G4Media.ro

Record: CSM a aprobat pensionarea a 60 de judecători într-o singură zi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Record: CSM a aprobat pensionarea a 60 de judecători într-o singură zi / Cîteva au fost respinse, unii au renunțat la cererea de pensionare

Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererile de pensionare a 60 de judecător, ceea reprezintă un record, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, inițial erau formulate 68 de cereri de retragere din activitate, însă în cazul unora s-a respins iar alții ar fi renunțat ei.

Este un număr fără precedent de pensionări într-o singură zi și vine la o săptămână după ce CSM a avertizat că foarte mulţi magistrați s-ar putea pensiona acum pentru a evita o eventuală reformă a pensiilor speciale.

Unul dintre liderii coaliţiei de guvernare, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, a declarat la TVR INFO că România s-a angajat la Bruxelles să facă o reformă a pensiilor speciale până la sfârșitul anului. Altfel, se pierd bani din PNRR.

Potrivit liderului UDMR, pensiile speciale ar trebui să fie primite doar după vârsta de 65 de ani, iar magistraţii să nu mai primească pensii mai mari decât salariile.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: „Nu ai voie să dai această pensie înainte de vârsta de pensionare. OK, vrei să ieși la pensie la 50 de ani, după 25 de ani, du-te, dar pensia de serviciu primești la 65 de ani. Nu poate să fie pensia mai mare decât salariul și aici vorbim, în primul rând, de magistrați, o parte dintre magistrați”.

Secţia pentru procurori a CSM a avertizat că foarte mulţi magistrați ar putea să iasă acum la pensie pentru a evita viitoarele schimbări legislative și, deci, pensii mai mici.

Gabriela Baltag, judecător CSM: „Profesia de magistrat este o profesie cu foarte mare responsabilitate, foarte mult consum nervos. Nu e ușor să reziști în această profesie până la 60-65 de ani. E ca și cum cineva ar dori să alunge judecătorii cu experiență din profesie”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. CE DOSARE SE IAU DE LA INCEPUT ?

  2. Pensii speciale.

  3. Sa plece! Niste escroci mai putin in acest sistem care apara mafia. Oricum dosarele stau blocate cu anii pana la prescriptie.

  4. lupii paznici la oi se retrag din activitate; le dorim o pensie de scurta durata!

  5. Oricum sunt niste paraziti care fura din munca noastra la ordinele europei! Sa plece cu pensia minima pe economie!

  6. Niște corupți 🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢

  7. Iesiti si lasati ielgibitistii sa vina

  8. Vara la umbră,iarnă la căldură,timpul trece leafa merge! Vine grefierul, pleacă inculpatul, dă-i cu ciocanul,altul!ce viață grea la un salariu de nabab și pensie de doi nababi!vai ce greu e!!!