G4Media.ro

Recensământ cu drone pentru populația de koala din Australia

Recensământ cu drone pentru populația de koala din Australia

Australia va efectua un recensământ al populaţiei de koala din ţară, utilizând drone şi câini utilitari, pentru a stabili numărul exemplarelor în viaţă pe fondul îngrijorărilor că specia ”se îndreaptă spre extincţie”, anunță Agerpres.

Recensământul koala face parte dintr-un pachet în valoare de 18 milioane de dolari australieni pentru protejarea acestor marsupiale emblematice ale Australiei care se confruntă cu mai multe ameninţări, printre care se numără distrugerea habitatului, schimbările climatice, bolile şi accidentele rutiere.

Drone dotate cu camere de termoviziune, dar şi câini dresaţi pentru căutare, vor fi utilizaţi pentru a documenta populaţia de koala, estimată într-un studiu din 2016 la 329.000 de exemplare. De atunci, incendiile anuale de vegetaţie au redus numărul lor.

Organizaţia Australian Koala Foundation estimează că în prezent ar putea fi mai puţin de 80.000 de exemplare – posibil chiar 43.000.

Peste 60.000 de koala au fost ucişi, răniţi sau strămutaţi în incendiile care au izbucnit în anumite regiuni ale Australiei vara trecută, potrivit unui raport recent al World Wide Fund for Nature (WWF). Aceste incendii, pe care premierul Scott Morrison le-a numit ”vara neagră” a Australiei, au provocat de asemenea decesul a 33 de persoane şi au mistuit peste 24 de milioane de hectare.

Chiar şi înainte de incendii, habitatele koala se aflau în declin rapid din cauza defrişării terenurilor pentru agricultură, dezvoltare urbană, minerit şi silvicultură, potrivit Agerpres. (Foto: Hermann F. Richter / Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.