.ro

Rectificarea bugetară, mărul discordiei între PSD și ALDE, pe agenda ședinței de…

Rectificarea bugetară, mărul discordiei între PSD și ALDE, pe agenda ședinței de azi a guvernului

Guvernul Dăncilă are pe agenda ședinței de azi proiectul de ordonanță pentru rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, potrivit unui comunicat al executivului. Proiectul, care taie masiv banii pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri UE, dar și de la Educație ori Transporturi, a fost criticat de conducerea ALDE.

ALDE amenințase săptămâna trecută că va ieși de la guvernare dacă proiectul rectificării propus de ministrul Teodorovici va fi adoptat.

”Aşa cum ne-a fost prezentat, acest proiect de rectificare bugetară riscă să ducă la depăşirea ţintei de deficit bugetar stabilite. În mod repetat, inclusiv public, ALDE a solicitat alocarea de resurse financiare pentru continuarea investiţiilor în derulare, vorbim în primul rând despre proiectele mari de investiţii (autostrăzi) dar si de investiţiile la nivel local”, scria Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE, pe contul său de Facebook săptămâna trecută.

Context. Ministerul de Finanțe a anunțat marțea trecută cifrele rectificării bugetare. Astfel, ministerele de la care Guvernul vrea să taie bani sunt: Ministerul Transporturilor (-128,8 milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (-681,9 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat (-243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (- 310,4 milioane de lei), Ministerul Cercetării și Inovării (- 369,1 milioane lei), Ministerul Educației Naționale (- 1,03 miliarde lei), Secretariatul General al Guvernului (-143,6 milioane lei).

Pe de altă parte, ministerul de finanțe anunță că vor fi suplimentate fondurile cu 1,5 miliarde de lei pentru PNDL, programul național de dezvoltare rurală. PNDL este un fond destinat în primul rând baronilor și împărțit pe criterii clientelare pentru a cumpăra bunăvoința baronilor locali. Totodată, ministerul de finanțe anunță că s-a majorat cu 400 milioane lei pentru plafonul de împrumuturi/ trageri pentru unitățile administrativ teritoriale.

Citește integral

Tăieri masive la rectificarea bugetară de la educație și marile investiții. Banii, direcționați către baronii locali prin controversatul PNDL/ Ce alte măsuri propune Teodorovici

Consiliul Fiscal contrazice guvernul referitor la rectificarea bugetară: România ar putea depăşi ţinta de deficit asumată pentru finalul anului, spre intervalul 3,4-3,7%

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Vorbarie de televizor, sa auda romanii ca ALDE inca exista la guvernare si in Parlament!
    Micutul ALDE4,2% NU va iesi de la guvernare, risca sa dispara definitiv de-acum!
    Vor accepta toate conditiile analfabetei Veorica, altfel la gunoi cu micutul ALDE si cu Tariceanu!
    Coalitia merge mai departe, merge din rau in mai rau pentru Finantele TARII.

  2. victor ponta, dragnea, rovana plumb, lucia varga, chitoiu, liviu voinea au semnat trecerea insulei belina la consiliul judetean al judetului lui dragnea. de acolo a trecut la teldrum.
    al cui e teldrum ?