G4Media.ro

Recensământ: Scade proporția cetățenilor maghiari în totalul populației, crește ponderea romilor

Sursa Foto: Facebook/ Borboly Csaba

Recensământ: Scade proporția cetățenilor maghiari în totalul populației, crește ponderea romilor

Populația de etnie maghiară a scăzut la recensământul din 2022 atât în valori absolute (de la 1,22 milioane în 2011 la 1,002 milioane), cât și ca pondere în totalul populației (de la 6,5% la 6%), potrivit INS. Cu toate acestea, miza anunțată public de liderii UDMR a fost atinsă: populația de etnie maghiară să nu scadă sub un milion de persoane.

Numărul celor care s-au declarat romi la recensământ a fost de 569,5 mii persoane, în scădere ca numărul absolut față de 2011, când se declaraseră romi 621,6 mii persoane, dar în ușoară creștere ca pondere în totalul populației (3,4%, creștere ușoară față de 3,3% în 2011).

Grupurile etnice pentru care s-a înregistrat un număr de persoane de peste 20.000 la recensământul din 2022 sunt: ucraineni (45,8 mii persoane, scădere puternică de la 50,9 mii), germani (22,9 mii persoane, scădere puternică de la 36 mii) și turci (20,9 mii persoane, scădere de la 27,7 mii).

Cea mai mare scădere în numere absolute în ce privește etnia este la români, care au ajuns la 14.8 milioane de persoane (adică 89,3% din populație), față de 16.79 milioane persoane în 2021 (pondere de 88,9% din populație.)

Citește și:

BREAKING Rezultate recensământ: Populația României a scăzut cu 1,1 milioane. Scade ponderea etnicilor maghiari, crește ușor ponderea romilor / Procesul de îmbătrânire se accelerează / Crește nivelul de educație, scade analfabetismul / Ce județe au pierdut cei mai mulți locuitori

Recensământ: Numărul ateilor a crescut cu 175%, față de 2011 / S-au declarat atei 57.205 români, dintre care 68% sunt bărbați / 2,65 de milioane de români nu au vrut să-și declare religia

Recensământ: 61% dintre evreii din România au studii superioare, comparat cu 17% dintre români și 12% dintre unguri

GRAFIC Recensământ: Bistrița Năsăud, Suceava și Ilfov sunt singurele județe unde populația a crescut / În Ilfov creșterea populației este de 39% / Populația Municipiului București a scăzut de la 1,88 de milioane de locuitori în 2011, la 1,71 milioane în 2022

Recensământ: Biserica Ortodoxă a pierdut 2,3 milioane de credincioși într-un deceniu. A crescut ponderea penticostalilor. Aproape 1% din populație – atei

Recensământ: Numărul analfabeților a scăzut puternic / A crescut nivelul general de educație

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

 1. Nu pot să mă bucur! 😂😂😂

 2. Ungurii sunt istorie, cum e și firesc.

  • Slavă istoriei .ungurii sunt răi au masacrat atâția românii. Au luat copiii din pântecul mamelor și au fript ca pe purcei de lapte Ăștia sunt bestii care trebuiau exterminate..ehei,loazelor!!

 3. Pai stiam asta doar pentru ca merg pe strada si pentru ca vad cate filme cu manelisti se fac acum.

 4. Eu cred că rezultatele acestui recensământ sunt un haos complet. Locuiesc în București și, în ultimii 10 ani, de la vechiul recensământ, am văzut cum orașul s-a umplut de romi. Sunt mult mai mulți decât se declară la recensământ. Blocuri întregi. Românii au plecat masiv din țară. Nu zic că e rău sau bine, doar constat.

  • 569,5 mii e o glumă proastă! Și eu cred că sînt mult mai mulți, cel puțin 4 milioane. Nu înțeleg de ce nu se declară sau de ce sînt măsluite cifrele. Eu sînt bătrîn, dar peste 20-30 de ani numele țării va fi Rrom/ânia.

  • @vct, Nu e nevoie să-i ierți pe unguri, deoarece afirmațiile tale sunt fără acoperire. Însă pentru voi,cei care ați făcut măcelul de la Aiud nu trebuie nici iertat și nici uitat.

  • QWE … masacrul de la aiud … pai a fost ordonat de prietenul vostru austriac Anton von Puchner … sa nu zici ca pe asta l.ati iertat si uitat …

 5. 1. S-au numărat pana a dat cum trebuie, 1 milion.
  2. Astia din poza sunt niște copii, n-au omorât pe nimeni. Ce a fost acuma 100 de ani trebuie sa iertam si sa nu uitam.

 6. asadar exista si vesti bune… eu vreau o cola light!

  • Veștile bune sunt pentru hoți, a crescut numărul lor in libertate (mulțumită lui tata Klaus) și pentru pensionarii speciali a caror numar a crescut masiv (mulțumită guvernului PSD/PNL/UDMR)

 7. Mă bucură enorm de mult faptul că bor a pierdut din follow-eri

 8. Sunt niște nostalgici și când îi vezi împăiați așa că de carnaval , nu știi cum să reacționezi: să râzi sau să-ți fie milă de nostalgia lor maladivă. Băieți, În Primul Război Mondial ați luat-o rău de tot pe coajă de la români. Chiar nu v-a ajuns? Mai vreți?

 9. @veceule, tu ești un mare vierme trădător de nație, WAXERE! Sau ești vreun mitic ”descremenat” ca toți waxerii?

 10. Slavă istoriei .ungurii sunt răi au masacrat atâția românii. Au luat copiii din pântecul mamelor și au fript ca pe purcei de lapte Ăștia sunt bestii care trebuiau exterminate..ehei,loazelor!!

 11. 14.8 milioane suntem romani din astia 5 milioane plecati 5 mil pensionari 1.2 milioane bugetari , ne-am dus la vale de tot.

 12. Cat adevar s-a spus aici!

 13. 569,5 mii e o glumă proastă! Și eu cred că sînt mult mai mulți, cel puțin 3 milioane. Nu înțeleg de ce nu se declară sau de ce sunt măsluite cifrele. Nesimtirea,indiferenta românilor,vor face ca peste 20 de ani numele țării să fie. RROM/ANIA!!!!! MAI GANDITI,MAI CUGETATI,ALTFEL COPII VOSTRI VOR FI SLUGILE RRRROMILOR,BLANARI,CALDARARI,ETC…….EDUCATIE ZERO,CULTURA ZERO,EDUCATIE SANITARA ZEROOOO !!!!

 14. În Ținutul Secuiesc mai avem secui? Rog respectuos, să-mi răspundă un bozz..

 15. Ce-i cu mesajele astea rasite si extremiste?Sa dispara ungurii si sa vina cine?Extremisti se gasesc peste tot,oamenii obisnuiti si decenti ,isi vad de treaba si cauta sa invete unii de la altii,pana la urma omul sfinteste locul,indiferent de etnie.

 16. Nu sunt un milion….toți cetățenii de etnie rromă sa aproape toți din localitățile locuite preponderent de etnicii maghiari s-au declarat unguri…(cei din.jud.Mures si HarCov)….și cu aceștia trec de un milion. Rromii nu sunt obligați sa se declare …..motiv ptr.care aleg sa se declare maghiari.