G4Media.ro

Reacție dură după comparația făcută de Daea între incinerarea porcilor și Auschwitz:…

Reacție dură după comparația făcută de Daea între incinerarea porcilor și Auschwitz: SNSPA condamnă cu fermitate discursul public de relativizare şi aruncare în derizoriu a Holocaustului

SNSPA condamnă declarația ministrului Petre Daea, în care o activitate din domeniul zootehnic este comparată cu crimele comise în timpul Holocaustului, se arată într-un comunicat de presă al Universității conduse de fostul ministru PSD Remus Pricopie.

”Este o greșeală impardonabilă, o afirmație necugetată, care nu poate fi tratată ca o gafă obișnuită de exprimare”, se arată în comunicat.

Universitatea precizează că orice persoană publică – și cu atât mai mult un membru al Guvernului României – are datoria de a cunoaște și a înțelege semnificația unor evenimente abominabile din istoria umanității, de a respecta memoria milioanelor de oameni care au dispărut fără vină și de a avea un discurs public corespunzător, care să nu arunce în derizoriu manifestări, precum antisemitismului şi rasismul, ce trebuie în permanență dezavuate.

”Transmitem noilor generații valori cu privire la lumea civilizată, la modelul democratic pe care îl promovăm, în care momente cumplite ale istoriei nu își pot avea locul sub forma unor glume sau al unor exprimări frivole. Din acest motiv, nu putem ignora această declarație, pe care o condamnăm cu toată fermitatea”, mai precizează SNSPA.

Potrivit acesteia, astfel de declarații nu își au locul într-o societate civilizată, care manifestă respect față de drepturile fundamentale ale omului și față de una dintre cele mai mari drame ale istoriei umanității. Niciun politician nu trebuie să își permită să relativizeze crimele trecutului, pentru că efectele unor astfel de gesturi pot fi greu de estimat.

”În calitate de Școală de guvernare, SNSPA face apel la toți actorii spațiului public românesc să dea dovadă de (mai multă) responsabilitate și deferență față de trecut. Considerăm cultivarea memoriei Holocaustului ca parte fundamentală a educaţiei democratice”, conchide comunicatul Universității.

Reacția SNSPA vine după ce Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a comparat marți sacrificarea porcilor bolnavi de pestă porcină cu uciderea evreilor în lagărul de exterminare de la Auschwitz. ”Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă și se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenței, să stai cu 2000- 3000 de porci care trebuie sacrificați zilnic”, a spus ministrul Petre Daea la Antena 3.

Ulterior, Daea a precizat că a vrut doar să descrie ”momentele îngrozitoare cu care se confruntă fermierii noștri”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bea Daea, ai făcut-o… de oaie. Demisia cât mai urgent!

  2. A vorbit un ministru psd-ist adica un porc!

  3. Demisia Daea!! Esti la acelasi nivel de gandire ca si Dna Veorica!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.