G4Media.ro

Radio România, reacție după ce Primăria Chișinău a interzis folosirea numelui „Radio…

Radio România, reacție după ce Primăria Chișinău a interzis folosirea numelui „Radio Chișinău”: Suntem contrariați, sperăm să se rezolve neînțelegerea

Președinte Director General Societatea Română de Radiodifuziune,  Răzvan Ioan Dincă, vine cu precizări, în urma interzicerii utilizării, de către Primăria capitalei Republicii Moldova, a toponimicului „Chișinău”, în denumirea postului „Radio Chișinău”: „Radio Chișinău a stabilit standarde înalte în ceea ce privește jurnalismul modern, european, respectul pentru public și pentru informarea corectă și onestă a acestuia”, transmite Răzvan Ioan Dincă. El și-a exprimat încrederea că  la mijloc a fost vorba despre „o neînțelegere” și că situația privind decizia de interzicere a utilizării toponimicului Chișinău în denumirea postului Radio Chișinău se va soluționa. În caz contrar, el sustine că va folosi instrumentele legale la dispoziție.

La data de 25.01.2022 urma să expire aprobarea inițială de utilizare a toponimicului „Chișinău”, pentru postul de radio, astfel că Societatea Română de Radiodifuziune a depus în 27.01, solicitare oficială la Primăria Chișinău, pentru prelungirea permisiunii de utilizare, însoțită de toate actele necesare acestui demers.

Inițial, Comisia pentru buget, economie, finanțe, patrimoniu public local din cadrul Primăriei a dat aviz favorabil, iar proiectul a intrat în dezbaterea Consiliului Municipal în ședința din data de 21.04.2022, dar nu a mai fost dezbătut în cadrul ședinței. În data de 27.04.2022 a fost continuată ședința CMC, în cadrul căreia solicitarea Societății Române de Radiodifuziune  a fost respinsă, fără explicații relevante.

„Parte componentă a Radio România, Radio Chișinău, pe parcursul celor zece ani de emisie, a fost un partener loial tuturor cetățenilor Republicii Moldova, precum și al autorităților centrale și locale, angrenate în procesul de modernizare al țării și de integrare a acesteia în Uniunea Europeană. Radio Chișinău a stabilit standarde înalte în ceea ce privește jurnalismul modern, european, respectul pentru public și pentru informarea corectă și onestă a acestuia. Radio Chișinău este singurul radio din Republica Moldova care emite integral în limba română, istoric fiind primul post regional al Radio România. Societatea Română de Radiodifuziune are convingerea că a fost o neînțelegere și are semnale că situația privind decizia de interzicere a utilizării toponimicului Chișinău în denumirea postului Radio Chișinău se va soluționa., a transmis Răzvan Ioan Dincă, într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Radio Chișinău

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Pai primarul parca e rusnac. Nu are ce cauta un radio eruopean acolo (cat o fi el din Romania). Doar Radio Moscova sau cum s-o numi ala de propaganda rusa are voie.

  2. Revizionism mioritic. Nu e de mirare ca moldoveanul a sarit in sus. Si Bucurestiul ar face la fel.

  3. Poate ca e mai bine. Se aduna semnele si mesajele din partea RM privind scaderea interesului de unire cu Romania. Cred ca si pe meleagurile noastre, obsesile si maniile unioniste ale multor romani, deja in majoritatea, se apropie de disparitie, spre multumirea si linistea UE, dar si iritarea Rusiei, care spera sa-si bage vreo 4-500 mii mii de rusofoni in tara noastra, periclitand siguranta nationala.

    • E mai bine sa iti ortografiezi nick-name -ul ,,Gei’, in chirilica ar fi si mai limpede.
      Nu despre unire este vorba, asta este doar temerea si se pare singura, in rest a rezolvat tot, a primarului rusofil.