G4Media.ro

RECHIZITORIU Președintele CJ Călărași l-ar fi amenințat pe procurorul care îl ancheta:…

RECHIZITORIU Președintele CJ Călărași l-ar fi amenințat pe procurorul care îl ancheta: ”I-a spus că o să angajeze detectivi particulari care să îl urmărească, context în care a precizat că are serviciile în spate”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuță, actual PSD, fost PNL, l-ar fi amenințat pe procurorul de la PJ Călărași care îl ancheta, potrivit rechizitoriului pus la dispoziția presei de DNA în baza legii 544/2001. Procurorul de la PJ Călărași îl ancheta pe Iliuță pentru că a vrut să dea afară 10 angajați ai CJ și nu i-a plătit, deși aceștia câștigaseră în instanță.

Astfel, pe 20 decembrie 2019, pe vremea când era președinte al CJ Călărași din partea PNL, Vasile Iliuță, a fost chemat la audieri de procurorul de la PJ Călărași. Ar fi refuzat de trei ori să se prezinte pe motiv că este chemat ba la DNA, ba la Comisia de abuzuri a Camerei Deputaților.

Până la urmă s-a prezentat la procuror și a observat în biroul acestuia o cameră de luat vederi. L-a întrebat pe procuror dacă e pornită și acesta i-a spus că o va deschide când începe audierea. În momentul în care procurorul a vrut să pornească înregistrarea și-a dat seama că avea acumulatorul descărcat.

Văzând acest lucru, Iliuță ar fi început să îl jignească și să îl amenințe pe procuror. Acesta a ieșit să cheme jandarmul ca să îi aducă încărcătorul pentru acumulatorul camerei și, potrivit unor surse judiciare, a dat drumul la înregistrare pe telefonul mobil. Așa l-ar fi înregistrat pe Iliuță amenințându-l, în timp ce acesta se baza pe faptul că nu funcționează camera de luat vederi din birou.

Persoana vătămată (procurorul – n.r.) a încercat să pornească camera, dar a constatat că acumulatorul era epuizat astfel încât nu se putea efectua nicio videofilmare.

În aceste momente, inculpatul a început să îl întrebe pe (….) dacă era nebun, dacă știa în ce se bagă, dacă știa cine se află în spatele lui și altele de acest gen.

De asemenea, cu aceeași ocazie, inculpatul i-a reproșat persoanei vătămate că îl mai cercetase într-un dosar pentru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

În aceste condiții, persoana vătămată a chemat jandarmul de serviciu să îi aducă încărcătorul pentru acumulatorul camerei de luat vederi.

În timpul acesta, inculpatul (Vasile Iliuță – n.r.) i-a spus persoanei vătămate (procurorului – n.r.) că formulase o plângere la DNA împotriva ei și a mai multor persoane, fără a preciza care, afirmând că a constituit un grup infracțional cu scopul de a-i face lui rău, precum și o plângere la Inspecția Judiciară tot împotriva persoanei vătămate.

Între timp, deși fusese găsit încărcătorul camerei de luat vederi, aceasta nu pornea, iar inculpatul a continuat să amenințe persoana vătămată, afirmând că o va distruge, inclusiv prin cumpărarea unei televiziuni care să facă reportaje despre ea, din fața parchetului.

De asemenea, inculpatul i-a spus persoanei vătămate că o să angajeze detectivi particulari care să o urmărească, context în care a precizat că are serviciile în spate și că dacă în trecut a săvârșit cea mai mică abatere, va afla și o va distruge”, arată procurorii DNA în rechizitoriul lui Iliuță.

Pentru această faptă, Vasile Iliuță fost trimis în judecată sub acuzația de șantaj. De asemenea, el a fost trimis în judecată și pentru abuz în serviciu și fals intelectual, întrucât a vrut să dea afară zece angajați de la CJ Călărași. Aceștia au câștigat în instanță dreptul de a se întoarce la serviciu. Cu toate acestea, Iliuță a refuzat să îi ponteze și nu le-a plătit salariile timp de aproape trei luni. Cei zece angajați ar fi fost păgubiți astfel cu peste 134.000 de lei.

De altfel, dosarul cu angajații era instrumentat de procurorul de la PJ Călărași. În momentul în care Iliuță a început să amenințe procurorul, acesta a făcut plângere la DNA, care a preluat și dosarul cu angajații de la CJ.

Vasile Iliuță a mai fost anchetat de procurorul de la PJ Călărași pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, după ce, anul trecut, la sfârșitul lui martie, a fost prins băut la volan. Potrivit presei locale, el avea alcoolemie de doar 0,58 la mie, deci sub limita pragului penal de 0,8 la mie, ceea ce reprezintă o contravenție sancționată cu luarea permisului.

În 2017, Iliuță a mai fost prins la volan băut și a refuzat să sufle în fiolă. A scăpat de dosarul pentru refuz de recoltare de probe biologice pentru că, în mod ciudat, polițistul nu l-a dus la IML.

Iliuță a fost membru PNL până anul trecut, când i s-a cerut demisia din partid pentru că fusese inculpat în dosarul penal cu angajații de la CJ. Ulterior, Iliuță s-a înscris în PSD, formațiune din partea căreia a câștigat un nou mandat de președinte al CJ Călărași la alegerile locale din septembrie 2020.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ce gunoi, la fata care o are ar merita schingiuit și pisssat pe el !

  • sa nu uitam nici o secunda ca omul e hibrid PNL-PSD, si nu cred ca-si inchipuie cineva ca a fost initiat in „skoala vietzi” politice strict dupa ce s-a lipit de Ciolaci 🙂

  • Nu va faceți griji, Curtea Constituțională va decide ca înregistrările făcute cu telefonul mobil de procurori sunt neconstituționale.

  • *pe care (o are)

 2. Nu trebuie uitat faptul ca chiar si atunci cand un penelist trece de la PNL la PSD asta nu inseamna ca respectivul s-a facut mai destept ori mai smecher ! Nuuu… ! Si atunci ramane valabila butada „PNL este fratele geaman mai mic al PSD care s-a strangulat cu cordonul ombilical la nastere si a ramas cu sechele” !

  PS. Personajul principal al acestui articol este o dovada vie a acestei realitati !

 3. Iată încă un motiv de reală reformă a statului, desființarea instituțiilor creatoare de baroni locali și a camarilelor acestora, respectiv consiliile județene. Atribuțiile acestora pot fi transferate fără probleme către prefecturi – care trebuie depolitizate și profesionalizate – și consiliile locale ale orașelor și comunelor. Același lucru trebuie făcut și cu inspectoratele județene ( școlare, de poliție, de pompieri, etc. ) care pot fi incluse în cadrul prefecturilor și a primăriilor.

 4. naivi votanti PNL, cum e aia ca PSD != PNL ?

 5. asa i viata la comuna 🙂 toti lunaticii viseaza 🙂

 6. „În 2017, Iliuță a mai fost prins la volan băut și a refuzat să sufle în fiolă. A scăpat de dosarul pentru refuz de recoltare de probe biologice pentru că, în mod ciudat, polițistul nu l-a dus la IML.” – lol, pai daca l-o amenintat ca-l zboara din politie …

  Hai, repejor, dosar de ultraj si la bulau, ca mai avem mult de munca …

 7. vasile, locul tău e in puscarie, nu printre oameni. ciorditor de mic, cu terenuri furate de la floroaica și valcelele și ivanesti cu alcool la volan, cu turnat tuica pe gat la amaratul ala mort. la puscarie cu tine.