G4Media.ro

Reacția ministrului Sorin Grindeanu la ancheta de corupție de la Aeroportul Otopeni,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Reacția ministrului Sorin Grindeanu la ancheta de corupție de la Aeroportul Otopeni, din subordinea Ministerului Transporturilor: Nu am avut nicio legătură cu cei care pretindeau că ar avea influență asupra mea / Nu pot decât să aplaud ancheta DNA

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat miercuri pentru G4Media că nu a fost contactat și nu îi cunoaște pe suspecții din ancheta DNA de la Aeroportul Otopeni, companie din subordinea Ministerului Transporturilor.

”Nu pot decât să aplaud ancheta DNA. E bine că în sfârșit se face anchetă acolo. Sunt absolut incredibile sumele care se vehiculează mită, dacă se dovedesc a fi adevărate. Nu am fost contactat, nu îi cunosc, nu am avut nicio legătură cu cei care pretindeau că ar avea influență asupra mea. Singurul cu care discut de la aeroport este directorul general, dl. Păun”, a declarat pentru G4media.ro ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Procurorii DNA au deschis un dosar legat de activitățile comerciale de la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni și au reținut patru persoane. Patru persoane au fost reținute și vor fi duse la instanță pentru a solicita arestarea preventivă. Între acestea se află și directorul comercial Alexandru Ivan, fost director general al aeroportului, care ar fi pretins mită de peste 22 de milioane de euro pentru prelungirea contractelor magazinelor din aeroport.

Potrivit informațiilor G4Media, au mai fost reținuți Tănăsescu Radu Laurențiu, director SC Millenium Pro Design, Lăscuț Cătălin, acționar majoritar la SC Millenium, care se autointitula Regele Duty Free-urilor și Bălan Cristian Dumitru.

De asemenea, Bogdan-Șerban Lițoi, fost director al Direcției Management Facilități Aeroportuare din cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), în prezent angajat al aceleiași companii naționale, a fost plasat sub control judiciar.

Dosarul vizează contractele încheiate de Compania Națională Aeroporturi București, din subordinea Ministerului Transporturilor, cu firme care gestionează spațiile comerciale din aeroport, unde de curând a fost deschisă inclusiv o sală de jocuri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Hai sa cântam, s-aplaudam , poate capatam…un „bis” pe freo sîna de CFR, s-avem de ce aplauda, da, da, dac-om mai avea palmute.

  2. Sa mori tu, Grindene. Daca esti vinovat, clipeste des si stramba-te.